Vino DO Costers del Segre Vinya els Vilars Exposicio el pastor pintor 7

Inaugurada la exposición de Manuel Batalla en el celler Vinya els Vilars de Arbeca

Aquest matí, la sala de barriques del celler Vinya els Vilars d’Arbeca ha esdevingut l’escenari de la inauguració d’una selecció de l’obra de Manuel Batalla, artísticament conegut com “El Pastor Pintor”, natural i veí de la localitat d’Arbeca.

Aquesta nova iniciativa de Vinya els Vilars d’Arbeca, respon a la voluntat dels seus propietaris, Antoni Aldomà i Maria José Pérez, d’ajudar a donar una major projecció i notorietat a les obres del gran nombre d’artistes afincats a Arbeca mitjançant la cessió de les seves instal·lacions per a la realització de diferents exposicions.

El propi autor, que compta amb una dilatada trajectòria i un reconegut prestigi en el mon de l’art ha explicat personalment el contingut dels quadres exposats, molts d’ells pintats amb l’objectiu de posar en relleu diferents qüestions i problemes de caràcter social.

Vi Vinya els Vilars Exposicio el pastor pintor Manuel Batalla 3

La presentació, a la qual han assistit un gran nombre de persones, també ha comptat amb la presència del recentment nomenat president del Consell Comarcal de les Garrigues, el Sr. Antoni Villas, que ha destacat el gran dinamisme de la gent del territori i la seva capacitat de diversificació posant com a exemples al propi Antoni Aldomà, propietari del celler Vinya els Vilars d’Arbeca i alhora d’una empresa d’aillants, o Manuel Batalla, que compagina la seva activitat professional de pastor amb la pintura. Per altra banda, Joan Simó, alcalde de la localitat d’Arbeca, que està celebrant per aquestes dates la seva Festa Major, ha felicitat als propietaris de Vinya els Vilars d’Arbeca per la seva capacitat de generar nous projectes i potenciar i facilitar un nou espai per exposicions amb aquesta iniciativa el treball de gran nombre d’artistes locals.

Aquesta inauguració de l’exposició de “El Pintor Pastor” en la sala de barriques del celler ha finalitzat amb un petit tast dels vins de Vinya els Vilars d’Arbeca i un pica pica entre tots els assistents

Manuel Batalla, pintor autodidacta i força reconegut en el mon de l’art ens presenta en aquesta exposició una petita mostra de la seva prolífica obra que es mou entre el cubisme i el surrealisme i que acostuma a plasmar temàtiques de caràcter social, especialment sobre personatges que pateixen. Manuel Batalla acostuma a pintar els seus quadres amb aquarel·les quan surt a pasturar els seus ramats, per acabar finalment el procés creatiu dels mateixos, ja a casa, amb acrílics.

Vi Vinya els Vilars Exposicio el pastor pintor 1

2 Manuel Batalla El Pintor Pastor

El celler Vinya els Vilars d’Arbeca acull una exposició de Manuel batalla

Divendres que ve dia 14, coincidint amb l’inici de la festa major d’Arbeca, tindrà lloc la inauguració, a la sala de bótes del celler Vinya els Vilars d’Arbeca, d’una exposició de pintures de Manuel Batalla, més conegut artísticament com ” El Pastor Pintor “.

Les parets de la sala de bótes del celler Vinya els Vilars d’Arbeca mudaran per uns dies el seu aspecte habitual per deixar espai a una singular exposició de quadres de Manuel Batalla. La inauguració d’aquesta exposició tindrà lloc aquest divendres 14 d’agost a les 12.00 del migdia i comptarà, entre d’altres, amb la presència del propi pintor, a més d’Antonio Aldomà i Maria José Pérez, propietaris del celler, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, el Sr. Antoni Villas, i l’alcalde de la localitat, el Sr. Joan Miquel Simó.

L’exposició estarà oberta a les visites del públic en general, de manera gratuïta, els dies 14 i 16 de 12.00 a 14.00 hores. Posteriorment, aquesta col·lecció de quadres de Manuel Batalla, natural i veí d’Arbeca, romandrà oberta als visitants del celler durant unes setmanes.

Amb aquesta iniciativa, els propietaris de Vinya els Vilars inicien una sèrie d’exposicions d’artistes ubicats a Arbeca -una població que destaca per comptar amb un gran nombre d’artistes de diferents disciplines artístiques- amb l’objectiu d’ajudar a donar notorietat i difusió als seus obres.

En aquesta primera exposició es podrà veure una selecció de l’obra de Manuel Batalla -pintor autodidacta i pastor en actiu des dels 14 anys- que es mou entre el cubisme i el surrealisme i que acostuma a plasmar temàtiques de caràcter social, especialment sobre personatges que pateixen. Manuel Batalla acostuma a pintar els seus quadres amb aquarel·les quan surt a pasturar els seus ramats, per acabar finalment el procés creatiu dels mateixos, ja a casa, amb acrílics.

2 Manuel Batalla El Pintor Pastor