Un vi diferent per a gent molt especial

En aquest assolellat 14 d'abril, almenys a Arbeca, se celebra el dia del tannat una varietat de raïm amb una forta presència al nord d'Euskalerria i la més popular a Uruguai i la base de Especial, un dels nostres vins més singulars.
14 abril, 2023

Cada vi té la seva personalitat, matisos, sabors, colors…; per això, cada persona que els tasta pot explicar, respecte amb mateix vi unes sensacions diferents. Cada paladar és únic en si mateix i per això les valoracions dels vins són singulars;  pot ser amb alguns matisos comuns. Encara que vulgui ser “diferent”, el nostre vi Especial no pot fugir aquesta regla i per això, encara més si és possible, és singular en si mateix, diferent, sorprenent, fascinant… Deficions les que vulgueu, però la millor serà la vostra una vegada l’hagueu tastat.

Sigui com sigui, Especial ja neix “de bressol” diferent de la resta de la família. Si a Vinya els Vilars ens caracteritzem per utilitzar en l’elaboració dels nostres vins les varietats syrah i merlot d’una manera majoritària, resulta que per elaborar aquest vi ens ha donat per fer servir la varietat de raïm tannat. Ja veieu, marcant estil des del primer moment. Per si això no fos suficient, en lloc de “forjar el seu caràcter” en bóta de roure, com la resta dels seus “germans”, ha volgut envellir en àmfora de fang, el resultat és clar: un vi, com el seu nom indica, especial i diferent. Degustar-ho és la millor manera de conèixer-ho i estimar-ho, però no badeu boca, aquest vi és especial i per això només elaborem unes 800 ampolles per anyada.

El tannat és un raïm conegut per la seva intensitat aromàtica en fruita vermella i una gran potència a la boca, que ens dóna uns vins d’un color vermell intens. Amb sabors forts, àcids i astringents quan són joves i que se suavitzen a l’envellir

Accés botiga online