Maria José Perez i Rosa Zarza, propietària i enòloga de Vinya els Vilars, dos de les protagonistes del d’vines 2024

L'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida va acollir ahir dimecres la presentació de la tercera edició de d'vines 2024, el cicle de maridatges amb enòlogues i vinyerones lleidatanes, que comptarà, entre altres, amb la participació de María José Pérez, copropietària de Vinya els Vilars.
1 març, 2024

La tercera edició de d’vines, impulsada per la consultora Como Pomona, la protagonitzaran Rosa Maria Xifré Josa i Alba Penella Xifré del celler Matallonga (Fulleda), Sara Martínez Villalba de Raimat (Raimat, Lleida), Eva Carmona Bardella de El Vinyer (Figls de Tremp) i María José Pérez Ruiz i Rosa Zarza Gil de Vinya els Vilars (Arbeca), copropietària i enòloga del celler respectivament.

Aquesta campanya de promoció del talent femení del sector vitivinícola lleidatà d’vines sumarà, aquest mes de març, dos tastos comentats als seus habituals sopars de maridatge protagonitzats per aquestes enòlogues i vinyerones de la Denominació d’Origen Costers del Segre, que es duran a terme al restaurant l’Espurna situat al carrer Salmerón de Lleida.

La campanya està impulsada per la consultoria de comunicació enogastronòmica Como Pomona i compta amb la col·laboració de l’Institut Català del Vi i la Vinya de Catalunya (INCAVI), la DO Costers del Segre, l’Àrea d’Igualtat de la Diputació de Lleida, Turisme de Lleida de l’Ajuntament de Lleida, Eschotur LleidaTastaVins Juneda i L’Espurna.

La presentació d’aquesta nova edició d’aquesta atractiva proposta, amb un clar protagonisme per a les dones vinculades amb els cellers lleidatans, va comptar amb la participació de la directora de l’INCAVI, Alba Balcells; la diputada d’Igualtat de la Diputació de Lleida, Sandra Marco; el president de la DO Costers del Segre, Tomàs Cusiné; i la coordinadora de l’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Lleida, Núria Oliva, entre altres

El dijous 28 de març sopar de maridatge amb els vins de Vinya els Vilars i la cuina de Jesús Gimena, xef del restaurant l’Espurna

Aquest cicle de maridatges amb enòlogues i vinyerones lleidatanes es durà a terme durant aquest mes de març es duran a terme diferents sopars de tast, amb 5 degustacions i 5 vins elaborats per Rosa Maria Xifré Josa i Alba Penella Xifré del celler Matallonga de Fulleda (dijous 7 de març), Sara Martínez Villalba del celler Raimat de la localitat del mateix nom (divendres 15 de març): Eva Carmona Bardella del celler El Vinyer de Fígols de Tremp (dijous 21 de març); i María José Pérez Ruiz i Rosa Zarza Gil del celler Vinya Els Vilars d’Arbeca (dijous 28 de març); i la cuina de Jesús Gimena, xef de L’Espurna.

El preu dels maridatges és de 45 euros per persona (IVA inclòs) i tindran lloc a les 20.30 hores, al restaurant L’Espurna (carrer Salmerón 10. Lleida).

La present edició de D’vines incorpora dos tastos

D’Vines incorporarà la realització de dos tastos de vins comentats. El primer, programat per l’Associació TastaVins de Juneda i dirigit per la sommelier i vinyerona Mariona Rendé pel divendres, dia 8 de març, a l’espai cultural municipal ‘La Farinera’ de Juneda. Prèviament, Eschotur Lleida també realitzarà un tast comentat per als alumnes i professors del centre, el dimarts dia 5 de març.

Programa i reserves