d’vines com mai, d’vines com sempre

Els vins de Vinya els Vilars, tanquen amb un sopar de maridatge al restaurant l’Espurna de Lleida, una nova edició de d’vines 2024, pilotat per Como Pomona
2 abril, 2024

El passat dijous 28 de març, el restaurant l’Espurna de Lleida, dirigit pel xef Jesús Gimena, va acollir l´últim sopar de maridatge (dels quatre celebrats) impulsat per la consultora de comunicació Como Pomona amb motiu de la celebració de “d’vines 2024”; una campanya per fer valdre la presència i el talent de les dones al sector vitivinícola lleidatà.

Maria José Pérez i Rosa Zarza, propietària i enòloga, respectivament del celler, protagonistes del sopar

En aquesta ocasió, Maria José Pérez, copropietària de Vinya els Vilars i Rosa Zarza, enòleg de celler van ser les grans protagonistes d’aquesta trobada de tancament dels maridatges d’vines 2024, juntament amb els vins del celler i la cuina del Restaurant l’Espurna.

Un sopar rodó, tant per la perfecta combinació entre la proposta gastronòmica elaborada per Jesús Gimena i el seu equip –un gran treball, tant a la cuina com al servei de sala- i els vins del celler presents al sopar. Un maridatge que va omplir de bones sensacions i cares de satisfacció als comensals que van participar a la trobada i que van omplir el restaurant.

Una vegada més, el tàndem Mari Jose i Rosa va funcionar a la perfecció a l’hora de presentar tant el nostre projecte enoturístic com els vins de Vinya els Vilars. En aquesta ocasió, representat pel Quim (100% macabeu) i el vi rosat Nena (100% syrah) que es van degustar amb una amanida amb poma de Lleida, mató del Cadí i sardina fumada; i carpaccio de truita de riu marinada, remolatxa, taronja sanguina, i fruits secs, reactivament.

El llom de tonyina amb salsa d’all rostit i guarnició de l’horta, es van maridar amb el cupatge de merlot i syrah Vilars negre; mentre que el melós de vedella amb parmentier de patata i saltejat de rossinyols es va servir acompanyat del Tallat de Lluna, un vi negre monovarietal de syrah i dos anys de criança bota. El final dolç amb pastís cremós de xocolata i cacau pur es va harmonitzar amb el cava Els Vilars. 

Alba Balcells, directora de l’Incavi present al sopar

Una nit amb un merescut i necessari protagonisme per a les dones; en aquest sentit, destacar també la presència de la directora de l’Institut Català del Vi i la Vinya de Catalunya (INCAVI), Alba Balcells; i la diputada d’Igualtat de la Diputació de Lleida, Sandra Marco, totes dues van participar en la vetllada de cloenda d’aquest cicle per felicitar la iniciativa i a totes les participants.

d’vines, impuls i promoció al talent femení al sector vitivinícola

En el marc de la campanya “d’vines” s’han celebrat aquest 2024 quatre maridatges al restaurant L’Espurna de Lleida i dos tastos de vins a Juneda i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, entre altres activitats. Aquesta promoció està impulsada per la consultoria de comunicació enogastronòmica Como Pomona i compta amb la col·laboració de l’Institut Català del Vi i la Vinya de Catalunya (INCAVI), la DO Costers del Segre, l’Àrea d’Igualtat de la Diputació de Lleida, Turisme de Lleida de l’Ajuntament de Lleida, Eschotur LleidaTastaVins Juneda i L’Espurna.

En aquesta edició, junt amb Pérez i Zarza de Vinya els Vilars (Arbeca) han estat protagonistes, Rosa Maria Xifré Josa i Alba Penella Xifré de Matallonga (Fulleda), Sara Martínez Villalba de Raimat (Raimat, Lleida), i Eva Carmona Bardella de El Vinyer (Fígols de Tremp).

Vinya els Vilars, una celler ple de talent femení