Especial i únic, com vosaltres

Especial d'Àmfora, el nou vi de Vinya els Vilars. Diferent, únic, el tanat conforma el seu ADN, cultiu ecològic i envellit en àmfora
16 març, 2022

Quan et dediques a “això” del vi, el celler es converteix en la teva segona família, quan no en la primera si tenim en compte la dedicació, les rialles i els plors, les decepcions i satisfaccions que ens dóna. Primera o segona, el celler sempre present, sempre constant, sempre a la ment, sempre llavor.

I si parlem de família, els fills acostumen a tenir un especial protagonisme, i en el cas d’un celler és clar quins són els nostres. Vins fruit de la passió per la vinya, de l’afecte, de l’estima a la terra, de l’experiència, de les decisions reposades, de la dedicació i l’esforç… si això falla arriba el temps del vinagre.

Aquests vins que quan reposen al bressol ens omplen de somnis; aquests vins, de vegades dòcils altres desbocats, de vegades forts i persistents altres subtils i delicats… Vins, com els fills, que cal mimar, formar, cuidar amb dedicació abans que vegin la llum. Aquests vins, que encara sent nostres, sempre ens sorprenen i que no es revelaran en plenitud fins que es vesteixin d’etiqueta i tinguin la seva presentació en societat destapant, ara sí, el flascó de les essències.

Com en una família, prendre la decisió de donar vida a un nou vi no és fàcil. Així, com a la vida real, generalment l’amor que sents per la vinya, la passió pel vi, l’experiència de generar quelcom propi, de gaudir-ne, de veure-ho créixer i marxar i observar la seva desimboltura en societat, són algunes de les raons per fer un pensament i engendrar un nou fill, un nou vi.

I a què ve tot això? Fàcil, a Vinya els Vilars estem d’enhorabona. La vida, la vinya ens ha somrigut amb Especial, el benjamí del celler. Tan diferent, tan singular, tan únic…; el nostre nou nen mimat.

És el vuitè de la nostra nissaga, però ens arriba trepitjant fort, marcant estil. Sense complexos. Serà pel canvi bressol? Ha mudat la calidesa de la bóta de fusta per la miraculosa argila d’una àmfora. Serà pels seus gens? El tanat marca el seu ADN; geni i figura, tot ell ecològic. Serà per la seva puresa? Lliure de sulfits. Serà el seu color robí, el seu sabor intens, la seva aroma a cirera, el seu toc a pètals de rosa o aquell puntet mineral i a garriga, la seva complexitat. Què serà, serà.

Ens ha sortit així. “Especial” en tot, fins i tot a la presentació. Trencant motlles, ens ve vestit amb una ampolla estil borgonya ovalada rematada amb lacre taronja; singular i elegant. Bon pany per protegir una explosió fruital que t’envolta tota la boca, per a un vi fresc i elegant, amb un regust llarg i persistent.

Ell és així, especial i únic com vosaltres i us vol conèixer

 

Fitxa de tast Especial Amfora