#CatalanFood Vinya els Vilars wine DO Costers del Segre

#CatalanFood, xefs i productes s’alien per mostrar la potència de l’agroalimentació catalana

El vídeo, que es distribuirà internacionalment a les actuacions de Prodeca, compta amb una representació dels cuiners més reconeguts, entre d’altres, dels xefs Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Joan Roca o Paco Pérez

Prodeca – Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya han produït un vídeo que ha de servir per posar en valor el potencial del camp i el producte català en paraules de qui millor ho enarbora -els xefs que el treballen-. Cada una de les 13 personalitats que hi participen i que sumen 26 estrelles Michelin en total, s’ha associat a un producte agroalimentari català del qual parlen en vídeos individuals d’un minut cada un i en una versió conjunta de 5 minuts que resumeix les excel·lències d’alguns dels productes més exportats i valorats de Catalunya.

#CatalanFood Vinya els Vilars wine DO Costers del Segre

Carles Gaig (Gaig*, Barcelona) per qui el camp català “és un petit continent, amb una gran riquesa paisatgística i diversitat” parla de carn de vedella i aviram, Eduard Xatruch (Compartir, Cadaqués i Disfrutar**, Barcelona) ho fa sobre l’oli d’oliva “que ens ha marcat la nostra cultura i que deixa sorpresa a la gent de fora per la seva xispa”; Joan i Pitu Roca (El Celler de Can Roca***, Girona), lloen respectivament el xai i els vins del territori; Jordi Cruz (ABaC***, Barcelona), destaca el treball comú que “realitzem xefs i productors, per exemple en el cas de la fruita”; la set estrelles Michelin Carme Ruscalleda, parla dels llegums i la “mongeta del ganxet, el nostre caviar blanc”, i Sergio i Javier Torres (Dos Cielos**, Barcelona) ho fan sobre la increïble varietat de formatges del territori català. Amb un al·legat al “plaer indiscutible de prendre l’aperitiu amb uns musclos a peu de platja” ens parla de peix el cinc estrelles Michelin Paco Pérez (Miramar**, Llançà)”; Fina Puigdevall (Les Cols**, Olot), relata les bondats del clima “per a l’assecat final dels nostres increïbles embotits”; per en Nandu Jubany (Can Jubany*, Calldetenes) el porc local és protagonista i el pastisser Christian Escribà, parla de la nostra tradició i l’ús de la xocolata en la creació de “pastissos, gelats, bombons i mil postres més”.

El que fóra millor restaurant del món durant cinc anys segons The World’s 50 Best Restaurants també participa a #CatalanFood. El seu sumiller, Ferran Centelles, ara a elBullifoundation, realça la versatilitat del cava català i el seu xef, Ferran Adrià, fa de la part el tot amb un al·legat del pa amb tomàquet: “el plat que millor representa a Catalunya a nivell gastronòmic. Bàsic i espectacular; fàcil i complex. Cada català té la seva versió. És màgic”.

El vídeo servirà per visualitzar el rebost de Catalunya, on excel·leixen diferents categories de producte degut a un paisatge i unes condicions meteorològiques molt diverses, i també per mostrar com el potencial productiu i industrial nodreix una de les gastronomies més potents en l’àmbit internacional. No en va, Catalunya compta amb el major nombre d’estrelles Michelin a la Península, amb un total de 54 restaurants guardonats per la guia francesa, molt per sobre dels 22 que atresora el País Basc, segon en aquesta classificació. Dels 54, quatre d’ells llueixen la màxima distinció (ABaC i Lasarte a Barcelona, El Celler de Can Roca a Girona i Sant Pau a Sant Pol de Mar), amb dues estrelles apareixen sis establiments i amb una, fins a 44. Així mateix, tres dels restaurants del territori apareixen a la llista de The World’s 50 Best Restaurants (El Celler de Can Roca, #3; Tickets, #25, i Disfrutar, #55).

L’agroindústria, un dels sectors més dinàmics

El sector agroalimentari representa una xifra de negoci de 25.200 milions d’euros. Ocupa directament 75.700 persones, representa un 18% del total de l’ocupació del sector industrial, un 18,6% del seu PIB (dades de 2014) i un 15,7% del VAB.

L’última dècada, la indústria d’aliments i begudes de Catalunya ha fet una gran aposta per la internacionalització dels seus productes i les exportacions s’han incrementat un 92,16% en valor. L’augment constant de valor els darrers deu anys (4,64% el 2017) i els ritmes de creixement superiors a d’altres països europeus amb similar potencial exportador consoliden Catalunya com un dels clústers agroalimentaris líders a Europa segons les darreres dades de l’European Cluster Observatory. A tall de comparació, el 2017 els principals països europeus en capacitat exportadora han crescut en valor a un ritme inferior: França, 3,80%; el Regne Unit, 3,05%; Itàlia, 1,25%; Alemanya, -1,66%.

Prodeca

Prodeca és una empresa pública adscrita al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, que té per objecte la promoció dels productes agroalimentaris catalans en el mercat nacional i internacional. Ofereix serveis de suport al comerç exterior i d’acompanyament en el procés d’internacionalització a les empreses agroalimentàries catalanes; facilita la seva participació a les principals fires agroalimentàries internacionals, desplega programes d’iniciació a l’exportació, diversificació de mercats, promoció comercial i consolidació de la presència a països tercers. Organitza trobades de negoci entre empreses catalanes i operadors de mercats nacionals i internacionals, així com relacions comercials i de cooperació amb països tercers en l’àmbit agroalimentari.

Prodeca participa activament en iniciatives relacionades amb la gastronomia catalana com a eina de valorització i millora del posicionament dels productes i les empreses catalanes del sector.

Vinya els Vilars vins de la DO Costers del Segre a La Bodega Borges Blanques 1

Fantàstica sessió de maridatge a La Bodega de Borges Blanques

El passat divendres va viure un gran dia en veure gaudir d’allò més a tots els participants en una fantàstica sessió de maridatge amb els vins de Vinya els Vilars amb productes locals i proximitat duta a terme a casa de les nostres amigues de La Bodega de Borges Blanques. Sense dubte, una gran experiència, que caldrà repetir en un futur

Vinya els Vilars vins de la DO Costers del Segre a La Bodega Borges Blanques 3

Vinya els Vilars vins de la DO Costers del Segre a La Bodega Borges Blanques 7Vinya els Vilars vins de la DO Costers del Segre a La Bodega Borges Blanques 4

Gràcies a tot l’equip de La Bodega per fer, com sempre, les coses tan fàcils, així com agrair la confiança i assistència de totes les persones que vau participar en aquest maridatge amb els nostres vins com a protagonistes.

Vinya els Vilars vins de la DO Costers del Segre a La Bodega Borges Blanques 5

Vinya els Vilars vins de la DO Costers del Segre a La Bodega Borges Blanques 6

A Vinya els Vilars d’Arbeca sentim passió pel vi. Si voleu gaudir d’una enoexperiència us hi esperem al nostre celler

Vinya els Vilars vins de la DO Costers del Segre a La Bodega Borges Blanques 2

 Vinya els Vilars, vins de la DO Costers del Segre a La Bodega de Borges Blanques

Nena Vinya els Vilars El Punt Avui Dossier 1

Vinya els Vilars al Punt Avui

Com cada diumenge el Punt Avui va acompanyar la seva edició amb el suplement El Punt Avui Dossier, en aquesta (diumenge 29 d’octubre) el rotatiu català va dedicar les seves planes a realitzar un ampli reportatge sobre els vins catalans titular “El país del Vi”.

Nena Vinya els Vilars El Punt Avui Dossier 2

A les seves pàgines ens explica com l’aliança entre el territori vinícola i el turisme es converteix en una nova font d’ingressos i prosperitat per a les empreses. A més, Pilar Rahola i Toni Albà fan un tast selecte de caves i vins, entre ells, el nostre rosat Nena, exposant les seves recomanacions.

Nena Vinya els Vilars El Punt Avui Dossier 3

17è Cap de setmana ibèric Vinya els Vilars

Brindant amb els Íbers

Aquest cap de setmana (14 i 15 d’octubre) la Fortalesa dels Vilars obrirà les seves portes  per acollir una nova edició del Cap de Setmana Ibèric, que la Ruta dels Ibers (Museu d’Arqueologia de Catalunya) enguany dedica a “La beguda entre els ibers”. En el decurs d’aquestes jornades es duran a terme diferents xarrades, visites guiades a la fortalesa i els arqueòlegs i arqueòlogues presentaran les novetats de la campanya de l’estiu 2017. El vins de Vinya els Vilars també seran presents en aquesta trobada amb dos degustacions el dissabte i diumenge a partir de les 13.00

Com bons pagesos cultivadors de cereals, els pobles ibers eren tradicionals bevedors de cervesa des dels temps neolítics; a les terres de Ponent, el seu consum esta arqueològicament provat des de l’edat del bronze al poblat de Genó  (Aitona, Baix Segre). Les relacions amb altres pobles de la Mediterrània com fenicis, grecs i, més tard, púnics i romans, va atraure els ibers al consum de vi i, ja des del segle VII ane, a la seva producció. A la Fortalesa s’ha recuperat una notable quantitat de llavors de raïm carbonitzades i embegudes, aquestes darreres conservades en el pou-cisterna, així com un plat de premsa anterior al 350 ane. semblant a l’aparegut a l’aldea d’Estinclells, Verdú durant la segona meitat del segle III ane.

Dissabte 14

  •  10,30 i 11,30 hores. Visites Guiades: presentació pels arqueòlegs i arqueòlogues de les novetats de la campanya de l’estiu 2017
  • 13 h. Degustació de cervesa artesana “La Fortalesa” i vi del Celler els Vilars

Diumenge 15

  • 10 i 11 hores. Visites Guiades: presentació pels arqueòlegs i arqueòlogues de les novetats de la campanya de l’estiu 2017
  • 12 hores. Xerrada-col·loqui. Natàlia Alonso: “Arqueologia de la cervesa i el vi”
  • 13 hores. Aperitiu i degustació de cervesa artesana “La Fortalesa” i vi del “Celler els Vilars”

Organitzen: Associació Amics de Vilars, Ajuntament d’Arbeca, Grup d’Investigació Prehistòrica UdL.

Col·laboren: Celler els Vilars i Clickandbrew

Vidal Vidal parla de Vinya els Vilars al suplement lectures Diari Segre

Vi, història, cultura

El escritor y gran amante de la gastronomía, los vinos de Lleida y un verdadero promotor de los valores turísticos de las “Terres de Lleida”  dedica en el Suplemento Lectures del Diario Segre un amplio reportaje a nuestra bodega. Historia, productos, etc. destacando también la oferta enoturística de Vinya els Vilars abierta a la posibilidad de realizar visitas turísticas, catas guiadas, celebraciones y fiestas en nuestras instalaciones -que cuentan también con un parquing para autocaravanas-.

Article al suplement Lectures de Diari Segre sobre Vinya els Vilars de Vidal Vidal

Tastjazz fortalesa Vilas Vinya els Vilar Arbeca vins DO Coster del Segre

El 2 de juliol arriba la quarta edició del Tastjazz

Ja falta poquet, el 2 de juliol arriba una nova edició del Tastjazz a la fortalesa Vilars d’Arbeca

El dissabte 2 de juliol les ruïnes de la fortalesa Vilars d’Arbeca deixaran de banda per unes hores la seva tranquil·litat habitual per esdevenir l’escenari d’una atractiva proposta musical i enològica amb motiu de la celebració de la quarta edició del Tastjazz.

Sens dubte, una oportunitat única per gaudir d’aquest espai tan singular i estimat acompanyats de la música de La Vella Dixieland, més Miriam Barahona i una degustació dels vins de Vinya els Vilars i els dels nostres amics del celler Mas Blanch i Jové.

Us hi esperem!
Vi DO Costers del Segre Vinya els Vilars Tastjazz Arbeca 1 Vi DO Costers del Segre Vinya els Vilars Tastjazz Arbeca 4 Vi DO Costers del Segre Vinya els Vilars Tastjazz Arbeca 3 Vi DO Costers del Segre Vinya els Vilars Tastjazz Arbeca 6 Vi DO Costers del Segre Vinya els Vilars Tastjazz Arbeca 9

Lleida Wine Route Vinya els Vilars-Fira Prowein

Los vinos de Vinya els Vilars, de Arbeca a Düsseldorf

Un any més, els vins de Vinya els Vilars d’Arbeca, de la DO Costers del Segre, estaran presents a la fira Prowein, que tindrà lloc del 13 al 15 de març en la localitat alemanya de Düsseldorf.

Els vins del nostre celler, membre de la Ruta del Vi de Lleida, es podran veure a l’estand “Boutiques Wines” d’aquesta fira internacional que a la present edició comptarà amb un destacada presència de productors i elaboradors de vins i caves de Catalunya, especialment a través de l’estand de Catalunya, on hi haurà vins de les 12 denominacions d’origen del vi reconegudes a Catalunya, a més de caves.

Una fira de gran projecció internacional

Prowein s’ha convertit en la fira vinícola més prestigiosa d’Europa, amb la participació de més 50 països. Enguany s’espera la visita de prop de 45.000 compradors professionals del sector minorista, majorista, importació i exportació, gran distribució i canal Horeca, a més de la premsa especialitzada encarregada de recollir i revisar les novetats que presentin els 4.783 expositors d’aquesta edició.

Vinya els Vilars-Fira Prowein 11

Sopar Maridatge Vinya els Vilars Restaurant 2007

Sopars Maridats “I’mmm Lleida”

Organitzat per la Ruta del Vi de Lleida, es posa en marxa una atractiva iniciativa gràcies a la qual, diferents cellers i restaurants associats a la Ruta del Vi fusionaran els seus productes en uns originals maridatges enogastronòmics que de bon segur satisfaran les expectatives dels amants de la bona taula i el bon vi.

Aquest divendres 4 de març comença l’activitat amb dos sopars de maridatge, en un dels quals participarem amb els nostres vins. Concretament el que tindrà lloc al Restaurant 2007 de la Fuliola. Al finalitzar el mes, el divendres 25, els nostres vins tornaran a ser protagonistes d’aquesta atractiva proposta amb un sopar de maridatge al restaurant Atípic d’Agramunt

12370748_1010102499055286_2517210440211846092_o

Info Maridatge divendres, 4 de març

  • Sopar de fusió dels nostres vins (Quim, Nena, Vilars Roble i Leix) i la cuina de Josep Mª Forn, del 2007 Restaurant de la Fuliola.
  • Per reservar el vostre sopar cal que truqueu al 973 571 073.
  • El preu per persona serà de 30€
  • Restaurant 2007 (La Fuliola – Av. Catalunya, 69)
  • 21.00 hores

#NOESCAPSECRET que disfrutareu amb aquest Sopar Maridatge Vinya els Vilars Restaurant 2007

I'mmm Lleida sopars maridats Vinya els Vilars Restaurant 2007

Fira Oli i les Garrigues Vinya els Vilars 26

Intens cap de setmana a la Fira de l’Oli a les Borges Blanques

El passat diumenge es va tancar la 53 edició de la Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues amb el millor balanç de la seva història i xifres rècord, d’activitats, venda d’oli, amb mes de 66.000 litres, o presència de visitants, que van superar els 70.000.

A més d’aquests números, cal destacar les bones sensacions i l’alt grau de satisfacció dels participants al certamen (expositors, activitats paral·leles…) entre ells Vinya els Vilars, que va tenir una activa participació als diferents dies de fira formant part o protagonitzant diferents degustacions, etc.; a més de rebre, el passat dijous, al celler la visita d’una Missió de Promoció Comercial de les Garrigues formada per diferents bloggers i periodistes europeus.

Enhorabona a l’organització per la gran tasca feta a la pròpia fira i com a promoció de la nostra comarca i els nostres productes de qualitat.

Fira Oli i les Garrigues Vinya els Vilars 25

CARTELL-53a-FIRA

Vinya els Vilars participarà activament a la 53 edició de la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues

El divendres 15 de gener, i fins al diumenge 17, les Borges Blanques esdevindrà el punt de referència de la comarca de les Garrigues i el mon de l’oli amb motiu de la celebració de la 53a Fira de l’Oli i les Garrigues. Una de les fites més esperades al calendari firal lleidatà i que enguany es presenta amb un gran nombre de novetats, com l’ampliació del propi recinte firal o la participació d’una missió de promoció internacional de la comarca de les Garrigues en la que hi prendran part diferents bloguers i periodistes espanyols i europeus.

Un any més, Vinya els Vilars, estarà present d’una manera activa en aquesta nova edició de la Fira de l’Oli que, a més de donar un clar protagonisme a l’oli és també un excel·lent aparador per a la promoció d’altres productes de qualitat de la comarca, entre ells els seus vins. En aquest sentit, Vinya els Vilars participarà a diferents activitats programades amb motiu d’aquesta fira de l’Oli Verge Extra com un tast de diferents vins de la DO Costers del Segre, Subzona de les Garrigues, que tindrà lloc el divendres o en un tast comentat del seus vins a l’espai de la Diputació de Lleida anomenat Espai dels Aliments del Territori i Tu” ubicat al pavelló comercial (diumenge de 13.00 a 14.00 hores).

En paral·lel amb les activitats que tindran lloc a la fira de l’oli, les instal·lacions del celler Vinya els Vilars també seran un dels punts de referència per la Missió de Promoció Comercial Internacional de les Garrigues, una de les novetats més destacades d’aquest certamen, i que portarà 8 prescriptors de prestigi d’arreu d’Europa i l’Estat espanyol, que com a periodistes, bloguers i especialistes en turisme i gastronomia, visitaran el patrimoni cultural, alguns cellers de vi i molins d’oli de les Garrigues.

Concretament, el dijous 14 aquesta missió comercial formada pel president de la Penya Gastronòmica Barça, Pere Duran; el conseller internacional d’Slow Food per a Espanya i Portugal, Alberto López de Ipiña, el president dels periodistes de turisme i viatges de Madrid, Quino Moreno i els bloggers i periodistes: Rowena Dumlao (Roma-Itàlia), Karl Delandsheere (Liege-Bèlgica), Laure Marie Ducloy (Marsella/Paris-França), Susan Tolson (Budapest-Ongria), i Ryan Opaz (Porto-Portugal) es desplaçarà fins a Vinya els Vilars per a conèixer l’explotació i les seves característiques productives, a més de realitzar un tast del seus vins.

La 53a Fira de l’Oli i les Garrigues bat el rècord d’expositors del certamen

L’organització aquest any bat el rècord històric d’expositors presents al certamen, amb més de 150, dels que n’hi ha una trentena que ocuparan 39 estands vinculats directament a l’oli, xifra que tampoc s’havia assolit mai, 42 expositors més que han agafat 53 espais al pavelló comercial, uns altres 25 a la carpa de productes de proximitat i 5 expositors de vehicles i una seixantena de botigues artesanals, d’alimentació ràpida i altres a l’exterior.

L’augment d’expositors està directament lligat al del recinte firal, que enguany creix fins als 7.630 m2, repartits entre el Pavelló de l’Oli amb 1.513 m2; el Pavelló Comercial amb 1.100 m2; la Carpa de Productes de Proximitat de 500 m2; la Carpa de la Diputació de Lleida a la Plaça Europa de 800 m2; i els 3.717 m2 del recinte exterior.

Programa fira de l’Oli i les Garrigues

Vi Vinya els Vilars-maridatge Fira de l'Oli de les Garrigues 2015 14