Solidaris BTT promou “Riu Danubi 1.500 Km.” per recaptar fons a favor de Pallapupas

Núria Duch i Jordi Rosanes són dos d’aquelles persones, que malgrat la crisi, les dificultats derivades de l’actual conjuntura social i econòmica, o precisament per això, dediquen bona part dels seus esforços, recursos, enginy, energia i il·lusió en promoure accions i iniciatives a favor de la gent més necessitada, de les causes solidàries.

Amb aquest motiu han creat Solidaris BTT, una entitat sense ànim de lucre, que aprofitant la seva afició per l’esport i especial passió per la BTT, a través de la qual es posaran en marxa diferents iniciatives i projectes destinats a la recollida de fons en favor d’ONG, associacions, etc sense ànim de lucre i que tinguin com a finalitat donar suport i ajudar els altres.

En aquest sentit, per al proper estiu ja tenen programada una nova proposta benefica esportiva “Danubi 1.500 KM” a favor de Pallapupas, que consistirà 
 en  realizar en bicicleta tot terreny, part de la Ruta del Riu Danubi, des del seu naixement a Alemanya fins a la meitat del seu recorregut a Budapest (Hongría). Un total de 1500kms en uns 20 dies.

La manera de recaptar fons per part de Solidaris BTT a través d’aquesta acció és canviar els quilòmetres efectuats per Nuria i Jordi 1.500 1.500 per patrocinis aportats per particulars i empreses; uns recursos que aniran destinades a lONG Pallapupas, (entitat que es dedica a realizar activitats per a nens que es troben ingressats i que reben tractament, en els principals hospitals de Catalunya).

A més dels diners recaptats per “la compra” de kilòmetres, es realitzaran altres accions per aconseguir augmentar aquest ingressos per a la causa de Pallapupas com la realització d’un sorteig de productes i material aportat per empreses col·laboradores.

 Vinya els Vilars d’acord amb la seva política de responsabilidad social corporativa i col·laboració recurrent amb aquest tipus d’esdeveniments s’ha sumat i donat suport directe a la causa de Solidaris BTT Danubi 1.500 Km.

Si voleu contactar amb Solidaris BTT per ampliar la informació o col·laborar amb la seva causa adjunt us deixem l’email

solidarisbtt@hotmail.com

Vinya els Vilars d’Arbeca un dels cellers protagonistes de la SKRT Fest de Lleida

 El proper cap de setmana (dies 26 i 27 d’abril), el centre històric de Lleida esdevindrà un nou punt de trobada per als amants de la enogastronomia, l’art, el patrimoni arquitectònic, la cultura…amb motiu d’una original proposta festiva batejada amb el nom de SKRT Fest. Entre altres propostes, destacaran les vinculades amb l’enogastronomia,  amb una participació activa del celler Vinya els Vilars d’Arbeca, mitjançant l’organització de diferents tastos, maridatges, dinars, etc.

La Lleida SKRT Fest, que tindrà lloc els dies 26 i 27 d’abril, és una iniciativa de Turisme Lleida que, amb la col·laboració de més d’una trentena d’empreses, entre altres el celler Vinya els Vilars d’Arbeca, i establiments de Lleida i del territori, té per objectiu donar valor al Centre Històric i unir la gastronomia lleidatana i als seus vins al conjunt d’espais patrimonials i culturals de la ciutat.

Aquesta festa és una atractiva proposta amb  un nou format de la festa del vi, amb més ambició i més pretensions, perquè és un projecte turístic d’escala regional –Catalunya, sud de França i Aragó- que s’amplia a la gastronomia de proximitat i que engloba també els espais patrimonials i culturals de la ciutat, principalment del Centre Històric”.

Espais culturals i patrimonials com la Seu Vella i el Turó, l’Església Romànica de Sant Martí, el Museu de Lleida, la Panera, el Dipòsit del Pla de l’Aigua i el Mercat del Pla i altres espais singulars es maridaran durant tot el cap de setmana amb els millors vins de la DO Costers del Segre i la gastronomia lleidatana de la més alta qualitat.

El cor central de la festa serà el recentment inaugurat Mercat del Pla, on es podran trobar 16 cellers de la DO Costers del Segre i 10 equipaments de restauració que maridaran els vins i els productes que presentin els restauradors. També hi hauran diferents esdeveniments gastronòmics que, patrocinats per diferents empreses, tindran lloc a la Seu Vella, el Museu de Lleida i l’església de Sant Martí. La festa es complementarà amb activitats complementàries com les cates del Mercat del Pla, l’activitat familiar a la panera i el mercat de productes artesanals a la plaça del Dipòsit, art de carrer, entre altres.

Programa d’activitats dia 26 d’abril

ELS SECRETS DE L’ART DE LA CUINA – MUSEU DE LLEIDA (

13 hores)

Del Renaixement al Barroc. A la recerca de l’art de la cuina. El Museu de Lleida organitza una visita tematitzada en l’art de la cuina amb tast inclòs. Dinar gastronòmic al mateix museu, a càrrec del Restaurant Sant Llorenç.

ELS SECRETS DE LA CATEDRAL DE L’AIGUA – DIPÒSIT DEL PLA DE L’AIGUA

 (De 18 a 20 hores)

Activitat per descobrir la catedral de l’aigua de Lleida, del S. XVIII, al soterrani de la plaça amb el mateix nom i coberta per sis voltes de canó que reposen sobre vint-i-cinc pilars. Entrada lliure.

SKRT DJ&FOOD&FUN – ESGLÉSIA ROMÀNICA DE SANT MARTÍ

 (De 19 a 02 hores)

Mostra de música electrònica a l’església romànica de Sant Martí amb degustacions variades del Bar Gilda maridades amb vi DO Costers del Segre i cerveses artesanes, amenitzades amb diferents activitats relacionades amb la tecnologia i l’art multimèdia. Exhibició d’Art Car organitzada per Unicars Ponent MINI. Entrada lliure. Tiquets degustació a partir d’1,50 euros.

ELS SECRETS DELS VINS DE LLEIDA – MERCAT DEL PLA

 (De 19 a 02 hores)

L’edifici modernista del Mercat del Pla, recentment restaurat, acollirà l’oferta de vins de 16 cellers de la DO Costers del Segre, entre altres els vins de Vinya els Vilars, acompanyats amb l’oferta gastronòmica de 9 establiments de Lleida, elaborada amb productes locals i de qualitat, i amenitzada amb l’actuació de Gumbo Jass Band. Entrada lliure, tiquets a partir d’1 euro.

 • Analec,
 • Bregolat
 • Castell del Remei
 • Cérvoles
 • Cercavins
 • Clos Pons
 • Costers del Sió
 • Lagravera
 • L’Olivera
 • Mas Blanch i Jové
 • Mas Garcia Muret
 • Matallonga
 • Raimat
 • Tomàs Cusiné
 • Vall de Baldomar
 • Vinya els Vilars

Establiments oferta gastronòmica: Baba Room, Bar Bodega Blasi, Bar de la Sibil·la, Bo de Shalom, Celler del Roser, Genial, Gremi de Forners, Lola, más sabores, Sucre i Disseny

ESPAI TALLERS – MERCAT DEL PLA

 (A partir de les 19 hores)

Tallers enogastronòmics per descobrir els plaers de la cuina i els vins de Lleida

TAST DELS 7 SECRETS – MERCAT DEL PLA

 (De 19 a 20 hores)

Tast de vins a cegues conduit pel sommellier Gregori Albareda amb vins de la DO Costers del Segre, organitzat per Vinicia, distribuidor, entre altres vins, dels vins de Vinya els Vilars

ELS SECRETS D’UN POSTRE GENIAL – MERCAT DEL PLA (

De 20.30 a 21.30h hore)

Demostració del cuiner David Molina, recent guanyador del concurs “Deja sitio para el postre”, organtizat pel restaurant Genial.

SECRET ENVOLTAT D’ESTRELLES – SEU VELLA (

21 hores)

Sopar gastronòmic dins l’incomparable marc de la Seu Vella de Lleida, a càrrec del prestigiós xef Xixo Castaño, del restaurant Malena, amb una estrella Michelin. Durant el sopar, representació de la divertida òpera barroca II Festino (Banchieri), a càrrec d’Aula 2.0. Sopar patrocinat pel Castell del Remei.

PETITS GRANS SECRETS – LA PANERA (

Dissabte 12 hores i 18 hores i diumenge 12 hores)

Activitat infantil: Pera llimonera. Aquesta varietat de pera característica de Lleida servirà per analitzar el territori i repensar les fruites del camp des del disseny, l’animació o els llibres. L’espai mini Panera es transforma amb elements propis de l’hort, i compta amb uns convidats molt animats: els vegetals i les fruites del Cactosoup, que ens recordaran com d’importants són a l’hort. Entrada gratuïta.

Programa d’activitats dia 27 d’abril

ELS SECRETS DE L’HORTA DE LLEIDA – PLAÇA DEL DIPÒSIT DE L’AIGUA (

De 10 a 15 hores)

Mercat de productes locals.

Empreses participants: Ara Proximitat, Celler del Roser Gastronomia, Hortet Viu, Cal Senzill, Coop. Comarcal Les Garrigues, Lo + bo de Lleida, Matoll, Mendo Can Pedret, Xocolates Aynouse l’Artesà, Mel Cantoni, Agromaials, Camamilla de Linyola

ELS SECRETS DE LA CATEDRAL DE L’AIGUA – DIPÒSIT DEL PLA DE L’AIGUA

 (D’11.00h a 14.00h)

Activitat per descobrir la catedral de l’aigua de Lleida, del S.XVIII, al soterrani de la plaça amb el mateix nom i coberta per sis voltes de canó que reposen sobre vint-i-cinc pilars.

SKRT DJ & FOOD & FUN – ESGLÉSIA ROMÀNICA DE SANT MARTÍ

 (De 19.00h a 02.00h)

Mostra de música electrònica a l’església romànica de Sant Martí amb degustacions variades del Bar Gilda maridades amb vi DO Costers del Segre i cerveses artesanes, amenitzades amb diferents activitats relacionades amb la tecnologia i l’art multimèdia.

ELS SECRETS DELS VINS DE LLEIDA – MERCAT DEL PLA

 (D’11.00h a 15.00h)

L’edifici modernista del Mercat del Pla, recentment restaurat, acollirà l’oferta de vins de 16 cellers de la DO Costers del Segre, acompanyats amb l’oferta gastronòmica de 9 establiments de Lleida, elaborada amb producte local, tot amenitzat amb l’actuació de Laura Simó.

ESPAI TALLERS – MERCAT DEL PLA (

A partir de les 11.00h)

Tallers enogastronòmics per descobrir els plaers de la cuina i els vins de Lleida.

DOLÇOS SECRETS- MERCAT DEL PLA (

D’11 A 12 hores)

Taller de dolços a càrrec de Josep Ramon Cases, organitzat per Sucre i Disseny.

TAST DELS 7 SECRETS – MERCAT DEL PLA (De 12.15h a 13.15)

Tast de vins a cegues conduit pel sommellier Gregori Albareda amb vins de la DO Costers del Segre, organitzat per Vinicia.

EL SECRET DE LES CERVESES ARTESANES – MERCAT DEL PLA

 (De 13.30h a 14.30h)

Tast de cerveses artesanes de Lleida, a càrrec de cervesa Matoll, Ponent i la Vella Caravana.

Turisme de Lleida ha disenyat diversos paquets turístics amb allotjament i activitats diverses per atansar aquesta gran festa de la gastronomia i el patrimoni a tothom que hi vulgui participar. A més, Renfe posarà a disposició de tota la ciutadania preus rebaixats per poder assistir a aquest esdeveniment.

Informació: Serveis de premsa Ajuntamente de LleidalleidaSKRTfest_FB01/Z! Comunicación&Eventos

Vinya els Vilars amb el RAD Sports Business Symposium

El Palau de Congressos de Lleida, La Llotja, acollirà aquest divendres 11 i dissabte 12 la cinquena edició del “RAD Sport Business Symposium”, una de les cites vinculades amb el mon de la gestió esportiva més importants de totes les dutes a terme al conjunt de l’estat. 

Amb aquesta cinquena edició, la segona celebrada a Lleida, el congrés arriba a la seva maduresa i sota el lema “Nous reptes de la gestió Esportiva” aniran passant pel Palau de la Llotja un destacat elenc de ponents que aportaran idees i eines per a millorar la gestió esportiva.

Entre altres participants, aquest congrés adreçat a esportistes gestors esportius, institucions, clubs, organitzacions esportives, comptarà amb la participació de professionals de la talla de María Graciani, Josef Ajram, Juan Carlos Alcaide o Xesco Espar.

El Symposium començarà a les 10.00 hores de demà divendres amb una intervenció institucional de benvinguda que donarà pas a la primera xerrada de la Sra. Núria Puig co- directora de l’Observatori Català de l’Esport.

A la fi, una veritable marató de conferències, ponències, comunicacions i taules rodones, vinculades amb el mon de la gestió esportiva, els valors, experiències empresarials esportives, la motivació, gestió del talent, economia i esport, etc.

Per segon any consecutiu, Vinya els Vilars estarà al cantó dels organitzadors d’aquest gran esdeveniment vinculat amb el esport i la gestió esportiva. Donat el gran treball previ realitzat pels organitzadors d’aquest acte segur que serà un gran èxit, així que, més que sort el que cal és desitjar que tothom que assisteixi tregui un gran profit personal de la seva participació en el Symposium, que esperem mantingui en 2015 la seva “residència” a Lleida.

Vinya els Vilars valora molt positivament la seva participació a Alimentaria

Una vegada més, els responsables de Vinya els Vilars d’Arbeca van aprofitar l’important aparador i fons de contactes que suposa la participació i presència a la fira Alimentària per mostrar el seu producte i realitzar nous contactes per al celler.

En aquests sentit, la valoració realitzada de la seva participació en la vigésima edició d’aquesta fira, duta a terme del 31 al 4 d’abril, ha estat francament positiva ja que, a més de realitzar un gran nombre de reunions de treball i presentacions amb diferents col·laboradors i distribuidors habituals dels seus vins, en el decurs d’aquesta gran trobada del sector agroalimentari europeu han pogut tancar diferents contactes amb diferents professionals, de Catalunya i Europa, interessats en la comercialització i compra dels vins de Vinya els Vilars d’Arbeca.

Cal recordar que Alimentaria va tancar les seves portes el passat dijous 4 d’abril en l’edició que ha estat considerada com la més internacional, gastronómica i innovadora de totes les dutes a terme fins a la data. Entre altres dades que constaten aquest fet podem destacar algunes tan significatives com el fort increment en el número de visitants estrangers, procedents de més de 140 països, que ha pujat fins als 42.000 o la realització de més de 10.000 reunions de treball, una xifra que suposa un augment respecte a 2012 del 25%.

Pel que fa a les xifres de visitants globals, Alimentaria 2014 va registrar la presència de més de 140.000 visitants. La propera edició d’aquesta fira, que se celebra a Barcelona cada dos anys, està prevista per a març de 2016.

Z! Comunicacion&Eventos

Dinar de degustació i maridatge amb la societat Lo Tall

El passat dissabte, la sala de tast del nostre celler es va omplir de gom a gom amb motiu de la celebració d’un espectacular dinar degustació maridat amb els vins de Vinya els Vilars organitzat pels membres de la societat gastronómica Lo Tall, de Lleida.

Vam passar un dia genial gaudint de la bona cuina preparada per aquest amants de la gastronomia i tastant els vins de Vinya el Vilars d’Arbeca.

Per fer-vos una mica de dentetes us expliquem el menú que es va preparar per aquesta ocasió tan especial.

Per començar… fabetes baby a l’aroma de menta amb una base de guacamole i cebiche de llagostins, Bacallà amb verduretes confitades
Lionesa de parmesà

Enganyada la gana i per preparar el cos per la següent fase… Sopa de foie. Bona? No, boníssima.

Per entrar al “Tall”… quina millor escusa que un Stick tartar de vedella i entrecot a la salsa de foie elaborats amb la carn de Carn Sargaire. Fantàstics, quin gust!

I per quedar ben rebotits van gaudir d’allò més amb un postre molt especial homenatge a Vinya els Vilars.

Per rematar la jugada…, Jordi Hortet, de Casa Badio –distribuidor dels nostres vins- ens va sorprende amb una fabulosa sessió de gin tònics