La nostra ubicació

El celler Vinya els Vilars es troba situat a d’Arbeca, una petita localitat ubicada a la província de Lleida, una de les quatre demarcacions de Catalunya. A poc més de 20 kilómetres de Lleida i 140 de Barcelona compta amb una molt bona connexió per carretera i el tren d’alta velocitat.

Vinya els Vilars és una petita explotació vitivinícola fundada per Antoni Aldomà i Sans.  El celler deu el seu nom a la fortalesa ibèrica de Els Vilars; unes imponents restes arqueològiques, de l’any 750 AC,  que es troben a les afores del nucli urbà i que són considerades com el vestigi ibèric més important i més ben conservat  de Catalunya.

La explotació

En aquest entorn, en 2002 es planten 6 hectàrees de vinya, 9 a l’actualitat, de les varietats de syrah i merlot importades del sud-est de França. La producció de vi de Vinya els Vilars, emparada sota la Denominació d’Origen Costers del Segre, subzona Garrigues, està profundament marcada per les característiques geològiques i climàtiques de la zona, amb un sòl calcari i un clima mediterrani, d’hiverns freds, estius calorosos i una mitjana de precipitacions baixa.

Des dels seus inicis fins a l’actualitat, la filosofia de Vinya els Vilars, que compta amb una producció al voltant de les 20.000 ampolles anuals, és produir vins negres de qualitat, per això en totes fases del procés productiu es posa especial cura i afecte, en Vinya els Vilars es realitza la verema a mà, per oferir al consumidor un producte únic i amb gran personalitat.

En l’elaboració dels seus vins Vinya els Vilars compta amb unes modernes instal · lacions i tota la tecnologia la necessària per cuidar al detall tot el procés productiu, controlat per un gran equip humà en el qual destaquen, a més dels seus propietaris, Antoni i Maria José, Xavi Pérez, el seu encarregat de celler i la seva enòleg, Rosa Zarza.

El nostre futur

2014 esdevé un any clau per al celler. Coincidint amb els deus anys des de la comercialització les seves primeres ampolles de Vilars i Leix, Vinya els Vilars incorpora un nou espai multifuncional de més de 300 metres quadrats, amb zones de tast i formació, atenció al públic, cuina,  que respon a la voluntat dels responsables de Vinya els Vilars de gestionar el seu futur d’una manera sostenible i responsable. Vinya els Vilars aposta d’una manera decidida per reduir al màxim possible el seu impacte ambiental al territori, créixer a partir de la innovació i la qualitat, promoure activament el patrimoni natural i cultural de l’entorn i invertir temp i esforç en teixir una sòlida xarxa de cooperació interempresarial amb altres empreses agroalimentàries o relacionades amb l’enoturisme.

En Vinya els Vilars d’Arbeca apostem per l’enoturisme. Per aquesta raó, formem part de la Ruta del Vi de Lleida, entitat que promou d’una manera activa i transversal, en col·laboració amb la DO Costers del Segre i altres entitats com la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Lleida, la pràctica de l’enoturisme a les nostres contrades. Cal destacar, que al nostre celler compte també amb un pàrquing d’autocaravanes.

Molt més que vinyes

Vinya els Vilars d’Arbeca és la materialització d’un somni que fem realitat dia rere dia a base de treball, compromís i molta estima. Som una petita explotació de vins de qualitat i caràcter familiar amb una producció que no supera les 25.000 ampolles i on no hi a més secret que l’esforç continuat, el respecte a la terra i una gran estima pel que fem.

En aquest indret de les Garrigues us trobareu amb el lloc d’origen d’uns vins amb una gran personalitat i caràcter i un entorn afable i ric en experiències per gaudir de l’enoturisme.

Sense secrets, amb transparència i honradesa, aquest projecte, que va arrancar al 2002, presenta avui en dia al mercat set varietats de vi diferents elaborades (cinc vins negres, un rosat i un vi blanc).

A més de posar a prova els vostres sentits amb algun dels nostres vins Vinya els Vilars us ofereix l’oportunitat de gaudir d’un entorn que traspua naturalitat i senzillesa. Si us perdeu per les nostres contrades trobareu gent arrelada a la terra i un paisatge garriguenc amb les vinyes, les oliveres i els cereals com a grans protagonistes del que marxareu amb la sensació de que encara és possible viure, treballar i gaudir del temps lliure d’una manera autèntica, natural i sostenible.

Els nostres vins

Actualment, produïm 7 vins diferents -5 negres, un blanc i un rosat- i un cava

  •  Vilars Roble         Merlot i syrah, 6 mesos en bota de roure francès
  •  Vilars                     50% merlot i 50% syrah, 12 mesos en bota de roure francès, 70% noves
  •  Gerar                     100% merlot, 12 mesos en bota de roure francès
  •  Leix                        100% syrah, 12 mesos en bota de roure francès, 70% noves
  •  Tallat de Lluna   100% syrah, 24 mesos en bota 100% nova de roure francès
  •  Nena                     100% syrah. Rosat
  • Quim                       Macabeu. Blanc
  • Cava Vilars            60%  parellada, 40 % macabeu

La distribució dels vins del Vinya els Vilars es realitza principalment al mercat de proximitat, Lleida i Catalunya, però amb una penetració cada vegada més gran en la resta de l’Estat i a països com EUA, Xina, Anglaterra o Alemanya, entre altres.

Des dels seus inicis l’aposta de Vinya els Vilars per produir vins monovarietals ha tingut una gran acollida per part del consumidor i la crítica especialitzada, que en nombroses ocasions ha premiat la qualitat d’aquests vins.