Exposició de Tània Rius a Vinya els Vilars

L’artista, Tània Rius va presentar el passat dissabte a la sala de bótes del nostre celler la seva primera exposició titulada “Els Sentits”, tot un seguit de quadres que ens mostren la manera de veure i entendre el món d’aquesta artista borgenca.
9 maig, 2022

Després de dos anys d’aturada pel que fa a la realització d’actes públics a causa de la pandèmia, el passat dissabte el celler Vinya els Vilars va obrir les seves portes de bat a bat per acollir la presentació, multitudinària per cert, de l’exposició “Els Sentits”, obra de l’artista Tània Rius, també anomenada “La cabra de la serra”.

 

L’acte de presentació va reunir a la sala de barriques, on romandrà exposada l’obra de Tània Rius durant les properes setmanes, a un gran nombre de persones que van donar suport i van gaudir d’allò més de l’obra d’aquesta artista garriguenca que troba a la pintura, realitzada fonamentalment sobre fustes i utilitzant tot tipus de materials, una manera d’expressar la seva visió de la vida, de transportar-se a altres indrets, de plasmar el que veu a la gent; una artista per a la qual la pintura significa tot, posant en joc tots els sentits i fent de la pintura una manera activa de donar cos i vida i forma als seus pensaments.

 

La presentació va comptar amb la participació, entre altres, de Sergi Pelegrí, l’alcalde d’Arbeca, que va agrair a Maria José i Antonio, propietaris del celler, la seva aposta i compromís amb el territori, així com l’esforç i suport als artistes de la comarca. En el decurs d’aquesta presentació vam comptar també amb la participació d’una “invitada” molt especial, l’Úrsula Bundó Rius, filla de la Tània Rius, que va dedicar una emotiva carta a la seva mare.

 

Aquesta exposició també va servir per presentar una obra molt especial de la Tània Rius creada de manera específica per aquesta exposició on la gent de Vinya els Vilars van ser els principals artífex de la seva creació, seguint les indicacions de la Tània. En acabar la presentació a la sala de barriques tots els assistents van gaudir d’una bona estona tastant tastant els vins de Vinya els Vilars i veient un divertit vídeo on es recull, precisament, el procés de creació d’aquesta obra de “La cabra de la serra”, exposada com la resta a la sala de barriques del celler.