Vinya els Vilars, un any més amb el Cap de Setmana Ibèric a la Fortalesa Vilars

Aquest cap de setmana la fortalesa Vilars d’Arbeca celebrarà la 22 edició del Cap de Setmana Ibèric amb un gran nombre de propostes i activitats, entre altres, un tast de productes de proximitat programat per al diumenge 2 d’octubre on els vins de Vinya els Vilars seran un dels protagonistes
27 setembre, 2022

Com cada any pel primer cap de setmana d’octubre es presenta una gran oportunitat per conèixer com era la gent de les nostres terres fa 2.200 anys. El Cap de Setmana Ibèric és l’esdeveniment anual de la Ruta dels Ibers més important i que atrau més visitants als jaciments ibèrics de tot Catalunya.

Una festa que retorna a la vida els vestigis de fa més de 2.200 anys, oferint un gran ventall d’activitats al voltant de la cultura ibèrica: visites guiades, visites teatralitzades, tallers, reconstruccions històriques, tasts de menjars i de begudes… una varietat d’opcions per tots els gustos i públics!

Cada any s’escull un tema sobre el qual se centrarà aquesta gran festa. Aquest 22è Cap de Setmana Ibèric es dedicarà a l’enigma de la llengua ibèrica. Us convidem a aprendre tot el que s’ha descobert fins ara entorn aquest fascinant aspecte de la cultura ibèrica, l’escriptura, desenvolupada a partir del segle V aC, la qual continua sent una gran incògnita sense resoldre: la podem llegir, però no sabem què signifiquen les seves paraules!

Feu agenda per apropar-vos al vostre poblat ibèric més proper… o explorar jaciments més enllà! Consulteu el programa amb totes les activitats del Cap de Setmana Ibèric per veure quina s’ajusta més als vostres interessos. Hi ha activitats per a tots els públics, i recordeu, arreu de Catalunya!

Programa de la ruta dels ibers

La Fortalesa Vilars, el major vestigi íber de tot Catalunya, serà un dels principals punts de referència d’aquesta festa. 

El diumenge de 10.00 a 14.00 hores podreu gaudir d’un tast de productes de proximitat, entre altres, els vins de Vinya els Vilars