DO Costers del Segre Vinya els Vilars CoMeDPro

Vinya els Vilars rep la seva distinció com a participant al projecte CoMeDPro

DO Costers del Segre Vinya els Vilars projecte CoMeDProEl conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, acompanyat del secretari general del Departament, Josep Maria Elorduy, i del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Joan Girona, va presidir el passat 16 de desembre la cloenda de la conferència final del projecte europeu ENPI-CoMeDPro del sector de l’oli d’oliva i el vi a la Conca Mediterrània, un projecte que, tal i com va comentar el conseller Catalunya té la voluntat de donar continuïtat. En el decurs d’aquest acte de cloenda Antonio Aldomà, propietari del celler Vinya els Vilars d’Arbeca, va rebre, entre altres empresaris del projecte, de mans del conseller, el diploma acreditatiu com a participant al CoMeDpro.

Durant els dies 14, 15 i 16 de desembre es van realitzar les activitats de tancament d’aquest projecte europeu, liderat pel Departament d’Agricultura i desenvolupat al llarg dels anys 2014 i 2015. El primer dia va tenir lloc una jornada de treball entre els socis internacionals del projecte a porta tancada, i els dies 15 i 16 s’han donat a conèixer les conclusions del projecte, també destaca la celebració d’una jornada de Business angels amb empreses que participen en aquest projecte.

La cloenda va tenir lloc el dia 16 de desembre amb la realització de diferents conferències, com ara la presentació del producte turístic resultant d’aquest projecte, un acte de capitalització amb projectes internacionals participants en el programa ENPIC CBC MED i el lliurament de diplomes de les empreses d’oli i vi participants en el projecte.

Aquest projecte que compta amb la paticipació d’unes 500 pimes, entre elles, el celler Vinya els Vilars d’Arbeca, té com a principal objectiu promoure i coordinar actuacions per millorar les oportunitats per a les petites empreses agroindustrials, de productes locals i d’artesania tradicional, i a Catalunya s’ha centrat l’atenció en empreses vinculades al sector del vi i de l’oli d’oliva de territoris on conviven DO dels dos productes. El programa s’ha adreçat a les petites i mitjanes empreses del sector, perquè tinguin més eines i més estratègies per consolidar-se en el mercat.

El pressupost total del projecte és d’1.530.000 euros i el finança, per un import d’1.377.000 d’euros (90%), la Unió Europea (Programa de la Conca Marina Mediterrània ENPI CBC) a través de l’Instrument Europeu de Veïnatge i Associació. Participen en aquest projecte europeu el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, en funcions de coordinació, i el Ministeri de Turisme d’Israel i l’Assessorato del turismo artigianato e commercio de Sardenya com a socis.

El projecte CoMeDPro, acrònim de Common Mediterranean Development Project, s’emmarca dins del programa europeu ENPI CBC Med, programa que permet la cooperació transfronterera entre països de la Unió Europea (UE) i els països socis de regions ubicades al voltant de les costes del Mediterrani.

Bon nadal i feliç 2016 Vinya els Vilars

Salut, força, bona sort, oportunitats… Bon Nadal i un gran any 2016

Seria bo que durant tots els mesos de l’any tinguessin la capacitat de transmetre als que ens envolten els nostres bons desitjos, empatia, solidaritat, estima…; però potser el dia a dia ens menja i encara que ho pensem no ho verbalitzem o potser no ens atrevim a treure’ns aquella cuirassa que ens acostumen a posar per por a manifestar obertament les nostres emocions i sentiments. Per això, encara que sols sigui per aquestes dates, us animem a no desaprofitar aquesta oportunitat que ens brinda el Nadal per desitjar-nos un món una mica millor, salut, felicitat, prosperitat. Tenir i manifestar bons desitjos col·lectius, el pensament positiu, el apropar-nos una mica més a les persones… sens dubte, és un primer pas per aconseguir que allò que volem esdevingui una realitat.

De la mateixa manera que fem el nostre vins, amb passió i estima, us volem transmetre la nostra més sincera felicitació.

Bon Nadal i feliç Any Nou

Feliz Navidad y próspero Año Nuevo

Zorionak eta urte berri on

Bo Nadal e bon Ani Novo

Bon Nadau e erós An Nau

Joyeux Noël et bonne Année

Merry Chirstmas and happy New Year

Froehliche Weihnachten und ein gluckliches Neues Jahr

Pax hominibus bonae voluntatis

…..