Ruta del Vi de Lleida DO Costers del Segre Vinya els Vilars 4

Temps de verema a Vinya els Vilars

Després d’un any de treball, de mirar al cel, de mimar i cuidar les vinyes ha arribat la verema, un dels moments més esperats i claus per a Vinya els Vilars. Des de la passada setmana i durant els propers dies el tràfec de persones, de barques amb raïm amunt i avall serà un continu. Molt d’esforç de camp que donarà pas al treball dintre del celler amb un raïm que segons en avança Rosa Zarza, enòleg de Vinya els Vilars, es presenta en unes condicions molt bones per a l’elaboració dels nostres vins

La verema va començar el passat 1 de setembre amb la collita del merlot -5 dies més tard que a la passada campanya- De manera prèvia, amb l’objectiu d’establir el moment òptim per a la seva recollida, a mitjans del mes d’agost es va començar a fer el seguiment de la maduració de les diferents varietats, un treball cabdal per a l’obtenció de la màxima qualitat dels vins elaborar.

La previsió per la present campanya, segons la Rosa Zarza, la nostra enòloga, és força postiva “l’evolució de la maduració es pot qualificar de molt bona, amb un bon equilibri entre els diferents paràmetres de color, acidesa, grau alcohòlic, etc… i amb un estat sanitari de les plantes excel·lent. Pel que fa a la quantitat, tot i les calorades de l’estiu s’estima una collita molt semblant a l’any 2015”.

El merlot, la primera varietat de raïm en arribar al celler, es presenta molt equilibrat, concentrat i amb molta personalitat, un fet que de bon segur farà del Vilars Roble, Vilars i Gerard, uns grans vins. En finalitzar la collita de Merlot començarà la verema del macabeu, bàsic en l’elaboració de Quim, un vi blanc fresc i afruitat, que donarà pas a la recol·lecció de la varietat syrah present als nostres vins Vilars Roble, Vilars, Leix, Tallat de Lluna i Nena.

Ruta del Vi de Lleida DO Costers del Segre Vinya els Vilars 7