El passat diumenge, un nombrós grup de persones vinculades amb la biblioteca Josep Lladonosa d’Alguaire va gaudir d’una intensa enocultural que va tenir com a principals punts de referència la visita a la fortalesa ibèrica Vilars i al nostre celler, on tot el grup va conèixer les nostres instal·lacions, filosofia de treball i va realitzar un tast dels nostres vins.

Durant totel mes de febrer la DO Costers del Segre ha estat la protagonista de la setena temporada del cicle Biblioteques ambDO, un projecte que durant aquest any durà la lectura i la cultura del vi a 69biblioteques públiques del conjunt del territori català; 9 d’aquestes ubicadesa les Terres de Lleida. Biblioteques amb DO és una iniciativa itinerantque es desenvolupa de gener a novembre i es dedica cada mes a una denominaciód’origen i a un grup de biblioteques que la representen.

Febrer és el mes dedicat a la DO Costers del Segre

En aquesta setena edició hi participen 9 biblioteques lleidatanes. Les biblioteques publiques participants dediquen cicles temàtics que tindran com a centre la cultura del vi i el cava des de diferents punts de vista: la història, el folklore, el turisme, l’astronomia o l’art, entre d’altres a través d’un complet programa d’activitats.

  • ALGUAIRE. Biblioteca Josep Lladonosa i Pujol
  • ARTESA DE SEGRE. Biblioteca Joan Maluquer i Viladot
  • BELIANES. Biblioteca Tirant lo Blanc
  • BALAGUER. Biblioteca Margarida de Montferrat
  • CERVERA. Biblioteca Comarcal Josep Finestres i Monsalvo (Cervera)
  • JUNEDA. Biblioteca Joan Duch
  • LINYOLA. Biblioteca Salvador Espriu
  • MOLLERUSSA. Biblioteca Comarcal Jaume Vila
  • TREMP. Biblioteca Pública Maria Barbal

En el marc d’aquesta atractiva iniciativa, que any rere any, desperta l’interès d’un gran nombre de persones, una bona representació d’usuaris de la biblioteca Josep Lladonosa d’Alguaire van gaudir  el passat diumenge 24 de febrer d’un dia de cultura, enologia i coneixement de les nostres contrades amb una visita a al jaciment arqueològic del Vilars  i una posterior visita i tast guiat del nostres vins al celler.

El dia 31 de gener es va donar el tret de sortida amb la presentació conjunta en roda de premsa de les biblioteques participants i la representació de la DO Costers del Segre. Biblioteques amb DO és un projecte impulsat per la Direcció General de Cooperació Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través del Servei de Biblioteques amb la col·laboració de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

La consolidació i èxit d’aquesta iniciativa rau en la col·laboració a nivell local entre les biblioteques públiques, els cellers, les cooperatives i el consell regulador de la denominació d’origen Costers del Segre. I, a nivell nacional, en la implicació de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i l’INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi).

En el decurs d’aquesta darrera setmana del mes de febrees duran a terme fins a sis activitats diferents amb la participació de 5biblioteques i diferents cellers de la DO Costers del Segre, que serviran pertancar el mes dedicat a la DO Costers del Segre.