festa-del-vi-de-lleida-vinya-els-vilars-29

Amb el vi va arribar la Festa

El passat cap de setmana (dissabte 22 i diumenge 23 d’octubre) vam viure una nova i gran edició de la Festa del Vi de Lleida, la vuitena. Sens dubte, una gran iniciativa que va aconseguir atreure, tot i el fred i la pluja de la tarda-nit del dissabte a més de 5.000 visitants i un increment en el nombre de consumicions respecte a la passada edició

Una positiva valoració d’aquesta Festa que una vegada més ha servit per a reivindicar la gran qualitat dels vins de la DO Costers del Segre i dels nostres restaurants. Donat l’èxit creixent d’aquesta proposta els organitzadors de la mateixa estan valorant incrementar l’espai destinat a la seva celebració per tal d’acollir a més cellers i restaurants interessats en participar

Un total de 28 empreses distribuïdores -13 cellers de la DO Costers del Segre i 15 establiments de la ciutat- han col·laborat en aquesta festa enogastronòmica organitzada per Turisme de Lleida, conjuntament amb la DO Costers del Segre i la Ruta del Vi de Lleida.

Els cellers que hi ha participat en aquesta edició de la Festa del Vi de Lleida han estat: Costers del Sió, Tomàs Cusiné, Cérvoles, Castell del Remei, Raimat, Cercavins, Vinya els Vilars, Clos Pons, L’Olivera, Vall de Baldomar, Mas Blanch i Jové, Lagravera, i Vinicia. Aquest cap de setmana, també s’ha pogut gaudir d’una àmplia oferta gastronòmica de la mà de La Guspira, Gastronomik 2.0, Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Ara Proximitat, Aula Gastronòmica, Restaurant Cal Nenet, IT… Food & Drink, Carn Sargaire, Manduca Lleida, Sabors, QR cafè, Romeu Restaurant, Palau de Congressos La Llotja, BOnum Restaurant i Cràpula Restaurant.

festa-del-vi-de-lleida-vinya-els-vilars-15

NENA-Vinya-els-Vilars

Premi internacional per a “nena”, el rosat de Vinya els Vilars

El celler Vinya els Vilars d’Arbeca està d’enhorabona amb motiu de l’obtenció d’un nou premi per als seus vins, concretament, el seu rosat “Nena” ha rebut la medalla de bronze, a la seva categoria, en el AWC de Viena 2016, el major concurs de vins a nivell mundial.

La present edició dels AWC Vienna, el major concurs internacional de vins del món, ha premiat, com ja ho va fer anteriorment amb altres vins del celler Vinya els Vilars d’Arbeca (Tallat de Lluna, oro i argent, i Gerar, bronze) a la “nineta” dels ulls d’aquest celler de les Garrigues a l’atorgar la medalla de bronze al Nena 2015, un rosat mono varietal elaborat amb un 100% de Syrah de collita pròpia.

Sens dubte, una gran notícia per aquest celler adscrit a la DO Costers del Segre, que va realitzar una important i novedosa aposta a l’elaborar aquest vi amb raïm syrah, un dels trets identitaris d’aquesta explotació vitivinícola propietat d’Antoni Aldomà i Maria José Pérez.

Nena, que va sortir al mercat per primera vegada a finals de 2014, es presenta com un vi amb un elegant color vermell maduixa amb aspecte net i brillant, amb una bona intensitat aromàtica, conjuntant les fruites vermelles (maduixes, cireres) amb les flors del camp. Paladar untuós i equilibrat per una bona evolució sensorial del vi, amb una acidesa perfecta que aporta frescor i vivesa. Al final de boca, les sensacions de l’aroma es prolonguen, agradables i delicades.

La present edició del AWC de Vienna ha estat de veritable rècord, amb un total de 12.826 vins a concurs de 1.866 productors provinents de 41 països, un fet que confereix una major mèrit a aquesta medalla de bronze obtinguda pel vi Nena.

Grans puntuacions per als vins del celler a la Guia Peñín 2017

Les bones notícies han arribat a Vinya els Vilars d’Arbeca per partida doble, a tenor de les bones puntuacions obtingudes pel conjunt dels vins del celler a la Guia Peñín en la seva edició de 2017. Aquesta guia, un dels principals referents a l’hora de valorar la qualitat dels vins del conjunt de l’Estat i un manual de quasi obligada consulta per als amants del vi ha atorgat unes elevades puntuacions al vins de Vinya els Vilars com els 90 punts per al Tallat de Lluna 2011 i el Gerar 2011, 88 per al Nena 2015, Quim 2015 i Vilars 2009; 87 per al Leix 2009 i 86 per al Vilars Roble de 2013. 

NENA Vinya els Vilars