Costers del Segre reprèn la trobada anual de cellers

La DO Costers del Segre ha celebrat avui, 2 de juny, la tradicional trobada anual dels cellers que integren la denominació, un esdeveniment que no s’havia celebrat des de feia tres anys i que ara es reprèn.
2 juny, 2022
 

La jornada professional ha tingut com a plat fort un monogràfic sobre varietats recuperades de la DO Costers del Segre . S’ha realitzat un tast de diferents vinificacions a càrrec de Pau Moragas, coordinador del grup de treball de viticultura de la DO Costers del Segre.

La trobada ha començat amb un passeig i esmorzar per la vinya, amb la benvinguda del president de la denominació, Tomàs Cusiné. Tot seguit s’han dut a terme tres ponències. La primera, a càrrec del responsable del departament d’investigació agroalimentària d’IMIDRA, Finca “El Encín”, Gregorio Muñoz; que ha parlat del “Patrimoni històric i varietats de vinya de la província de Lleida”. A continuació, Gerard Batalla de l’Associació Slow Food Terres de Lleida, ha fet una xerrada sobre “Vinyes Trobades: recuperar el patrimoni de varietats de raïm a Ponent”. La darrera conferència ha estat la de Montse Torres, responsable de I+D viticultura, i David Barriche, enòleg del celler Purgatori; tots dos de Família Torres. La seva exposició ha versat sobre “Projecte de recuperació de varietats ancestrals de cellers Família Torres. Tast de varietats recuperades: Pirene i Gonfaus”.

La trobada anual de cellers de la DO Costers del Segre ha continuat amb un dinar al celler Raimat, un àpat que ha servit de preàmbul a la visita del celler conduïda pel seu director tècnic Joan Esteve. El tour ha servit per conèixer de prop el celler modernista obra de Joan Rubió i Bellver, deixeble de Gaudí i tastar els seus vins.

Font d’informació: Missatges