Vinya Celler Masia, millor iniciativa de promoció del territori als premis Vinari 2022

El projecte Vinya Celler Masia, del qual forma part Vinya els Vilars, va rebre aquest prestigiós guardó en la gala de lliurament dels Premis Vinari duta a terme el divendres 7 d'octubre a Vilafranca del Penedès
11 octubre, 2022

El treball dut a terme per part de Vinya Celler Masia, un projecte que cerca promocionar la cultura tradicional del vi i del qual forma part Vinya els Vilars d’Arbeca, a més d’altres cellers i productors del conjunt de Catalunya, s’ha vist reconegut a la desena edició dels Premis Vinari dels vins catalans, amb el “Premi Vinari Barcelona Turisme a la Millor Iniciativa de Promoció del Territori”.

Aquest premis, lliurats el divendres 7 d’octubre al teatre Casal – Societat La Principal de Vilafranca del Penedès, tenen per objectiu donar visibilitat i reconèixer l’esforç de totes les persones dedicades al món del vi de Catalunya i són l’esdeveniment amb més repercussió del món vitivinícola català.

‘Vinya Celler Masia’ està formada per un conjunt de cellers d’elaboració tradicional a partir de vinyes pròpies amb petites produccions, pràctiques ecològiques i que solen conrear les varietats tradicionals de cada zona, donant alhora especial importància al factor humà en la producció dels vins, al contacte directe amb la terra i el cep, i a l’espai agrícola també com a espai habitable. Vinya Celler Masia, compta al carrer Mallorca 190 de Barcelona amb un espai de venda i degustació dels vins dels diferents celler que formen part d’aquest projecte com Vinya els Vilars d’Arbeca i el seus vins adherits a la DO Costers del Segre.

Des de fa una dècada els Vinari distingeixen la bona feina i la progressió dels cellers catalans, tant en l’àmbit dels vins i escumosos com en el dels vermuts i, darrerament, en el camp on s’obren les millors expectatives: l’enoturisme.

Els objectius dels Premis Vinari són múltiples, però convergeixen a l’hora de connectar els mars de vinyes que esquitxen tot el territori català amb la societat i els consumidors que els apreciaran i valoraran.