Captura de pantalla 2015-04-09 a la(s) 14.17.51

Reconeixement internacional per als vins de Vinya els Vilars a la Berliner wine Trophy

Un cop més, la qualitat i prestigi dels vins de Vinya els Vilars han estat ratificades amb un nou reconeixement internacional, en aquesta ocasió l’obtingut en la Berliner Wein Trophy, un dels concursos de tast de vins amb més prestigi internacional, que ha atorgat la medalla de plata als vins Vilars Roure 2012 i el Leix 2011.

 

Els vins Vilars Roure 2012 i Leix 2011, del celler Vinya els Vilars d’Arbeca, han estat distingits amb la medalla de plata al Berliner Wein Trophy, un dels concursos de tast de vins internacional amb més prestigi al món.

La dinovena edició d’aquest concurs va tenir lloc el passat mes de febrer a l’hotel Borsigtrum de Berlín i va comptar amb la participació de més de 4.000 vins. Des de la seva estrena al 2004, el concurs de la capital alemanya s’ha convertit en el tast internacional de vins més gran i important d’Alemanya. A la present edició, un jurat internacional d’experts, format per 151 professionals de diferents àmbits vinculats amb el món de l’enologia, va posar a prova a porta tancada al voltant de 5.000 vins selectes d’acord amb totes les normes de l’art del tast i sota l’estricte control de l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV) i la Unió Internacional d’Enòlegs (UIOE), sent per tant un dels concursos més estrictament controlats del món.

Aquests premis als vins Vilars Roure i Leix són un nou i merescut reconeixement a l’aposta realitzada pels responsables de Vinya els Vilars, encapçalats pels seus propietaris Antonio Aldomà i Maria José Pérez, a més de la seva enòloga Rosa Zarza Gil i el seu cellerer Xavi Pérez en favor de l’elaboració d’uns vins de gran personalitat i qualitat.

El celler Vinya els Vilars d’Arbeca pertany a la denominació d’origen Costers del Segre, subzona de les Garrigues i té una producció d’unes 20.000 ampolles anuals. Entre les principals novetats del celler cal destacar la sortida al mercat a finals de 2014 de les seves dues noves creacions: Nena i Quim, un rosat i un blanc, que estan gaudint d’una gran acceptació.

Vinya els Vilars-Cursa dels Ibers

400 participants a la II Cursa dels Ibers

El passat diumenge, l’història i la cultura van viure vides paral·les amb motiu de la celebració de la II Cursa dels Ibers, organitzada per la Joventuit Atlética d’Arbeca, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Arbeca.

Aquesta segona edició de la cursa, puntuable per a la Lliga de Ponent, va estar un veritable èxit de participació i organització i la climatologia, freda i amb molt de vent, tot i sortir un dia força lluminós, no va poder amb les ganes i empenta dels 400 corredors inscrits.

Al final, Roger Sans –del JA Arbeca- i Rosamari Carulla, es van imposar en la categoria de 10 km, mentre que Roger Estradé i Meritxell Bonet ho van fer en la de 5 quilòmetres.

Com l’any passat, des de Vinya els Vilars, a més d’altres empreses del territori, vam voler demostrar el nostres suport a l’esport i a les diferents iniciatives dutes a terme a les nostres contrades aportant el nostre petit gra de sorra en l’organització d’aquesta cursa, que va acabar amb una visita guiada per a tots els inscrits a la fantàstica fortalesa dels Vilars, declarada en 1998 bé d’interés nacional.

Vino-vi Vinya els Vilars-Ruta del Vi de Lleida Cursa dels Ibers 6