Vinya els Vilars DO Coster del Segre exposició Reculls de Temps - 16

“Reculls del Temps”, nova exposició a la nostra sala de barriques

El passat divendres 10 d’agost, en el marc de la Festa Major d’Arbeca, es va presentar al celler Vinya els Vilars d’Arbeca l’exposició “Reculls del Temps” obra dels artistes arbequins Esther i Joan Artigas (filla i pare).

Vinya els Vilars DO Coster del Segre exposició Reculls de Temps - 24

L’acte d’inauguració va comptar, entre altres, amb la presència, a més dels autors d’aquests quadres, amb Joan Simó, alcalde de la localitat, que una vegada més va agrair l’impuls i l’aposta d’Antoni Aldomà i Maria José Pérez, propietaris del celler Vinya els Vilars, pel foment i la potenciació dels artistes locals. Així mateix, va destacar la qualitat i el treball d’aquest dos artistes arbequins, que en aquesta ocasió presenten una exposició amb un gran nombre d’obres dedicades al món del vi.

Vinya els Vilars DO Coster del Segre exposició Reculls de Temps - 02

Desprès de l’acte protocolari de presentació de l’exposició i la visita conjunta a la mateixa, tots els presents van gaudir d’una estona distesa tastant els vins de Vinya els Vilar (Vilars Roble, Quim, Nena) i brindant tant per l’èxit de l’exposició com de la Festa Major d’Arbeca.

Vinya els Vilars DO Coster del Segre exposició Reculls de Temps - 03

Des dels seus inicis, Vinya els Vilars d’Arbeca realitza una significativa aposta per promocionar tots els actius turístics, gastronòmics, culturals i artístics del municipi i la comarca de les Garrigues.

Vinya els Vilars DO Coster del Segre exposició Reculls de Temps - 22

vi6 2018 vins de les Garrigues Vinya els Vilars

Aquest dissabte 2 de juny vine i gaudeix de la tercera edició Vi6 2018

Si us agrada el vi, aquest dissabte teniu una cita obligada a les Borges Blanques amb motiu de la celebració de la tercera edició de Vi6 2018, una fantàstica oportunitat de tastar els vins dels 6 cellers de la DO Costers del Segre situats a la subzona de les Garrigues.

Aquesta nova festa del vi i de la gastronomia de proximitat, començarà a les 11.30 i romadrà oberta a la Plaça de la Capella, just a tocar de La Bodega, organitzadors d’aquest esdeveniment enogastronòmic, fins a les 15.00 hores.

A més, per amenitzar el matí Corrandes, jocs per als més petis, música, sortejos i altres sorpreses.

Cellers participants

 • Cèrvoles Celler
 • Clos Pons
 • Mas Blanch i Jové
 • Matallonga
 • Tomàs Cusiné
 • Vinya els Vilars

Aquest dissabte la cosa va de vi, de vi de la DO Costers del Segre Subzona de les Garrigues.  

#CatalanFood Vinya els Vilars wine DO Costers del Segre

#CatalanFood, xefs i productes s’alien per mostrar la potència de l’agroalimentació catalana

El vídeo, que es distribuirà internacionalment a les actuacions de Prodeca, compta amb una representació dels cuiners més reconeguts, entre d’altres, dels xefs Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Joan Roca o Paco Pérez

Prodeca – Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya han produït un vídeo que ha de servir per posar en valor el potencial del camp i el producte català en paraules de qui millor ho enarbora -els xefs que el treballen-. Cada una de les 13 personalitats que hi participen i que sumen 26 estrelles Michelin en total, s’ha associat a un producte agroalimentari català del qual parlen en vídeos individuals d’un minut cada un i en una versió conjunta de 5 minuts que resumeix les excel·lències d’alguns dels productes més exportats i valorats de Catalunya.

#CatalanFood Vinya els Vilars wine DO Costers del Segre

Carles Gaig (Gaig*, Barcelona) per qui el camp català “és un petit continent, amb una gran riquesa paisatgística i diversitat” parla de carn de vedella i aviram, Eduard Xatruch (Compartir, Cadaqués i Disfrutar**, Barcelona) ho fa sobre l’oli d’oliva “que ens ha marcat la nostra cultura i que deixa sorpresa a la gent de fora per la seva xispa”; Joan i Pitu Roca (El Celler de Can Roca***, Girona), lloen respectivament el xai i els vins del territori; Jordi Cruz (ABaC***, Barcelona), destaca el treball comú que “realitzem xefs i productors, per exemple en el cas de la fruita”; la set estrelles Michelin Carme Ruscalleda, parla dels llegums i la “mongeta del ganxet, el nostre caviar blanc”, i Sergio i Javier Torres (Dos Cielos**, Barcelona) ho fan sobre la increïble varietat de formatges del territori català. Amb un al·legat al “plaer indiscutible de prendre l’aperitiu amb uns musclos a peu de platja” ens parla de peix el cinc estrelles Michelin Paco Pérez (Miramar**, Llançà)”; Fina Puigdevall (Les Cols**, Olot), relata les bondats del clima “per a l’assecat final dels nostres increïbles embotits”; per en Nandu Jubany (Can Jubany*, Calldetenes) el porc local és protagonista i el pastisser Christian Escribà, parla de la nostra tradició i l’ús de la xocolata en la creació de “pastissos, gelats, bombons i mil postres més”.

El que fóra millor restaurant del món durant cinc anys segons The World’s 50 Best Restaurants també participa a #CatalanFood. El seu sumiller, Ferran Centelles, ara a elBullifoundation, realça la versatilitat del cava català i el seu xef, Ferran Adrià, fa de la part el tot amb un al·legat del pa amb tomàquet: “el plat que millor representa a Catalunya a nivell gastronòmic. Bàsic i espectacular; fàcil i complex. Cada català té la seva versió. És màgic”.

El vídeo servirà per visualitzar el rebost de Catalunya, on excel·leixen diferents categories de producte degut a un paisatge i unes condicions meteorològiques molt diverses, i també per mostrar com el potencial productiu i industrial nodreix una de les gastronomies més potents en l’àmbit internacional. No en va, Catalunya compta amb el major nombre d’estrelles Michelin a la Península, amb un total de 54 restaurants guardonats per la guia francesa, molt per sobre dels 22 que atresora el País Basc, segon en aquesta classificació. Dels 54, quatre d’ells llueixen la màxima distinció (ABaC i Lasarte a Barcelona, El Celler de Can Roca a Girona i Sant Pau a Sant Pol de Mar), amb dues estrelles apareixen sis establiments i amb una, fins a 44. Així mateix, tres dels restaurants del territori apareixen a la llista de The World’s 50 Best Restaurants (El Celler de Can Roca, #3; Tickets, #25, i Disfrutar, #55).

L’agroindústria, un dels sectors més dinàmics

El sector agroalimentari representa una xifra de negoci de 25.200 milions d’euros. Ocupa directament 75.700 persones, representa un 18% del total de l’ocupació del sector industrial, un 18,6% del seu PIB (dades de 2014) i un 15,7% del VAB.

L’última dècada, la indústria d’aliments i begudes de Catalunya ha fet una gran aposta per la internacionalització dels seus productes i les exportacions s’han incrementat un 92,16% en valor. L’augment constant de valor els darrers deu anys (4,64% el 2017) i els ritmes de creixement superiors a d’altres països europeus amb similar potencial exportador consoliden Catalunya com un dels clústers agroalimentaris líders a Europa segons les darreres dades de l’European Cluster Observatory. A tall de comparació, el 2017 els principals països europeus en capacitat exportadora han crescut en valor a un ritme inferior: França, 3,80%; el Regne Unit, 3,05%; Itàlia, 1,25%; Alemanya, -1,66%.

Prodeca

Prodeca és una empresa pública adscrita al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, que té per objecte la promoció dels productes agroalimentaris catalans en el mercat nacional i internacional. Ofereix serveis de suport al comerç exterior i d’acompanyament en el procés d’internacionalització a les empreses agroalimentàries catalanes; facilita la seva participació a les principals fires agroalimentàries internacionals, desplega programes d’iniciació a l’exportació, diversificació de mercats, promoció comercial i consolidació de la presència a països tercers. Organitza trobades de negoci entre empreses catalanes i operadors de mercats nacionals i internacionals, així com relacions comercials i de cooperació amb països tercers en l’àmbit agroalimentari.

Prodeca participa activament en iniciatives relacionades amb la gastronomia catalana com a eina de valorització i millora del posicionament dels productes i les empreses catalanes del sector.

Vinya els Vilars vins de la DO Costers del Segre a La Bodega Borges Blanques 1

Fantàstica sessió de maridatge a La Bodega de Borges Blanques

El passat divendres va viure un gran dia en veure gaudir d’allò més a tots els participants en una fantàstica sessió de maridatge amb els vins de Vinya els Vilars amb productes locals i proximitat duta a terme a casa de les nostres amigues de La Bodega de Borges Blanques. Sense dubte, una gran experiència, que caldrà repetir en un futur

Vinya els Vilars vins de la DO Costers del Segre a La Bodega Borges Blanques 3

Vinya els Vilars vins de la DO Costers del Segre a La Bodega Borges Blanques 7Vinya els Vilars vins de la DO Costers del Segre a La Bodega Borges Blanques 4

Gràcies a tot l’equip de La Bodega per fer, com sempre, les coses tan fàcils, així com agrair la confiança i assistència de totes les persones que vau participar en aquest maridatge amb els nostres vins com a protagonistes.

Vinya els Vilars vins de la DO Costers del Segre a La Bodega Borges Blanques 5

Vinya els Vilars vins de la DO Costers del Segre a La Bodega Borges Blanques 6

A Vinya els Vilars d’Arbeca sentim passió pel vi. Si voleu gaudir d’una enoexperiència us hi esperem al nostre celler

Vinya els Vilars vins de la DO Costers del Segre a La Bodega Borges Blanques 2

 Vinya els Vilars, vins de la DO Costers del Segre a La Bodega de Borges Blanques

Trobada cellers DO Costers del Segre a Vinya els Vilars 26

Trobada a Vinya els Vilars dels cellers de la DO Costers del Segre

Ahir vam viure a Vinya els Vilars una nova jornada de germanor amb la participació de diferents cellers de la DO Costers del Segre.

Trobada cellers DO Costers del Segre a Vinya els Vilars 22

La jornada va començar amb una visita a la fortalesa ibèrica els Vilars, que va donar pas a una visita al nostre celler i una petita reunió de treball, que va servir també per presentar “en societat” a Núria Balagué, la nova responsable de màrqueting i comunicació de la DO Costers del Segre.

Trobada cellers DO Costers del Segre a Vinya els Vilars 20

Després, tots plegats ens vam desplaçar fins al restaurant La Placeta d’Arbeca per participar en un dinar de germanor on, a més de gaudir dels fantàstics plats elaborats per aquest restaurant arbequí vam poder tastar i comentar els diferents vins aportats per aquest dinar pels cellers participants. Sens dubte, una gran jornada de germanor i potenciació dels vins de la nostra DO.

Trobada cellers DO Costers del Segre a Vinya els Vilars 40

Experiència Rural Vinya els Vilars Les Garrigues Costers del Segre

Vinya els Vilars, protagonista al programa de Lleida TV Experiència Rural

Vinya els Vilars ha estat protagonista principal d’un dels capítols de l’especial Experiència Rural publicat amb el suplement Lectures del Diari Segre i emès a Lleida TV.

Vinya els Vilars vi wine vino Costers del Segre
En aquest reportatge descobrireu diferents aspectes d’interès vinculats amb el nostre celler, així com informació de caràcter turístic i cultural d’Arbeca i el nostre entorn

Més informació clickant a sobre

Experiència Rural Vinya els Vilars Les Garrigues Costers del Segre 1 Experiència Rural Vinya els Vilars Les Garrigues Costers del Segre 3 Experiència Rural Vinya els Vilars Les Garrigues Costers del Segre 5 Experiència Rural Vinya els Vilars Les Garrigues Costers del Segre 7 Experiència Rural Vinya els Vilars Les Garrigues Costers del Segre 8 Experiència Rural Vinya els Vilars Les Garrigues Costers del Segre 9

Vins DO Costers del Segre Vinya els Vilars 2

La Mañana dedica un especial als vins de la DO Costers del Segre

El rotatiu de Lleida La Mañana va dedicar el passat dimarts 14 de novembre un ampli reportatge de quatre pàgines a la DO Costers del Segre titulat “La DO Costers del Segre, el segell del territori de Lleida”

En aquest complet especial el rotatiu fa una àmplia explicació sobre les característiques de la nostra DO i els seus vins, a més de dedicar diferents apartats a parlar d’algun dels cellers adscrits a Costers del Segre, com Vinya els Vilars. Al nostre cas, aquest diari, degà de la premsa de Lleida, destaca en les seves pàgines, a més de la qualitat dels nostres vins, la possibilitat que ofereix el nostre celler per a la celebració de festes i esdeveniments per a particulars i empreses.

En aquest sentit, cal recordar que Vinya els Vilars compta amb una completa oferta de productes i serveis capaços d’adaptar-se a les necessitats i pressupostos de cada client, des de diferents opcions de càtering, parament, espais a l’interior i exterior del celler, etc

La Mañana especial DO COSTERS DEL SEGRE

Nena Vinya els Vilars El Punt Avui Dossier 1

Vinya els Vilars al Punt Avui

Com cada diumenge el Punt Avui va acompanyar la seva edició amb el suplement El Punt Avui Dossier, en aquesta (diumenge 29 d’octubre) el rotatiu català va dedicar les seves planes a realitzar un ampli reportatge sobre els vins catalans titular “El país del Vi”.

Nena Vinya els Vilars El Punt Avui Dossier 2

A les seves pàgines ens explica com l’aliança entre el territori vinícola i el turisme es converteix en una nova font d’ingressos i prosperitat per a les empreses. A més, Pilar Rahola i Toni Albà fan un tast selecte de caves i vins, entre ells, el nostre rosat Nena, exposant les seves recomanacions.

Nena Vinya els Vilars El Punt Avui Dossier 3

17è Cap de setmana ibèric Vinya els Vilars

Brindant amb els Íbers

Aquest cap de setmana (14 i 15 d’octubre) la Fortalesa dels Vilars obrirà les seves portes  per acollir una nova edició del Cap de Setmana Ibèric, que la Ruta dels Ibers (Museu d’Arqueologia de Catalunya) enguany dedica a “La beguda entre els ibers”. En el decurs d’aquestes jornades es duran a terme diferents xarrades, visites guiades a la fortalesa i els arqueòlegs i arqueòlogues presentaran les novetats de la campanya de l’estiu 2017. El vins de Vinya els Vilars també seran presents en aquesta trobada amb dos degustacions el dissabte i diumenge a partir de les 13.00

Com bons pagesos cultivadors de cereals, els pobles ibers eren tradicionals bevedors de cervesa des dels temps neolítics; a les terres de Ponent, el seu consum esta arqueològicament provat des de l’edat del bronze al poblat de Genó  (Aitona, Baix Segre). Les relacions amb altres pobles de la Mediterrània com fenicis, grecs i, més tard, púnics i romans, va atraure els ibers al consum de vi i, ja des del segle VII ane, a la seva producció. A la Fortalesa s’ha recuperat una notable quantitat de llavors de raïm carbonitzades i embegudes, aquestes darreres conservades en el pou-cisterna, així com un plat de premsa anterior al 350 ane. semblant a l’aparegut a l’aldea d’Estinclells, Verdú durant la segona meitat del segle III ane.

Dissabte 14

 •  10,30 i 11,30 hores. Visites Guiades: presentació pels arqueòlegs i arqueòlogues de les novetats de la campanya de l’estiu 2017
 • 13 h. Degustació de cervesa artesana “La Fortalesa” i vi del Celler els Vilars

Diumenge 15

 • 10 i 11 hores. Visites Guiades: presentació pels arqueòlegs i arqueòlogues de les novetats de la campanya de l’estiu 2017
 • 12 hores. Xerrada-col·loqui. Natàlia Alonso: “Arqueologia de la cervesa i el vi”
 • 13 hores. Aperitiu i degustació de cervesa artesana “La Fortalesa” i vi del “Celler els Vilars”

Organitzen: Associació Amics de Vilars, Ajuntament d’Arbeca, Grup d’Investigació Prehistòrica UdL.

Col·laboren: Celler els Vilars i Clickandbrew