Vinya els Vilars i la Ruta del Vi presents a la Fira de l’Oli

El passat cap de setmana va tenir lloc la 51 edició de la Fira de l’Oli de Qualitat Extra Verge i Les Garrigues a les Borges Blanques on vam viure un cap de setmana d’allò més intens, amb un especial protagonisme per a l’oli i les diferents cooperatives i productors de les nostres contrades.

En aquesta trobada multisectorial (a més dels diferents espais expositius dedicats al mon de l’oli la fira va comptar amb altres estands amb diferents productes gastronòmics, artesania, etc.), que va esdevenir un gran èxit de participació, malgrat el mal temps regnant durant tot el cap de setmana,

A la present edició d’aquesta fira, el protagonisme no va estar sol per a l’oli.  En aquest sentit, el vi, una altre dels productes de la terra que més ens identifiquen, també va tenir un especial protagonisme a través de diferents iniciatives, tastos, maridatges o el propi agermanament de la Ruta del Vi de Lleida amb la Fira de l’Oli. De fet, a més de l’acte d’agermanament dut a terme el dissabte 18, durant tota la Fira de l’Oli la Ruta del  Vi de Lleida va disposar d’un estand informatiu.

La participació de Vinya els Vilars i els seus vins durant els tres dies de fira va estar força intensa. Així, a més de col·laborar i assistir als diferents actes organitzats en el decurs de la fira, Vinya els Vilars va organitzar un tast dels seus vins el divendres dia 17, amb Rosa Zarza, la nostre enòleg, com a conductora de l’acte. El dissabte, els vins del nostre celler van participar en un maridatge Provedella i la Cuina de l’Araceli i el diumenge van ser-hi un dels celler participants en la presentació de llibre la Nova Cuina de les Garrigues.

Vinya els Vilars a la Fira de l’Oli Aquest de a les Borges Blanques

Del 17 al 19 de gener, les Borges Blanques es convertirà en la capital del l’oli per excel·lència amb motiu de la celebració de la 51ª fira de l’Oli de Qualitat Extra Verge i les Garrigues. Els visitants trobaran, a més de l’oli com a protagonista omnipresent, una amplia gama de productes i serveis de diferents àmbits i activitats paral·leles com un tast de vins per a professionals de la DO Costers del Segre -Subzona les Garrigues- i un maridatge Provedella amb els vins de Vinya els Vilar.

Aquest cap de setmana  la capital de les Garrigues esdevindrà un punt neuràlgic per la promoció i venda, entre altres productes, de l’oli amb motiu de la celebració de la 51 edició de la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues.

La present edició es presenta amb xifres de rècord i amb la voluntat de superar els 68.000 visitants i 60.000 litres d’oli venut  de l’any passat. A tenor de les dades prèvies tot fa pensar que així serà, més expositors i un considerable augment de l’espai expositiu.

El vi també protagonista

En aquesta nova “festa de l’oli” el vi també tindrà el seu espai i protagonisme. A més, de la presència permanent durant tota la fira d’un estand informatiu de la Ruta del Vi de Lleida, el divendres de 10.00 a 13.30 tindrà lloc una jornada de tast de vins per a professionals, especialment dedicada als hostalers.

En el decurs d’aquesta jornada, tots els interessats podran parlar i contactar amb els productors i tastar,  a la zona habilitada per a tal efecte al pavelló de l’oli, el vins de la DO Costers del Segre, subzona de les Garrigues membres de la Ruta del Vi de Lleida (Vinya els Vilars, Tomàs Cusiné, Matallonga, Mas Blanch i Jové, Clos Pons, Cérvoles Celler).

Cal destacar, que a l’acte de presentació d’aquesta edició de la Fira de l’Oli, dut a terme el passat divendres al Castell de Gardeny va servir també per agermanar la Fira de l’Oli i les Garrigues amb la Ruta del Vi de Lleida Costers del Segre.

Així mateix, els vins de Vinya els Vilars seran els protagonistas del maridatge Provedella i la Cuina de l’Araceli. Dissabte 18 de gener, entre les 11.00 i les 12.00 hores al pavelló de l’oli-Espai Gastronòmic.

Activitats paral·leles

La Cursa de l’Oli de les Borges esdevindrà un dels grans atractius d’aquesta trobada, que com la resta de la fira ja presenta xifres rècord amb la previsió de 850 inscripcions.

Els participants en aquesta cursa, que tindrà lloc el proper diumenge 19 de gener, tindran per davant el repte de superar els 10,360 quilòmetres de recorregut, que discorreran pels carrers de les Borges i per diversos camins del terme.

La carpa instal·lada a la plaça Europa acollirà diferents actes de caràcter i lúdic com la primera Fira Rock, que comptarà amb la participació estelar de Els Catarres, la Terrasseta de Preixens i DJ Uzbeque.

La present edició de la Fira de l’Oli comptarà amb  la participació de 26 estands de cooperatives, almàsseres, productors, etc. tots ells situats al pavelló de l’Oli. Al pavelló comercial s’instal·laran 40 empreses, mentre que l’àrea exterior i carpa exterior comptarà amb prop de 30 parades de productes agroalimentaris, vehicles, maquinària vinculada amb el mon del vi, parades d’artesania local i ètnica, etc. A la fi, més de 140 estands d’exposició, una xifra que supera amb excreix (15%) el nombre d’expositors de la passada edició.

firaoli web