Ivan Egea Vinya els Vilars  5

Gaudeix de l’enoturisme i l’art a Vinya els Vilars

Des del passat 9 de novembre la sala de barriques del nostre celler acull una atractiva exposició de pintures i escultures d’Ivan Egea, un artista de la nostra localitat amb una gran potencial projecció. Des d’aquest espai us animem a conèixer i gaudir de l’art a través d’aquesta mostra representativa del treball d’aquest jove i sorprenent artista, a més de gaudir d’una jornada d’enoturisme al nostre celler coneixent els nostres vins i la nostra manera d’entendre el mon del vi.  Read more

Enoturismo Lleida Vinya els Vilars Arbeca 10

Aquest cap de setmana anem de fira! Vine i gaudeix de la Fira de Santa Caterina d’Arbeca

Del divendres 20 al diumenge 22 els carrers i carrerons, places i racons de la vila d’Arbeca es tornaran a omplir de gent, de paradetes, d’animació, tradició… amb motiu de la celebració d’una de les fites més esperades a la localitat d’Arbeca, la Fira de Santa Caterina, una trobada amb més de 500 anys d’història.

La fira s’inaugurarà el divendres a les 20.00 al casal de la gent gran amb el lliurament dels premis als guanyador del concurs “Un cartell per a la Fira” i una actuació de la companya “Els Cassigalls” amb “El Vol dels Estornells”, poc després, a les 21.00, maridatge de cervesa artesana. Com cada any, els principals atractius del programa d’activitats d’aquesta fira giraran al voltant del mercat firal del diumenge.

Per al dissabte 21 de novembre estan programades diferents propostes com activitats esportives, un taller de degustació de postres a la Sala República (16.00 hres) a càrrec de Núria Ribera i un altre de Licors Casolans, al mateix espai a partir de les 20.00 a càrrec de Bo de Shalom. A les 17.00 hores, tindrà lloc l’espectacle infantil “Animalades. Per tancar el dia, a la sala del Centre Cultural Municipal nit de festa amb Viurs i Nar6 Sound.

El dia fort de la fira arribarà el diumenge amb el tradicional mercat firal amb tots els ingredients tradicionals, amb parades de productes artesanals, roba, etc… Per a començar bé el dia, el tradicional esmorzar popular de fira a base de llonganissa i fesols (09.00 h). De 10.30 a 14.00 –al final de la costa del Pou- desfilada canina i mostra de gossos de cacera, concurs de bellesa, ensinistrament, protecció, rastre i defensa. Com sempre l’animació serà constant i variada, de 11.00 a 14.00 taller infantil per als més petits, tast del concurs de maceració d’olives, a càrrec de l’Associació de dones “l’Olivera Arbequina”, matinal de country (de 10-30 a 13.00 a la Plaça Unió Republicana…), etc.

La representació de l’obra de teatre “Gent Honrada”, a càrrec de la companya Xaos Teatre del Sícoris Club (18-00 hores a la Sala del Centre Cultural Municipal) servirà per tancar aquesta edició de la fira de Sant Caterina.

Un any més, Vinya els Vilars d’Arbeca estarà present en aquesta esperada cita amb la Fira de Santa Caterina amb una paradeta on es podran tastar i comprar els nostres vins.

Bona fira!

12241366_653955174747499_3726320034975781269_n

Enoturismo Vinya els Vilars 5

Gran jornada de portes obertes al celler Vinya els Vilars

El celler Vinya els Vilars d’Arbeca va esdevenir ahir l’escenari d’una multitudinària i festiva jornada de portes obertes amb motiu de la celebració del Dia Europeu de l’Enoturisme. Durant tot el dia el degoteig de persones que es van apropar fins al celler va ser continuat. Un dels moments més destacats de la jornada fou l’acte de presentació i inauguració de l’exposició de pintures i escultures de l’artista arbequí Ivan Egea, que durant unes setmanes romandrà exposada a la sala de barriques del celler.

Ivan Egea Vinya els Vilars  13

A l’acte de presentació d’aquesta exposió, que recull una mostra representativa d’obres de diferents èpoques de l’autor, vam comptar amb la presència i suport d’un gran número de persones, entre altres, l’alcalde de les Borges i diputat Enric Mir i de Joan Simó, alcalde d’Arbeca. Tots dos van posar en valor el treball i qualitat artística d’Ivan Egea –un artista multisdisplinar i força prolífic- i el dinamisme de la població d’Arbeca així com l’aposta d’Antoni Aldomà i Maria José Pérez, propietaris de Vinya els Vilars, d’obrir i oferir les seves instal·lacions per a la promoció i potenciació dels artistes locals. Cal destacar, tal i com va destacar el màxim representat municipal de l’ajuntament d’Arbeca, la gran quantitat d’artistes censats a la vila, 36 en total.

Ivan Egea Vinya els Vilars  3

Dia del enoturismo Vinya els Vilars

El diumenge, gaudeix del Dia Europeu de l’Enoturisme a Vinya els Vilars

Lleida Wine Route-Vinya els Vilars Dia del Enoturismo Europeo 11El proper diumenge 8 de novembre tindrà lloc una nova edició del Dia Europeu de l’Enoturisme, en la qual, un any més, Vinya els Vilars d’Arbeca participarà de manera activa programant una jornada de portes obertes i diferents activitats com un esmorzar popular, visites guiades o la inauguració de l’exposició d’Ivan Egea.

El celler Vinya els Vilars d’Arbeca es convertirà en un dels punts de referència per als amants de l’enoturisme amb motiu de la celebració del dia Europeu de l’Enoturisme. En aquest sentit, Vinya els Vilars ha programat una atractiva jornada de portes obertes que començarà a les 10.00 del matí amb un esmorzar popular a base de pa amb tomàquet, embotits de la zona i, com no, un tast dels seus vins.

Poc després, aproximadament a les 11.00 està prevista la realització de la primera de les visites guiades de la jornada per les vinyes i instal·lacions del celler. Cap a les 12.30, a la sala de barriques del celler Vinya els Vilars, adscrit a la DO Costers del Segre, tindrà lloc la inauguració de l’exposició de l’escultor i pintor Ivan Egea. Una mostra escultòrica i pictòrica que romandrà exposada al celler durant algunes setmanes i que suposa la continuació al projecte dels propietaris d’aquest celler d’impulsar el treball i oferir un nou espai expositiu als artistes locals. Cal recordar que aquesta iniciativa va començar amb l’exposició de quadres de Manuel Batalla, “El pastor pintor”.

A la tarda, a les 17.30, està programada una nova visita guiada i gratuïta, com totes les activitats de la jornada, per a tots els interessats. A les 19.00 hores es donarà per conclosa aquesta nova edició del Dia Europeu de l’Enoturisme.

Dia del enoturismo Vinya els Vilars