Lots Nadal Garrigues 973175309

Aquest Nadal tasta lo bo, gaudeix de l’autèntic, comparteix qualitat. Per aquestes festes, regala lots de productes de Garrigues Emprèn

Si aquest Nadal voleu “tastar Garrigues” ho teniu molt fàcil gràcies a les propostes de lots de Garrigues Emprèn, on trobareu diferents propostes de lots amb productes de les Garrigues de gran qualitat, producció pròpia productes artesanals i del territori.

Garrigues Emprèn és una associació d’empreses i cooperatives, que ens hem agrupat amb un esperit emprenedor i un clar compromís envers el nostre territori, formada per les Cooperatives d’Arbeca, Bovera, Juncosa, Vinaixa i els cellers Mas Blanch i Jové, i Vinya els Vilars d’Arbeca.

Tenim una àmplia oferta de lots. També ens adaptem a les vostres necessitats i us fem els lots a mida.

Per informació i comandes:

garriguesempren@gmail.com 973 175

Lots de Nadal Garrigues Emprèn

lots-de-nadal-vinya-els-vilars-3 lots-de-nadal-vinya-els-vilars-4 lots-de-nadal-vinya-els-vilars-5

fira-de-santa-caterina-de-arbeca-2016-vinya-els-vilars

Aquesta cap de setmana ens anem de fira. Us hi esperem a Arbeca amb motiu de la Fira de Santa Caterina.

Aquesta cap de setmana els carrers d’Arbeca esdevindran un veritable brollador de gent amunt i avall visitant les diferents paradetes que es muntaran al poble amb motiu de la celebració d’una nova edició de la tradicional fira de Santa Caterina d’Arbeca. Com cada any, Vinya els Vilars d’Arbeca acudirà a aquesta cita amb els seus vins, entre ells, el seu rosat Nena, recentment premiat amb la medalla de bronze al concurs AWC de Vienna, el certament internacional amb major participació de cellers i vins del món.

Durant tot el cap de setmana es duran a terme diferents activitats vinculades amb aquesta fira, tot i que el dia de fira per excel·lència arribarà el diumenge amb la instal·lació de totes les paradetes de la fira de Santa Caterina, la celebració de la XXXI Fira del Gos Caçadors i la XIII Fira de l’Oliva Arbequina.

La Fira de Sta. Caterina es cel.lebra als vols del 25 de novembre, i té una antiguitat d’uns 500 anys. Les actuacions i programa d’activitats és centren en la realització  exposicions, ball i fonamentalment la Fira del Gos caçador i de l’Oli. Durant tot el diumenge és realitza una fira amb tots els ingredients tradicionals, amb parades de productes artesanals, roba, etc… Al mig del recorregut final hi ha un gran foc on couen l’esmorzar típic “fesols amb llonganissa” regats amb el millor oli del món. A continuació de l’esmorzar i a la plaça del Toll hi ha l’exposició dels millors gossos de caça tant per la perdiu com pel conill i on també s’hi veuen gossos de totes les races.

Que La fira del gos caçador s’organitzi a Arbeca no és cap coincidencia, ja que Arbeca amb la seva gran àrea de caça sempre hi ha estat directament vinculada. Arbeca disposa d’una superfície de 5.704 H. on s’hi realitza la caça de la perdiu roja i el conill silvestre, existents en llibertat en l’area, complementades amb repoblacions procedents d’una Granja cinegètica propia. També és pot caçar la mitja veda en la zona de regadiu on hi ha moltes guatlles, tòrtoles i tudons.

A més a la fira de Santa Caterina, s’hi poden trobar els primers olis de l’any de la varietat oliva arbequina.

enoturismo-vinya-els-vilars-fira-de-santa-caterina

vi-do-costers-del-segre-vinya-els-vilars-darbeca-subzona-les-garrigues

Entrevista a Antoni Aldomà, propietari del celler Vinya els Vilars d’Arbeca a Radio Les Borges

El celler Vinya els Vilars és una petita explotació vitivinícola fundada a Arbeca per Antoni Aldomà. El celler deu el seu nom a la fortalesa ibèrica d’Els Vilars, considerada el vestigi ibèric més important i més ben conservat de Catalunya. La producció de vi del celler està marcada per les característiques geològiques i climàtiques de la zona, amb un sòl calcari i un clima mediterrani, d’hiverns freds, estius calorosos i una mitjana de precipitacions baixa. El celler és una petita explotació de vins de qualitat i caràcter familiar amb una producció que no supera les 20.000 ampolles anuals, situat en un entorn afable i ric en experiències per gaudir de l’enoturisme.

De tot plegat, en parlen a Radio les Borges amb l’Antoni Aldomà a l’entrevista que pots escoltar clickant a la foto

Vins celler Vinya els Vilars

dia-europeo-de-lenoturisme-2016-vinya-els-vilars-ruta-del-vi-de-lleida-do-costers-del-segre-13

Bon ambient i molt públic, a Vinya els Vilars amb motiu del dia europeu de l’enoturisme

El passat diumenge 13 de novembre les portes del celler Vinya els Vilars d’Arbeca es van obrir de bat a bat per a celebrar d’una manera distesa i participativa a un nova edició del Dia Europeu de l’Enoturisme. Una fantàstica jornada que va comptar amb la presència d’un gran nombre d’amics i amants del món del vi; de fet va esdevenir l’edició més multitudinària de les celebrades fins a la data.

Des de primera hora del matí la jornada va ser d’allò més animada amb la celebració d’un multitudinari dinar de germanor i la realitazació de diferents visites al celler. Poc després, a les 12.30 (aquesta activitat es va repetir a les 18.00 hores) va tenir lloc la presentació, a la sala de bótes del celler, de l’exposició “La Segona Oportunitat” a càrrec del seu autor, l’Arbequí Ferran Moya. Tots els presents van tenir la sort de conèixer les explicacions de l’autor i el perquè de la seva manera de treballar i de fer, a més de conèixer les seves obres de primera mà; unes creacions que tornen a donar vida a materials considerats com escombraries o deixalles i que estaran exposades al celler durant les properes setmanes.

dia-europeu-de-lenoturisme-2016-vinya-els-vilars-ruta-del-vi-de-lleida-do-costers-del-segre-50

A l’acte de presentació, a més del nombrós públic assistent, van comptar amb el suport i participació de l’alcalde d’Arbeca, el Sr. Joan Simó i la regidora de promoció econòmica la Sra. Bea Miret. Després d’aquesta presentació tots els presents van compartir un petit aperitiu on els vins Quim -blanc- i el seu rosat Nena, recentment premiat en el AWC Vienna amb la medalla de bronze, van tenir un especial protagonisme.

dia-europeu-de-lenoturisme-2016-vinya-els-vilars-ruta-del-vi-de-lleida-do-costers-del-segre-66

A la tarda, l’afluència al celler -adscrit a la DO Costers del Segre i membre de la Ruta del Vi de Lleida- d’enoturistes va continuar sent molt elevada arrodonint una fantàstica jornada commemorativa del Dia Europeu de l’Enoturisme.

 dia-europeo-de-lenoturisme-2016-vinya-els-vilars-ruta-del-vi-de-lleida-do-costers-del-segre-10

 

dia-europeu-de-lenoturisme-vinya-els-vilars

Jornada de portes obertes a Vinya els Vilars amb motiu del dia europeu de l’enoturisme

Aquest proper diumenge 13 de novembre, el celler Vinya els Vilars d’Arbeca celebrarà una jornada de portes obertes –visita al celler gratuïta- amb motiu de la celebració d’una nova edició del Dia Europeu de l’Enoturisme. Entre les diferents activitats programades al celler durant aquesta jornada destaca la inauguració de l’exposició “La Segona Oportunitat” de l’artista arbequí Ferran Moya (12.30 hores).

Un any més, el celler Vinya els Vilars d’Arbeca participarà d’una manera activa en una nova edició del Dia Europeu de l’Enoturisme, que tindrà lloc aquest diumenge 13 de novembre. Amb motiu d’aquesta celebració, aquest celler adscrit a la DO Costers del Segre i membre de la Ruta del Vi de Lleida organitzarà tot un seguit d’activitats com un esmorzar popular, visites guiades al celler, tast dels seus vins, a més d’aprofitar aquesta jornada per inaugurar l’exposició “La Segona Oportunitat” de l’artista d’origen arbequí, Ferran Moya. Aquest acte es durà a terme, amb la presència de l’artista, a les 12.30 hores a la sala de barriques del celler, on romandran exposades les seves obres durant les properes setmanes –l’autor d’aquestes obres també acudirà al celler a les 18.00 hores per tal d’explicar i mostrar la seva obra als visitants que passin pel celler-.

dia-europeu-de-lenoturisme

Els interessats en gaudir d’aquesta interessant jornada de portes obertes ho podran fer a partir de les 10.00 hores, moment en que està programada la celebració d’un esmorzar popular per a tots els presents. Poc després, aproximadament a les 11.00 està prevista la realització de la primera de les visites guiades de la jornada per les instal·lacions del celler. El celler estarà obert per a visites –que seran de caràcter gratuït- de les 10.00 a les 14.00 hores i de les 16.30 fins a les 19-00 hores d’aquest diumenge 13 de novembre-

Ferran Moya, autor de “La Segona Oportunitat” ens mostrarà en aquesta exposició tot un seguit d’obres realitzades a partir de materials que després d’haver fet milers de vegades la feina a la que estaven destinats van esdevenir en deixalles, però gràcies a la creativitat de l’autor tornen a cobrar vida, en una conversió que tal i com manifesta Ferran Moya “és com la reencarnació, la vida després de la mort”.

Programa Dia Europeu de l’Enoturisme – Lleida

dia-del-enoturismo-europeo-vinya-els-vilars-4

Vinya els Vilars d’Arbeca, gaudeix de l’enoturisme