El passat dilluns, el vins de 15 cellers de la DO Costers del Segre, entre altres els nostres 7 vins negres, rosat i blanc van “passar l’examen” de dos representants de la Guia Peñin en el tast celebrat en un marc tan incomparable i singular com la catedral de la Seu Vella de Lleida.

En aquest nou tast de vins de la DO Costers del Segre, van participar el responsable de l’escola de tast de la Guía Peñín, Boris Olivas, acompanyat d’un expert de la versió xinesa d’aquesta emblemàtica publicació del món del vi.

Els experts d’aquesta guia van tastar un total de 86 vins, 45 negres, 28 blancs, 8 rosats, 4 escumosos i 1 dolç, entre altres, els nostres Vilar Roble, Vilars, Gerar, Leix i Tallat de Lluna (negres), Nena (rosat) i Quim (Blanc).

En finalitzar aquesta sessió de tast, Boris Olivas va destacar una clara evolució positiva en l’àmbit qualitatiu dels vins de la DO Costers del Segre respecte a l’any anterior  “en blancs, destaca la varietat macabeu, amb una personalitat clarament associada a Costers del Segre i gran potencial per fer excel·lents monovarietals; vins amb aromes a mel, pol·len i fons especiat”. En negres, es valora molt positivament la mineralitat dels vins, en especial a la subzona de les Garrigues. També destaquen sorprenentment “vins elaborats amb varietats franceses com el cabernet sauvignon, merlot o pinot noir, que a Costers del Segre aconsegueixen la seva màxima expressió”.

Els resultats finals d’aquest tast es podran consultar en un mes aproximadament en el web de la Guia Peñín, encara que la publicació definitiva no sortirà fins al mes d’octubre.

La Guia Peñín és el manual de vins espanyols més complet del món. Els professionals d’aquesta guia tasten a l’any més de 11.000 vins, convertint a aquesta publicació en el manual més consultat pels aficionats i professionals del vi.