Brindant amb els Íbers

By Posted in - General on October 9th, 2017 0 Comments 17è Cap de setmana ibèric Vinya els Vilars

Aquest cap de setmana (14 i 15 d’octubre) la Fortalesa dels Vilars obrirà les seves portes  per acollir una nova edició del Cap de Setmana Ibèric, que la Ruta dels Ibers (Museu d’Arqueologia de Catalunya) enguany dedica a “La beguda entre els ibers”. En el decurs d’aquestes jornades es duran a terme diferents xarrades, visites guiades a la fortalesa i els arqueòlegs i arqueòlogues presentaran les novetats de la campanya de l’estiu 2017. El vins de Vinya els Vilars també seran presents en aquesta trobada amb dos degustacions el dissabte i diumenge a partir de les 13.00

Com bons pagesos cultivadors de cereals, els pobles ibers eren tradicionals bevedors de cervesa des dels temps neolítics; a les terres de Ponent, el seu consum esta arqueològicament provat des de l’edat del bronze al poblat de Genó  (Aitona, Baix Segre). Les relacions amb altres pobles de la Mediterrània com fenicis, grecs i, més tard, púnics i romans, va atraure els ibers al consum de vi i, ja des del segle VII ane, a la seva producció. A la Fortalesa s’ha recuperat una notable quantitat de llavors de raïm carbonitzades i embegudes, aquestes darreres conservades en el pou-cisterna, així com un plat de premsa anterior al 350 ane. semblant a l’aparegut a l’aldea d’Estinclells, Verdú durant la segona meitat del segle III ane.

Dissabte 14

  •  10,30 i 11,30 hores. Visites Guiades: presentació pels arqueòlegs i arqueòlogues de les novetats de la campanya de l’estiu 2017
  • 13 h. Degustació de cervesa artesana “La Fortalesa” i vi del Celler els Vilars

Diumenge 15

  • 10 i 11 hores. Visites Guiades: presentació pels arqueòlegs i arqueòlogues de les novetats de la campanya de l’estiu 2017
  • 12 hores. Xerrada-col·loqui. Natàlia Alonso: “Arqueologia de la cervesa i el vi”
  • 13 hores. Aperitiu i degustació de cervesa artesana “La Fortalesa” i vi del “Celler els Vilars”

Organitzen: Associació Amics de Vilars, Ajuntament d’Arbeca, Grup d’Investigació Prehistòrica UdL.

Col·laboren: Celler els Vilars i Clickandbrew

Please leave a Comment