En marxa una nova edició de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues

Els vins de Vinya els Vilars, un any més estaran presents a la Mostra Gastronòmica de les Garrigues, impulsada pel Consell Comarcal de les Garrigues per fer valdre el treball dels restauradors i restauradores garriguencs i els productes locals, amb especial protagonisme per l'oli i els vins de la comarca
6 novembre, 2023

Divendres passat, vam participar en la presentació d’una nova edició de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues, la més longeva de totes les organitzades al conjunt de Lleida i que enguany compleix 29 anys de vida.

Un any més, aquesta proposta gastronòmica esdevé una bona manera de fer valdre la bona restauració de la nostra comarca, i el gran treball de les cuineres i cuiners dels nostres restaurants, que per aquesta mostra gastronòmica fan una aposta especialment significativa pels productes de proximitat; amb especial protagonisme per als olis de les Garrigues i els vins de la DO Costers del Segre, de la subzona de les Garrigues, entre altres, els vins de Vinya els Vilars.

XXIX Mostra Gastronòmica de les Garrigues

La presentació va tenir lloc divendres 3 de novembre al Molí Albium de l’Albi amb la presència del president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, acompanyat de restauradors que participen en la Mostra i altres responsables de la iniciativa. A més de diferents representants dels cellers de les Garrigues com Maria José Pérez, de Vinya els Vilars d’Arbeca. 

La Mostra Gastronòmica d’enguany compta amb cinc restaurants de la comarca, quatre dels quals han aconseguit ja el distintiu de qualitat “Restaurant Verge Extra” creat el 2021 pel Consell Comarcal de les Garrigues i que distingeix aquells establiments de restauració que aposten per l’oli d’oliva verge extra, pel producte local i tenen un clar compromís amb el territori. Aquest distintiu forma part de les accions del projecte de la cadena de valor de l’oli a les Garrigues de suport a la gastronomia del territori que està desenvolupant el Consell Comarcal des del 2019.

Aquesta XXIX Mostra Gastronòmica de les Garrigues, que enguany se celebrarà durant els caps de setmana i festius del 4 de novembre al 17 de desembre, és fruit del treball de participació i de l’esforç dels restauradors de la nostra comarca, que ens delecten amb uns plats cuinats amb il•lusió i professionalitat amb el propòsit que tots els qui els tastem puguem sentir les aromes de les Garrigues.

Restaurants participants en la 29a Mostra Gastronòmica de les Garrigues

  1. Restaurant Ca la Margarida de l’Albi
  2. Restaurant Hostal Benet de les Borges Blanques
  3. Restaurant Masia les Garrigues de les Borges Blanques
  4. Restaurant Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues
  5. Restaurant El Sindicat de Tarrés

Menús Mostra Gastronòmica de les Garrigues

Nou catàleg d’Experiències Oleoturístiques de les Garrigues

Coincidint amb la presentació de la mostra, també es va donar a conèixer el nou Catàleg d’Experiències Oleoturístiques de les Garrigues que recull tretze experiències singulars i sis restaurants de la comarca. Es tracta d’un aparador on descobrir, des d’una perspectiva totalment diferent, un producte únic com és l’oli d’oliva verge extra de les Garrigues, reconegut arreu del món.

El celler Vinya els Vilars d’Arbeca és un dels protagonistes destacats d’aquest catàleg que ens proposa diferents activitats com visites a molins i obradors, tastos guiats, collita d’olives, degustacions entre oliveres, maridatges, tallers pràctics i recorreguts pels millors paisatges de l’oli del territori a més d’alguns dels millors productes artesanals com és el vi.

Sens dubte, una gran oportunitat de gaudir de la bona gastronomia garriguenca maridada amb els excel·lents vins de la DO Costers del Segre (subzona de les Garrigues) i els olis de les nostres contrades, com els produïts a Vinya els Vilars d’Arbeca

CATÀLEG EXPERIÈNCIES OLEOTURÍSTIQUES DE LES GARRIGUES I EL SEGRIÀ SEC 2023_24 (document en PDF)

 

Vinya els Vilars, productes locals elaborats amb passió i estima