Vinya els Vilars premi formacio dual Nit de FP Lleida 5

Vinya els Vilars premiat per la seva tasca en pro de la formació professional en la 1ª Nit de l’FP de Lleida

Ahir va estar un dia gran per a Vinya els Vilars, una jornada molt especial i que va omplir d’orgull a tots els que viuen el dia a dia d’aquest petit celler de la DO Costers del Segre amb motiu de la concessió a Vinya els Vilars del premi a la Formació Dual –àmbit empresarial-, en el decurs de primera edició de la Nit de la Formació Professional de Lleida celebrada al Palau de La Llotja, promoguda pel departament d’Ensenyament.

Antonio Aldomà, propietari del celler Vinya els Vilars d’Arbeca, va estar l’encarregat de rebre aquest guardó tan especial per al celler ja que ve a reconèixer l’esforç, treball i il·lusió posat per part de tots els membres del celler en aquest projecte de formació dual; en concret, el dut a terme en col·laboració amb els alumnes i professors del cicle de formació dual d’olis i vins de l’Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques

Vinya els Vilars premi formacio dual Nit de FP Lleida 2

En el decurs d’aquesta gran Nit de la Formació Professional, presidida per la consellera d’Ensenyament Meritxell Ruiz, que va destacar que “la formació professional és una opció de primera, la que dóna més garanties de trobar feina més estable i més ben pagada i amb més continuïtat”; es van lliurar un total de dotze premis a diferents centres de formació professional i empreses de Lleida.

Cicle formatiu de l’Oli i el Vi

El celler Vinya els Vilars d’Arbeca ha servit de centre pilot per a la realització de les diferents pràctiques d’aquest cicle formatiu, vinculades amb el món de la vinya i el vi oferint  uns continguts educatius encaminats a facilitar als alumnes els coneixements i recursos formatius adients per a poder treballar en un futur en l’àmbit de l’elaboració, comercialització i manipulació d’olis i vins, entre altres.

Els contingut d’aquest cicle ofert per l’Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques abasten diferents aspectes com l’extracció d’olis d’oliva, elaboració de vins, elaboració d’altres begudes i derivats, seguretat i higiene en la manipulació d’aliments, venda i comercialització de productes alimentaris, operacions i control de magatzem en la indústria alimentària, matèries primeres i productes en la indústria oleícola, vinícola i d’altres begudes, anàlisi sensorial, etc.

Els alumnes d’aquest cicle cursen un total de 2.000 hores lectives distribuïdes en dos cursos acadèmics, 400 d’aquestes hores són de formació en centres de treball com ara el celler Vinya els Vilars d’Arbeca.

Vinya els Vilars premi formacio dual Nit de FP Lleida 7

Si t’agrada l’enoturisme, un tracte proper, familiar, passar una estona tranquil, sense preses, coneixent una petita explotació vitivinícola… Vinya els Vilars és el teu destí i si vens amb la teva autocaravana tindràs un espai per tu

Leave a comment