El nostre somni, la nostra passió

L’any 2002 fou l’inici d’un somni. L’Antonio Aldomà va decidir començar a plantar vinyes a tocar de la localitat d’Arbeca (les Garrigues), amb la il·lusió d’arribar a produir els seus propis vins. Tenia la determinació d’oferir un producte de gran qualitat.

Avui, amb el pas dels anys, aquest somni ha esdevingut una realitat, augmentant la superfície de conreu fins a les nou hectàrees actuals i diversificant la producció de vins, però sobretot, seguim sent fidels al mateix esperit que va marcar els inicis: creure en els nostres somnis i convertir-los en la nostra passió.

Un celler familiar

El somni i la passió de l’Antonio són compartits per la seva parella, la Maria José i també per l’Aleix i el Gerard, els els fills de l’Antonio. Aquest caràcter familiar i proper fa que siguem al peu del canó els 365 dies de l’any. Nosaltres mateixos us mostrarem les vinyes i el celler si teniu a bé fer-nos una visita.

Aquest és un dels distintius de Vinya els Vilars, la proximitat i el tracte directe amb el viticultor. A ben segur que tenim moltes coses per explicar-vos sobre la vinya i el procés de producció del vi.

Vins amb valors

La nostra passió per produir uns vins de qualitat, d’una manera personal i propera és correlativa amb el nostre esforç i compromís per fer-ho d’una manera respectuosa amb el territori i les persones.

A Vinya els Vilars, no pretenem fer el millor vi del món, tan sols volem fer el vi que més ens agrada a nosaltres i una vegada aconseguit compartir amb vosaltres l’experiència de tastar i descobrir uns vins fets des del cor, de l’estima a la terra, al producte, uns vins sempre fidels al nostre projecte vital i empresarial i la nostra manera d’entendre l’enologia.

La nostra visió de futur, poder seguir fent realitat i compartir els nostres somnis amb tots vosaltres i poder-vos dir aquí a casa nostra o allà on sigueu, salut i bon vi.

Molt més que vinyes

La ubicació a tocar d’Arbeca i de les restes ibèriques del nucli arqueològic dels Vilars, enmig d’una comarca amb un gran atractiu turístic, permet els visitants, no tan sols de gaudir d’uns vins de qualitat. La gastronomia, els productes de la terra, entre els quals destaca l’oli de les Garrigues, el millor oli d’oliva del món, i el llegat històric, a més del paisatge, permet accedir a tot un ventall d’experiències enoturístiques úniques.

Enoturisme en estat pur

Vinya els Vilars es troba emmarcada dins la DO Costers del Segre. Forma part de l’anomenada Ruta del Vi de Lleida que aposta per promoure l’enoturisme com un atractiu més d’aquestes terres. Per això, l’any 2014 vam incorporar a les instal·lacions una nova àrea de recepció al públic equipada amb una zona de tast, espais per a la formació, celebracions i àpats i també una cuina.

Si voleu, podeu consultar la disponibilitat dels diferents espais per a celebrar presentacions, reunions i festes.

Vins amb caràcter i il·lusió

La comarca de les Garrigues té una climatologia especialment idònia per a les varietats syrah i merlot. La combinació d’hiverns llargs i freds, estius calorosos amb un grau de precipitació baix i els sòls calcaris, atorguen als vins una marcada personalitat.

El fet de tractar-se d’una explotació de petites dimensions, fa que la verema es continuï fent a mà, mimant cada gra de raïm i tenint una cura especial en cada pas del procés de producció, on a més, hem apostat de manera decidida per reduir-ne l’impacte mediambiental.

A Vinya els Vilars som un celler amb una producció petita però molt cuidada, on la il·lusió d’una família va dins de cada ampolla.

Compromís amb el territori

A Vinya els Vilars, a més de contribuir a la dinamització socio econòmica de la comarca, apostem d’una manera decidida per una producció dels nostres vins sostenible i respectuosa amb el territori.

En aquest sentit, comptem amb diferents distintius que fan palesa del nostre compromís amb el territori com el certificat “Empresa Sostenible” atorgat per la Generalitat de Catalunya per implantar un programa de millora en la seva organització d’acord amb els compromisos de Responsabilidad Social Empresarial del Codi de Gestió Sostenible i altres com el certificat Vi+Net, vinculats amb el nostre esforç per reduir la petjada de carboni i emissió de gasos d’efecte hivernacle.