Vinya els Vilars Garrigues Guitarfestival

Pyrophorus Guitar Duo tancarà al celler Vinya els Vilar la sisena edició del Garrigues Guitarfestival

El proper dissabte 26 d’agost es posarà el colofó amb l’actuació al celler Vinya els Vilars d’Arbeca dels guitarristes cubans Alí Arango i Josué Fonseca, integrants del grup Pyrophorus Guitar Duo, a la sisena edició del Garrigues Guitar Festival, després de quasi dos mesos intensos d’activitats que es desenvoluparan entre el 7 de juliol i el 26 d’agost.

Aquests guitarristes ens presentaran el seu espectacle Bioluminiscència Musical una actuació que trenca i il·lumina les barreres entre la música clàssica i popular i que explora la fusió entre música popular cubana, jazz i música contemporània.

L’acte començarà a les 22.00 h (obrirem portes a les 21.00 h). El preu de l’entrada és de 5€ i inclou la visita al celler, tast dels nostres vins i el concert.

  • 21.00 h. obertura de portes del celler
  • 22.00 h. inici concert
  • Preu 5 €

Aquest esdeveniment es duu a terme en homenatge al mestre guitarrista i musicòleg garriguenc Emili Pujol, figura representativa internacional de l’instrument de la guitarra al segle XX. El festival vol apropar les més altes manifestacions de la música per a cordes polsades i impulsar la música culta com a expressió cultural a tots els racons de la seva terra natal.

Aquest any ha destacat l’ampli ventall musical, que va des del barroc fins a la cançó catalana. Tot girant al voltant de l’instrument de la guitarra i família. Els concerts s’han realitzat en diversos espais patrimonials d’Arbeca, les Borges Blanques, el Cogul, l’Espluga Calba, la Floresta, Fulleda, la Granadella, Granyena de les Garrigues, Juneda, la Pobla de Cérvoles i Vinaixa.

Aquest esdeveniment no seria possible sense el suport de la Diputació de Lleida, juntament amb l’Institut d’Estudis Ilerdencs i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i els ajuntaments que el fan. També compta amb el suport de l’Associació Amics del Castell de la Floresta i dels cellers Mas Blanch i Jové i Vinya els Vilars.