Els vins de Vinya els Vilars presents a la segona edició del Concurs de Vins de la DO Costers del Segre

El proper dijous es durà a terme la gala de lliurament dels premis del 2 concurs de Vins de la DO Costers del Segre, on el celler Vinya els Vilars participa amb alguns dels seus vins
13 novembre, 2023

Després de l’èxit de la primera edició d’aquest concurs, aquest dijous 16 de novembre es durà a terme la gala de lliurament de la segona edició del “Concurs de Vins de la DO Costers del Segre“; una competició oberta a tots els vins dels cellers que formen part de la denominació i que es torna a convocar amb el principal objectiu d’incentivar als productors a millorar any rere any la qualitat dels seus vins. Aquest premis estan organitzats per la DO Costers del Segre, amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i coordinació tècnica dels Premis Vinari.

Vinya els Vilars presentarà alguns dels seus vins a aquest concurs

Aquest dilluns tindrà lloc a La Seu Vella de Lleida la jornada de tast que avaluarà els vins que competiran en aquesta segona edició del concurs. El tast dels vins és a cegues i el jurat està format per una vintena de sommeliers professionals, organitzats segons la coordinació tècnica dels Premis Vinari (Ramon Roset).

Entre els sommeliers tastaran els vins presentats a concurs, tindrem Toni Albiol (Millor Sommelier de Catalunya 2023 i tercer classificat d’Espanya) i Anna Casabona (Segona millor sommelier de Catalunya 2023), entre molts d’altres.

En total s’han presentat al concurs 137 vins (+12% respecte l’any passat) repartits entre les 6 categories i procedents de 26 cellers de la nostra Denominació d’Origen Costers del Segre.

Com l’any passat hem presentat a concurs alguns dels vins de Vinya els Vilars. Els vins destacats de cada categoria es coneixeran aquest dijous 16 de novembre, en la gala de lliurament, quet tindrà lloc al Castell de Gardeny de Lleida a partir de les 19:30h del vespre, presentada pel periodista Vicent Sanchís (Director General del Grup El Món, ex-director de Televisió de Catalunya).

El concurs premiarà primer, segon i tercer classificats en les categories: Blancs Joves, Blancs Criança, Rosats, Negres Joves, Negres Criança, i Escumosos. Així com es distingirà el millor monovarietal de raïm Macabeu, varietat autòctona i referència a la DO; i el vi amb major puntuació de totes les categories com a Millor Vi DO Costers del Segre. També es reconeixerà una persona o entitat que hagi destacat pels valors de Sostenibilitat i Respecte Mediambiental.

 

Vinya els Vilars vins fest amb passió i estima