La fotografia i la sensibilitat artística de l’Amanda Tirado a la sala de tast de Vinya els Vilars

A Vinya els Vilars vam celebrar d’una manera molt especial el Dia Internacional de la Dona inaugurant l’exposició de l’artista i activista feminista Amanda Tirado, “Amic i Desamic et dic encara”
15 març, 2024

Hi ha moments en què, abans d’acabar la jornada penses que ha tingut de bo el dia, que puc apuntar a la meva agenda per recordar amb estima aquesta jornada. Doncs bé, el llibre de bones experiències, de moments memorables del celler, el 8 de març, el Dia Internacional de la Dona, tindrà una ressenya molt especial en lletres morades amb motiu de la presentació de l’exposició de fotografies de l’Amanda Tirado “Amic i Desamic et dic encara”.

Quins moments més bonics i plens de sensibilitat vam viure. La sala de tast del celler de Vinya els Vilars es va omplir de gom a gom per donar escalfor i agrair a l’Amanda la seva valentia i compartir amb nosaltres a través de les seves creacions una part de si mateixa, unes fotografies amb les quals vol reivindicar el fet que capturar la intimitat ha de deixar de ser un tabú i exposar-la s’ha de convertir en un acte de valentia i reivindicació. Una exposició plena de sensibilitat artística reforçada amb els poemes de l’escriptora lleidatana Maria Mercè Marçal i Serra del poemari “Bruixa de Dol”, font d’inspiració de l’exposició, que acompanyaven a cada fotografia.

Un dia rodó amb una “mestra” de cerimònies tan especial com el dia; la María José, copropietària del celler Vinya els Vilars, i tot un exemple d’empoderament de les dones en un món, com és el del vi, molt masculinitzat. La María José va agrair aquesta artista multidisciplinària (endemés de la seva passió per la fotografia també ens trasllada les seves emocions i sentiments a través de la pintura, l’escultura, el teixit, la performance, la literatura) obrir aquesta finestreta al seu món interior i regalar-nos amb l’exposició d’aquestes fotografies, que són la materialització dels seus sentiments i inquietuds més profundes.

Moltes gràcies a totes les persones que es van donar cita al celler per gaudir d’aquest veritable regal. Menció especial per als amics i familiars de l’Amanda, així com a Sergi Pelegrí, alcalde d’Arbeca, que una vegada més, ens va acompanyar i donar suport. Gràcies també als grallers de La Revolta per animar i acompanyar aquesta inauguració amb la seva música.

Obrir les portes del nostre celler per inaugurar una exposició i donar visibilitat al talent artístic de les nostres contrades, del nostre poble, sempre ens omple d’orgull i ens dona una gran satisfacció; però fer-lo en un dia tan significatu com el 8 de març, amb una artista local, amb una dona compromesa i exemple d’empoderament femení, va tenir un plus especial, que ens fa sentir especialment feliços.

 

Vinya els Vilars, amb els i les artistes locals