Tastavins, una trobada de gaudi i compartir, de festa, de vins i tapes

Un any més, a Vinya els Vilars ens vam apuntar a la gran festa de vi organitzada pels nostres amics de l'associació Tastavins de Juneda i vam gaudir d'allò més d'aquesta fantàstica trobada.
19 juny, 2024

El passat dissabte 15 de juny Juneda va esdevenir, un any més, l’epicentre del vi a Lleida amb motiu de la celebració de l’exitosa Fira Tastavins. Una trobada que a Vinya els Vilars, és clar, no ens vam voler perdre; encara més sabedors de retrobar-nos amb la companyia d’altres cellers de la DO Costers del Segre, principalment En total, vint-i-cinc cellers amb la paradeta muntada i els seus vins a punt per ser tastats per part dels milers de persones que es van atansar a la fira.

Molts cellers, molts apassionats del vi com l’Antonio, la Maria José i el Gerard, amb ganes de mostrar els seus vins i explicar la manera d’elaborar-los. El viatge, en aquest cas ben curtet, va pagar la pena. Un plaer, com sempre, poder participar en una iniciativa organitzada per la gent de Tastavins.

Durant tota la vesprada, i fins ben entrada la nit, la festa va començar a les 18.30 del dissabte i no va parar fins l’1 del diumenge, vam rebre la visita d’un gran nombre d’amics, saludats, coneguts, nouvinguts, ben trobats… puix després de tastar alguna de les varietats de vins presents a la fira tot flueix d’una altra manera. A tothom que ens va visitar, a tothom que va passar una estona per la fira i, especialment als organitzadors d’aquest fantàstic sarau, gràcies.

Gràcies per gaudir de la companyia i del vi i transmetre’ns aquestes sensacions, que ens donem encara més ànims i força per continuar treballant al nostre petit celler de la DO Costers del Segre elaborant uns vins de qualitat i amb una petjada tan pròpia i característica dels vins de Vinya els Vilars d’Arbeca.

Sens dubte, una nova i fantàstica edició de la Fira Tastavins. Una vegada més, un maridatge perfecte de vins, degustacions gastronòmiques, música, bon ambient i bona gent, molt bona gent.

Activitats paral·leles Fira Tastavins

La fira Tastavins també va tenir diferents activitats paral·leles com el tast a cegues per parelles amb victòria dels sommeliers tarragonins Conxita Montserrat i Richard Kenmuir. Les parelleres formades per David Barriche i Cristina Mendoza, i Gregori Albareda i Marc Cuenca; van ser els segons i tercer classificat, respectivament.

El nostre rosat Nena va ser un dels vins de la DO Costers del Segre que es van tastar en aquest concurs.

A més d’aquest esperat tast a cegues, de manera prèvia a la “festa del vi” es van celebrar unes jornades tècniques amb el vermut com a protagonista, que es van celebrara la sala polivalent municipal de l’antiga Farinera.

Cellers participants

Els cellers DO Costers del Segre presents van ser Cérvoles, Tomàs Cusiné, Castell del Remei, Clos Pons, Mas Blanch i Jové, Matallonga, Vinya els Vilars, Terrer de Pallars, Cota 730, Costers del Sió, Lagravera, L’Olivera, Cellers Montsec, Família Torres – Purgatori, Vall de Baldomar, Carviresa, Mas Ramoneda, Boldú Viticultors, El Vinyer i Raimat. I també hi foren presents els elaboradors de la veïna DO Conca de Barberà, Gerida Viticultors i Rende Masdeu. Així com els vermuts de Priorat Lab i Marnuthem.

Vinya els Vilars d’Arbeca, vins fets a les Garrigues amb passió i estima.