Vinya els Vilars participarà amb els seus vins a la Barcelona Wine Week

Un any més, el nostre celler estarà present en aquesta gran fira del vi del conjunt de l'estat, que es durà a terme del 5 al 7 de febrer al pavelló 8 de la Fira de Montjuïc de Barcelona
31 gener, 2024

Un any més, viatjarem fins a Barcelona per presentar i comercialitzar els nostres vins a la BWW de la ma dels nostres amics i col·laboradors de Spanish Boutique Wines.

Localització stand

  • Fira de Barclona –Montjuïc
  • Pavelló 8,
  • Nivell 0
  • Carrer D
  • Stand 43

Horari Fira

  • Dies 5 i 6: 10:00 – 19:00
  • Dia 7:        10:00 – 17:00

Del dilluns 5 al 7 de febrer Barcelona es convertirà en el punt de refència del vi al conjunt d’Europa amb motiu de la celebració d’una nova edició de la Barcelona Wine Week. Una fantàstica oportunitat per conéixer i contactar amb el cellers més petits i artesans, com Vinya els Vilars, fins a grans corporacions i marques reconegudes del mercat, ofereriran un recorregut únic a través de les diferents zones productores de vi d’Espanya.

Aquesta nova edició del Barcelona Wine Week es presenta de récord, ja que obrirà les seves portes amb un ple total: 952 cellers i més de 7.200 m², un 15% més que el 2023 tant en xifra d’expositors com en l’espai de fira ocupat pels expositors.

La BWW 2024 reunirà cellers de 73 D.O.s i altres segells de qualitat de tota Espanya que exhibiran els seus millors vins i establiran contactes comercials amb els més de 20.000 visitants professionals previstos. Entre ells, 650 grans compradors i importadors clau de països estratègics per a l’exportació convidats per BWW en col·laboració amb ICEX España Exportació i Inversions. Destaca la presència de professionals dels Estats Units, Alemanya, el Canadà, Països Baixos, el Regne Unit o la Xina, que torna amb força al saló.

Catalunya, la comunitat amb major representació

Catalunya tornarà a ser la comunitat amb una major representació. Hi participaran 299 empreses catalanes, entre altres el celler Vinya els Vilars d’Arbeca, un 10% más que el 2023, i hi seran representades les 11 D.O.s de Catalunya.

El saló estarà estructurat en tres grans àrees. La més gran serà BWW Lands, amb els cellers organitzats per D.O.s i altres segells de qualitat. La seguiran BWW Brands i BWW Complements&Tech, amb algunes de les marques més reconegudes del mercat, i BWW Collectives i BWW Impulse, amb petits projectes i microcellers.

70 tastos i ponències sobre el vi que ve

BWW comptarà amb més de 160 experts, Masters of Wine, sommeliers, crítics i destacats elaboradors que analitzaran els grans reptes i macro-tendències del sector i oferiran tastos únics. En aquesta edició, l’eix temàtic central aprofundirà en la tendència a utilitzar recipients singulars per a elaborar el vi, des d’àmfores a antigues almàsseres de pedra.

Destaquen ponents com el Master of Wine Fernando Mora (D.O. Aragó); els elaboradors Dominik Huber i Sara Pérez (D.O.Ca Priorat); Almudena Alberca, primera i única dona espanyola amb el títol de Master of Wine; o els tres últims guanyadors del concurs Millor Sommelier d’Espanya, reunits en un tast inèdit. La diversitat de materials per a la criança també serà protagonista en l’espai Wine Tasting Journey by #alimentosdespaña, on es podran degustar 70 vins elaborats i envellits en recipients singulars.

Altres sessions destacades seran les de Peter Richards, Master of Wine i un dels més reconeguts comunicadors del vi del Regne Unit; Beth Willard, de la revista Decanter; el crític Tim Atkin, amb el seu primer informe sobre els millors vins elaborats a Catalunya; o el tast que dirigirà el sommelier i periodista de La Vanguardia Ramon Francàs: ‘Els 10 magnífics de la D.O. Ribera del Duero’, que recorrerà els millors vins de cellers com ara Pago de los Capellans, Vega Sicilia, Pago de Carraovejas o Aalto.

Per la seva part, l’espai BWWHub oferirà sessions sobre sostenibilitat, tendències, internacionalització i digitalització. Destaquen les dedicades a l’adaptació al canvi climàtic; a l’aplicació de la Intel·ligència Artificial; a l’auge del consum de vi sense alcohol; a l’exportació als Estats Units o a l’excel·lència com a motor de posicionament internacional, amb la participació d’ICEX España Exportació i Inversions.