Història, cultura, música, enogastronomia… TastJazz

El divendres 5 de juliol la fortalesa ibèrica dels Vilars –Arbeca- tornarà a esdevenir l’escenari d’una nit força especial, en la qual es barrejaran les sensacions i entraran en joc tots els sentits amb motiu de la celebració de la segona edició del TastJazz.

Durant unes hores, aquest espai tan nostrat acollirà una original proposta que tindrà com a fils argumentals el gaudi de la música de jazz i els tastos de diferents productes de qualitat i proximitat com els vins de Vinya els Vilars d’Arbeca i l’Olivera de Vallbona de les Monges, tots dos de la DO Costers del Segre i membres de la Ruta del Vi de Lleida i els formatges ecològics de +BIO de Bellpuig.

El protagonisme musical vindrà de la ma La Locomotora Negra, una de les formacions més prestigioses i amb una de les trajectòries més dilatada i existosa del panorama jazzistic català.

Els interessats en participar en aquesta atractiva iniciativa ja poden reservar les seves entrades, el preu serà de 25 € si les recolliu el mateix dia i 20 € si es realitza la compra de manera anticipada.  Més informació i venda d’entrades www.amicsdevilars.com i a l’Ajuntament d’Arbeca (09.00 a 14.00 hores)  i la biblioteca de la localitat (17.00 a 20.00 hores)

TastJazz a la fortalesa ibèrica dels Vilars amb els vins de Vinya els Vilars

Els vins de Vinya els Vilars presents al 8è congrés mundial d’Investigació de la “Asociacion Europea de Cuidados Paliativos”

Del 5 al 7 de juny el palau de congressos de Lleida, La Llotja, serà l’escenari del congrés més important del món de investigació sobre cures pal·liatives i comptarà amb la participació de més de 1.100 professionals de la medicina provinents de 50 països de tot el món. És la major cita periòdica internacional sobre aquesta matèria i la primera vegada que se celebra a l’Estat Espanyol. El certamen generarà un impacte econòmic d’uns 1,8 milions d’euros a les Terres de Lleida.

Amb motiu de la celebració d’aquest congrés s’han programat diferents activitats culturals i enogastronòmiques on els vins de Vinya els Vilars tindran un especial protagonisme.

Lleida es convertirà aquesta setmana en la capital mundial de la recerca en cures pal•liatives, amb motiu de la celebració del VIIIè Congrés Mundial d’Investigació en Cures Pal•liatives, que aplegarà a la Llotja del 5 al 7 de juny uns 1.100 professionals d’arreu del món de totes les disciplines relacionades amb l’atenció al final de la vida i la recerca, com metges, infermers, investigadors, docents, antropòlegs, sociòlegs, economistes de la salut o professionals procedents de l’administració sanitària.

El certamen –de caràcter biennal- és considerat la major cita periòdica internacional que se celebra arreu del món sobre aquesta matèria i, de fet, és la primera vegada que es celebra aquest esdeveniment a l’Estat Espanyol, sota l’auspici de l’European Association For Palliative Care (EAPC), la Sociedad Española de Cuidados Paliativos (SECPAL) i la Societat Catalano-Balear de Cures Pal•liatives (SCBCP).

El certamen generarà un impacte econòmic d’1,8 milions d’euros a les Terres de Lleida, que ha aconseguit la plena ocupació hotelera de Lleida i, també, de diversos municipis de la demaracació. Hi assistiran professionals procedents d’Europa, Amèrica del Nord, Centre i Sud, Austràlia, Àsia i Àfrica.

Gran activitat paral•lela al VIIIè Congrés Mundial d’Investigació en Cures Pal•liatives

Turisme de Lleida ha organitzat durant els dies del congrés una visita al Turó de la Seu Vella, per donar a conèixer el monument més emblemàtic de la ciutat, candidat a ser patrimoni mundial de la UNESCO. D’altra banda, la Panera oferirà a tots els visitants al congrés una exposició, taller de fotografia i taula rodona amb escriptors sobre el patiment a la literatura.

El teatre, la música, la gastronomia i l’enologia –amb degustacions de vins de la DO Costers del Segre, entre altres, els vins de Vinya els Vilars d’Arbeca- i també la cultura popular, amb una exhibició castellera a la plaça de la Llotja.

IMG_2549