La desena edició d’aquest fantàstic festival musical, memorial Emili Pujol, una any més recalarà a Arbeca, en aquesta ocasió amb l’actuació, el dissabte 21 d’agost a partir de les 22.00 del “Quinteto Dequera”.

El Quinteto Dequera neix amb la idea d’explorar les últimes composicions per a quintet que va enregistrar Astor Piazzolla a través d’una formació instrumental diferent de l’original, però mantenint la riquesa tímbrica de les seves composicions i inspirats en l’estil interpretatiu dels músics de les seves últimes formacions. Esperem que us agradi força. Les entrades per al concert amb copeta de vi inclosa costarà 10 € -aforament limitat-.

Feu click per escoltar un petit tast de la seva música

Des del 3 de juliol al 27 d’agost, les poblacions d’Arbeca, Borges Blanques, Cogul, Espluga Calba, La Floresta, La Pobla de Cérvoles, Torrebesses i com a novetat Els Torms sonaran les guitarres en la desena edició del Garrigues Guitar Festival Memorial Emili Pujol. Proposta que el propi mestre Emili Pujol, ple de desitjos volia posar en marxa en la seva terra natal, encara que no va ser fins després de 32 anys de la seva mort que es va poder fer realitat.

Enguany al festival compartiran escenaris artistes de països com Argentina, Costa Rica, Sèrbia, Rússia, Turquia, Xile i Espanya. Propostes de joves talents com el rus Sergey Perelekhov, el turc Celil Refik o el català Izan Rubio, guardonats en importants concursos internacionals, seran programats a l’Església Sant Salvador de Torrebesses, població molt vinculada al mestre i pedagog Emili Pujol.

Combinacions d’instruments com el clarinet, violí, l’arpa o la veu es fusionaran amb la guitarra interpretant obres d’autors llatinoamericans, espanyols i catalans de la mà de Banus duo, Duo Aramai, Dos de Lis i Mia Ramer juntament amb el músic local Josep-Manel Vega. Fins i tot, el públic gaudirà d’un concert pictòric a càrrec de la guitarrista Silvia Nogales i l’artista plàstic Josep María Rius (Joma) amb una proposta anomenada Vestigis del Cogul, pincellades en directe especialment elaborades per representar les pintures rupestres de la Roca dels Moros.

L’espectacularitat dels ensembles com el Cuarteto de Guitarras de Costa Rica i Scevola Ensemble ens delectaran amb obres dels clàssics, populars i contemporanis de terres molt llunyanes de nord a sud i d’est a oest. El tango de Quinteto Dequera!, tancarà un concert homenatge centenari a Astor Piazzolla.