Enoturismo Lleida-Vinya els Vilars Arbeca 7

Més de 10.000 visitants a la Fira de Santa Caterina d’Arbeca

La localitat d’Arbeca va acollir ahir una nova i multitudinària edició de la Fira de Santa Caterina, el gos caçador i l’oli d’Arbeca.

Durant tot el matí, els carrers del centre d’Arbeca es van omplir de gom a gom amb milers de persones atretes per l’atractiva oferta presentada pels més de 200 paradistes assistents al mercat provinents de la pròpia Vila d’Arbeca, com Vinya els Vilars –que va comptar amb un estand propi des el qual va donar a conèixer els seus vins- i d’arreu Catalunya, amb especial presència de les paradetes amb embotits, formatges, aliments artesanals, pastisseria, roba, estris per a la llar…

Des de primera hora del matí, un dels punts més animats de la fira va estar l’espai destinat a l’esmorzar popular a base de botifarra i fesols elaborat i servit per part deLa Cuina de l’Araceli .

Com cada any, des de fa 30, un altre dels atractius d’aquesta fira va estar l’exposició de gossos caçadors i com no la fira de l’oli d’Arbeca, que va comptar també amb el concurs d’olives macerades.

Enoturismo Lleida-Vinya els Vilars Arbeca 10

Enoturismo Vinya els Vilars-Fira de Santa Caterina

Aquest cap de setmana fira de Santa Caterina a Arbeca

Del divendres 21 al diumenge 23 els carrers i carrerons, places i racons de la vila d’Arbeca s’ompliran de gent, de paradetes, d’animació, tradició… amb motiu de la celebració d’una nova edició de la Fira de Santa Caterina, una trobada amb més de 500 anys d’història.

La fira s’inaugurarà el divendres a les 21.30 al casal de la gent gran amb el lliurament dels premis als guanyador del concurs “Un cartell per a la Fira” i una actuació del grup La Cremallera. Com cada any, els principals atractius del programa d’activitats d’aquesta fira seran la realització del mercat firal, balls i la fira del Gos caçador i de l’oli.

Per al dissabte 22 de novembre estan programades diferents activitats com un tast de cafès, a càrrec de Cafès Batalla (16.00). Poc després, a les 17.00 hores animació infantil amb el grup ¾ de Sucre –sala del centre cultural municipal-. A les 19.00 h, a la sala Marius Torres, conferència i presentació del llibre de Ramon Queralt “Present i futur de les Garrigues”. Per tancar la jornada, sessió de ball amb l’orquesta Anòmima (a partir de les 23.00 hores al centre de cultura municipal) seguit d’una nit de versions amb Malafama.

El dia fort de la fira arribarà el diumenge amb el tradicional mercat firal amb tots els ingredients tradicionals, amb parades de productes artesanals, roba, etc… Per a començar bé el dia, el tradicional esmorzar popular de fira a base de llonganissa i fesols (09.00 h). A la plaça del Toll, exposició de gossos de caça, concurs de bellessa i demostració d’habilitats i ensinistrament de gossos, etc. A la plaça Unió Republicana matinal de country, organitzada pel Group Country Dry Land d’Arbeca. Un altra de les activitats del matí serà el tast del concurs de maceració d’olives, a càrrec de l’Associació de dones “l’Olivera Arbequina”.

Un concert de cor de gospel i música a càrrec del grup Veus.Kat (18.00 hores sala del centre cultural municipal) servirà per tancar aquesta edició de la fira de Sant Caterina.

Un any més, Vinya els Vilars d’Arbeca estarà present en aquesta esperada cita amb la Fira de Santa Caterina amb una paradeta on es podran tastar i comprar els nostres vins.

Bona fira

Ruta del Vi de Lleida Enoturisme Vinya els Vilars-Fira de Santa Caterina

Ruta del Vino de Lleida-Vinya els Vilars Dia del Enoturismo Europeo 3

La pluja no va “aguar” la festa del dia de l’Enorturisme Europeu a Vinya els Vilars

Tot i la pertinaç pluja caiguda durant bona part del dia, les visites al nostre celler durant tota la jornada de portes obertes, amb motiu de la celebració del dia de l’Enoturisme Europeu van ser un degoteig constant.

El dia va arrancar gris i plujos, però malgrat els inconvenients d’aquest tipus de dies, o precisament per això, a Vinya els Vilars vam viure ahir diumenge 9 de novembre una de les jornades de portes obertes més concorregudes de totes les celebrades amb motiu de la nostra participació al dia de l’Enoturisme Europeo.

D’aquesta manera, de bon de matí fins a ben entrada la tarda es van succeir, de manera, ininterrompuda les visites al nostre celler d’un gran nombre de persones interesades en conèixer la nostra activitat, les nostres noves instal·lacions i, com no, el conjunt dels nostres vins.

Sens dubte, vam viure una agradable jornada en el decurs de la qual es van dur a terme diferentes activitats com la mostra de dibuixos protagonitzada pels nens i nenes del cicle d’Educació Infantil de l’Escola Alberka d’Arbeca, degustacions de vins, un esmorzar popular, etc.

A més de Vinya els Vilars, en aquesta sisena edició del Dia de l’Enoturisme Europeu van participar altres set cellers vinculats amb la Ruta del Vi de Lleida Costers del Segre ( Analec, Clos Pons, La Gravera, Mas Blanch i Jové, Matallonga, Raimat i Tomàs Cusiné) que també van oferir un atractiu programa d’activitats com visites guiades a les instal·lacions, passejades a peu i en BTT per les vinyes, tastos de vins, esmorzars populars, aperitius, etc.

La Xarxa Europea de les Ciutats del Vi va instaurar el 2009 la celebració del Dia Europeu de l’Enoturisme, amb la finalitat d’aconseguir una difusió internacional del turisme del vi de manera simultània en tots els països europeus, afavorint així una homogeneïtzació dels estàndards de qualitat de les diferents rutes del vi europeu.

La iniciativa pretén posicionar el turisme del vi com una realitat única i múltiple en tots els estats membres de la xarxa, i alhora afavorir el consum dels productes dels territoris, com a arguments de qualitat de vida intrínsecs a Europa.

Aquesta actuació s’emmarca en la necessitat actual de valorar i promocionar els territoris com a actius econòmics rendibles; d’aconseguir una posició competitiva en el mercat dels territoris-producte; d’obtenir un mercat amb canals de distribució molt definits; de reforçar les estratègies de sensibilització intra i intersectorials, i finalment d’estimular la innovació comercial cap al turisme del vi.

En definitiva, es tracta de seguir treballant per a reconvertir les formes en què expliquem i comuniquem als consumidors el vi. La relació vi-territori és la prioritat de RECEVIN, per arribar a la cohesió de tots els actors al voltant del producte turístic territorial del vi.
Lleida Wine Route-Vinya els Vilars Dia del Enoturismo Europeo 11

Ruta-del-Vi-de-Lleida-Vinya-els-Vilars-enoturismo-Costers-del-Segre

El 9 de novembre, jornada de portes obertes al celler Vinya els Vilars

Un any més, el celler Vinya els Vilars d’Arbeca tornarà a participar de manera activa en el «Dia de l’Enoturisme Europeo», que tindrà lloc aquest diumenge 9 de novembre. Amb motiu d’aquesta festa del vi i el turisme, Vinya els Vilars d’Arbeca organitzarà una jornada de portes obertes, amb visita gratuïta al celler, esmorzar popular i la celebració de diferents actes paral·ls com una mostra de dibuixos a càrrec dels alumnes d’educació infantil de l’escola Albirka d’Arbeca.

Aquest diumenge 9 de novembre el celler Vinya els Vilars d’Arbeca esdevindrà uns dels punts de referència per als amants de l’enoturisme, juntament amb altres cellers de la Ruta del Vi de Lleida DO Costers del Segre, amb motiu de la celebració del Dia Europeu de l’Enoturisme. Una vegada més, els responsables del celler, obriran de bat a bat les seves instal·lacions, que presenten moltes innovacions respecte a anteriors edicions -enguany s’ha inaugurat un nou espai multificional de tast, punt de formació i informació, venda, més d’altres novetats a les sales d’envelliment, enmagatzematge, etc.-.

De les 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores de la tarda tots els interessats podran visitar de manera gratuïta el celler i participar a les diferens activitats programades.

Per tercer any consecutiu, Vinya els Vilars d’Arbeca aprofitarà aquesta jornada tan especial per a mostrar la seva activitat i entorn, entre altres, als nens d’Arbeca, així com als seus pares. Amb la col·laboració de la comunitat educativa del col·legi Albirka d’Arbeca es realitzarà una mostra de dibuixos, en aquesta ocasió elaborats pels «més peques» de l’escola, els alumnes de P3, P4 i P5. Tots els dibuixos presentats pels alumnes de l’escola s’exposaran pel celler, aportant un toc de color i un atractiu afegit per a tots aquells que visitin les nostres instal·acions.

En el decurs del matí, encara que la mostra no té cap esperit competitiu, per a premiar l’esforç dels nens i nenes participants i donar un toc encara més festiu a l’acte, a les 12.00 del migdia es repartirà coca i xocolata (i un esmorzar popular per als més grans, amb una mica d’embotit i un tast dels vins del celler).

Vinya els Vilars d’Arbeca no serà l’únic celler de la demarcació en participar en aquesta jornada tan especial per al mon del vi. Els cellers Analec, Clos Pons, La Gravera, Mas Blanch i Jové, Matallonga, Raimat i Tomàs Cusiné, obriran les portes al públic en general per a celebrar la diada europea de l’Enoturisme.

Visites guiades a les instal·lacions, passejades a peu i en BTT per les vinyes, tastos de vins, esmorzars populars, aperitius, mostra i taller amb plantes aromàtiques són algunes de les ofertes que podeu consultar aquí

Wine rute of Lleida-Vinya els Vilars enoturismo Ruta del Vi de Lleida-Vinya els Vilars enoturismo Costers del SegreVi Catalunya Ruta del Vi de Lleida-Vinya els Vilars enoturismo