Antonio Aldomà participa en el programa A Diari de Lleida TV per parlar sobre els vins de Lleida

El magazín A Diari, de Lleida TV, dirigit per Santi Roig, va dedicar dimarts passat un espai del seu programa a parlar sobre els vins de la DO Costers del Segre i de la passada edició de l’International Wine Business Meetings, amb participació de Vinya els Vilars
12 octubre, 2023

Dimarts passat, Antoni Aldomà, copropietari de Vinya els Vilars es va desplaçar fins als platós de Lleida Televisió per parlar de vins i la comercialització dels vins de la DO Costers Segre als mercats asiàtics, arran de la celebració fa poc més de 10 de la 19à edició de l’International Wine Business Meetings, organitzat per la Cambra de Comerç de Lleida, on també el celler Vinya els Vilars va prendre part i va tenir l’oportunitat de presentar i comercialitzadors de vins del Japó, Singapur, Vietnam.

En el decurs de la seva intervenció, entre altres aspectes, Antoni Aldomà va valorar positivament la seva participació en aquesta trobada organitzada per la Cambra de Comerç, tot i que encara queda molt per veure els resultats.

La DO Costers del Segre entre les millors valorades de Catalunya

En el decurs del programa es va fer valdre la singularitat i qualitat dels vins elaborats a la DO Costers del Segre, cada vegada més reconeguts tant en l’àmbit internacional com a Catalunya i la resta de l’estat.

En aquest sentit, el màxim responsable del celler Vinya els Vilars va situar a la DO Costers del Segre com una de les millor valorades i reconegudes de totes les DO de Catalunya (amb tant sols, segons el seu criteri Priorat i Montsant, per davant). Així mateix, va destacar la gran evolució en qualitat, pel que fa a la producció de vins i la seva comercialització dels vins de la DO Costers del Segre i el creixement exponencial al nombre de cellers adherits a la DO, que s’ha duplicat en poc més de dues dècades, en l’actualitat 37

Bona Verema, gran qualitat i salubritat del raïm

Tots els participants en aquest programa de Lleida TV van destacar que, tot i les calorades de l’estiu, enguany la collita ha estat molt bona; més quilos i un raïm de gran qualitat.

D’altra banda, Antoni Aldomà va explicar que la passada setmana es va donar per finalitzada una gran verema –com sempre collita feta a mà íntegrament-, que ens va sorprendre a tots els que formem part del celler, ja que malgrat la sequera i tenir moltes vinyes sense reg de suport la collita ha estat molt superior que anys enrere, fins i tot a les parcel·les de secà. Més quantitat i més qualitat, la qual cosa augura uns grans vins ens uns mesos.

Sostenibilitat i aposta per l’ecològic

Antonio Aldomà va explicar que des dels orígens del celler, que arranca la seva història el 2002, a Vinya els Vilars sempre s’ha apostat per la sostenibilitat del celler, per evitar al màxim possible la petjada de carboni d’aquesta explotació ubicada a la localitat d’Arbeca, les Garrigues.

Així mateix, va explicar que des de fa anys que s’aposta per una producció dels vins de caràcter ecològic, sense sulfatar les vinyes, utilitzant únicament coure i sofre per a la defensa de les vinyes, treballant les vinyes amb cobertura vegetal. De fet, va anunciar que fa uns tres anys que es va començar la tramitació per l’obtenció del segell de producció de vi en ecològic (tot i que com va indicar fa anys que es treballa sota aquesta filosofia), que probablement arribarà l’any vinent. Actualment, la producció de Vinya els Vilars es situa al voltant de les 30.000 ampolles

Anima a consumir els vins de la DO Costers del Segre

Els diferents participants en aquest programa, van destacar la qualitat dels vins de la DO Costers del Segre i van demanar una major “implicació” del territori a l’hora de consumir aquests vins, que de vegades tenen un major reconeixement fora de Lleida que a les mateixes Terres de Ponent

Antoni Aldomà va aprofitar per animar als restaurants lleidatans a comptar a la seva oferta de vins amb una major presència de vins de la DO Costers del Segre, una reivindicació força necessària, ja que generalment ens trobem amb més referències d’altres DO com La Rioja que la mateixa Costers del Segre.

El director general de Vinya els Vilars va compartir plató amb Marian de Rovira, responsable de vendes del celler La Gravera i Maria Mendoza, enòloga del celler Costers del Sió, endemés de Santi Roig, director de Lleida TV.

 

Accés programa A Diari – Lleida TV