Tast de vins de Jerez al celler Vinya els Vilars d’Arbeca

El passat dilluns la sala de tast del nostres celler va acollir una nova cita del grup de tast del celler Vinya els Vilars, en aquesta ocasió els assistents van tenir l’oportunitat de tastar i valorar una mostra representativa de vins de Jerez del celler Gonzalez Byass.

Una vegada més, Toni Lara, propietari del restaurant l’Estel de la Mercè i campió de Catalunya de Sommeliers 2013 va estar l’encarregat de dirigir aquest tast de cinc vins de Jerez dut a terme al celler Vinya els Vilars d’Arbeca.

Col.laboració de Vinya els Vilars a l’acte de presentació de la revista Proscènium

Demà dimecres el Teatre de l’Escorxador de Lleida acollirà, a partir de les 19.00 hores, la presentació de la revista Proscenium, editada per la TTP, l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics de Catalunya. Vinya els Vilars col·laborarà amb els organitzadors d’aquest acte oferint una mostra dels seus vins als assistents.

La TTP, una associació que aglutina companyies professionals catalanes que fan espectacles per a públic familiar i que actualment tenen la seu neuràlgica a Lleida, presentarà aquest proper dimecres 27 la revista digital d’arts escèniques Proscènium a la Sala 2 del Teatre de l’Escorxador de Lleida.

L’acte inclourà la presentació de la revista i una petita acció teatral. Per finalitzar, la TTP, que comptarà amb la col·laboració de diferents entitats i grups teatrals (Titelles de Lleida, Festival Esbaiola’t, InCursió de Juneda, la Fira de Teatre de Tàrrega, Teatre de l’Escorxador de Lleida i diferents institucions públiques)  oferirà una copa dels vins de la DO Costers del Segre als assistents per potenciar i donar a conèixer la nostra terra. El vi escollit per a l’ocasió serà el nostre Vilars Roble -Celler Vinya els Vilars-

Proscènium és una revista d’arts escèniques, digital, interactiva i nadiu per a tauletes (de moment per iPad) que es pot descarregar gratuïtament.

262849_132998026787209_3250086_n

Els alumnes de l’Escola Albirka protagonistes de la Jornada de portes obertes a Vinya els Vilars

El passat diumenge dia 10 les portes del celler Vinya els Vilars d’Arbeca es van obrir de bat a bat amb motiu de la celebració del dia Europeo de l’Enoturisme una inciativa, que també va comptar amb la participació d’altres cellers de la nostra demarcació associats, com Vinya els Vilar, a la Ruta del Vi de Lleida. Un esmorzar popular i el lliurament dels premis de la 2ª mostra de dibuixos «La Vinya, el Vi i les Nostres Contrades» van estar alguns dels actes més destacats de la jornada.

La celebració del Dia Europeu de l’Enoturisme, duta a terme el diumenge dia 10, va proporcionar l’excusa perfecta per trencar per unes hores amb l’imatge i la rutina habitual al celler Vinya els Vilars d’Arbeca. Amb motiu d’aquesta jornada festiva la fusta, el vidre o l’inox de barriques i ampolles va cedir lloc al paper i als dibuixos elaborats pels alumnes de l’Escola Albirka d’Arbeca.

Per segon any consecutiu, els responsables del celler, en col·laboració amb l’escola, van organitzar la mostra de dibuixos «La Vinya, el Vi i les Nostres Contrades». En total, més de 80 dibuixos distribuits per tot el celler, que van contribuir, amb la seva originalitat i frescura, a fer encara més dinàmica i atractiva la visita al celler. En aquest sentit, cal destacar el fluxe constant de gent pel celler durant tot el dia.

El moment més esperat de la jornada va arribar al migdia amb motiu de la celebració d’un esmorzar popular i el lliurament de premis d’aquesta mostra de dibuixos. Tot i que la mostra no té cap esperit competitiu, per  premiar l’esforç dels nens i nenes participants i donar una major rellevància al seu treball, a les 12.00 del migdia es van donar a conèixer els autors dels dibuixos més destacats d’aquesta segona edició.

En aquesta ocasió, el jurat format pel Sr. Joan Simó (alcalde de la localitat), Esther Artigas, Dolors Gelonch i Ramon Perelló després de valorar tots els treballs realitzats pels alumnes de l’escola Albirka, van destacar especialment la labor de:

Categoria 1r i 2

  • Gerar Rodríguez
  • Pau Blanc Rodon
  • Eric Alonso Palau

Categoria 3r i 4t

  • Eva Elies Tillo
  • Anna Capdevilla Pinyol
  • Clara Perera Miret

Categoria 5è i 6è

  • Genis Dalmau Artigas
  • David Quintana Bofarull
  • Pol Solé

 Vinya els Vilars d’Arbeca no va estar l’únic celler de la nostra demarcació en participar en aquesta jornada tan especial per al mon del vi. Els cellers Analec, Castell d’Encús, Clos Pons, Costers del Sió, Mas Blanch i Jové, Matallonga, Raimat, Tomàs Cusiné, Vall de Baldomar i Vila Corona també van obrir les seves portes al públic per celebrar la diada europea de l’Enoturisme,  totes elles van realitzar una valoració molt positiva dels resultats obtinguts.

 

 

 

Jornada de portes obertes a Vinya els Vilars amb motiu del “Dia de l’Enoturisme Europeu”

El proper diumenge dia 10 el cellerVinya els Vilars d’Arbeca obriràles seves portes amb motiu de la celebració d’una nova edició del “Dia Europeu de l’Enoturisme”, que cada any es celebra a diferents cellers de tota Europa el segon diumenge del mes de novembre.

Amb motiu de la celebració del Dia Europeu de l’Enoturisme, que tindrà lloc aquest diumenge 10 de novembre, al celler Vinya els Vilars d’Arbeca volem fer una jornada molt especial de portes obertes on podreu visitar les nostres instal·lacions de manera gratuïta     (de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores de la tarda) i participar de les activitats programades.

Un any més, a Vinya els Vilars d’Arbeca volem anar una mica més enllà; per això, hem volgut donar continuitat a l’iniciativa engegada l’any passat per aquesta data i hem organitzar la segona mostra de dibuixos “La Vinya, el Vi i lesNostres Contrades” on comptarem, una vegada més, amb la col·laboració de la comunitat educativa de l’Escola Albirka d’Arbeca.

En aquest sentit, en aquests dies previs a la celebració d’aquesta jornada els alumnes de l’Escola Albirka de tot el cicle de primària estan posant en joc la seva creativitat i enginy per plasmar en els seus dibuixos, la seva visió del nostre entorn, de les vinyes, del món del vi, del propi celler…

Tots els dibuixos presentats pels alumnes de l’escola s’exposaran en els diferents indrets del nostre celler, aportant un toc de color i un atractiu afegit per a tots aquells que visitin el nostre celler.

En el decurs del matí, encara que la mostra no té cap esperit competitiu, per  premiar l’esforç dels nens i nenes participants i donar una major rellevància al seu treball, a les 12.00 del migdia repartirem coca i xocolata per a tots els participants (per als més grans, una mica d’embotit i un tast del nostres vins), mentre donem a conèixer els guanyadors d’aquesta segona edició de la mostra de dibuixos.

Vinya els Vilars d’Arbeca no serà l’únic celler de la nostra demarcació en participar en aquesta jornada tan especial per al mon del vi. Els cellers Analec, Castell d’Encús, Clos Pons, Costers del Sió, Mas Blanch i Jové, Matallonga, Raimat, Tomàs Cusiné, Vall de Baldomar i Vila Corona obriran les portes al públic en general per celebrar la diada europea de l’Enoturisme.

Visites guiades a les instal·lacions, passejades per la vinya, tastos de vins, esmorzars populars, aperitius i itinerari en BTT són algunes de les ofertes que podeu consultar a l’enllaç següent més info

Així mateix, l’Ajuntament de Cubells ofereix visitar amb l’acompanyament d’un guia l’església de Sant Pere i Santa Maria del Castell i el Pou de gel, mostres de l’art romànic de la població integrada en la ruta enoturística.