A Vinya els Vilars comencem a recollir els fruïts d’un any de treball

Aquest dimarts vam començar a la collita del syrah, una de les principals varietats a l'hora d'elaborar els nostres vins, juntament amb el merlot
24 agost, 2022

Al celler Vinya els Vilars ha arribat un dels moments més frenètics i intensos de l’any amb motiu de l’esperada verema, enguany la més avançada de l’última dècada.

Les fortes calorades d’aquest estiu han fet que la collita s’hagi avançat més de 15 dies respecte a campanyes anteriors. Sigui com sigui, estem molt contents per iniciar aquesta collita després d’un any de treball, de mirar al cel, de mimar i cuidar les vinyes.

Ahir vam començar amb la verema de la nostra varietat syrah, una de les principals variants de raïm, juntament amb el merlot (totes dos la base dels nostres vins). Tot i la forta calor d’aquest estiu de “rècord” de temperatures, el raïm ve molt sa i, encara que amb una mica menys de producció que en altres collites, amb una qualitat molt bona. La veritat és que estem molt contents de ficar el raïm a dins del celler i esperançats per produir uns vins de gran qualitat capaços de proporcionar-vos molts moments de gaudi.

Des d’ahir i durant uns quants dies el tràfec de persones pel celler, de barques amb raïm amunt i avall serà un continu. Molt d’esforç de camp que donarà pas al treball dintre del celler sota l’atenta mirada i control de la nostra enòleg Rosa Zarza.

Molts ànims i bona collita a tots els cellers de la nostra DO que durant les properes setmanes també treballaran de valent en aquesta nova verema, que de ben segur ens portarà uns vins de gran qualitat al conjunt de la DO.

Salut i bon vi