Vinya els Vilars present a la Fira de Sant Miquel a l’Espai Gustum

L’Espai Gustum esdevindrà una de les novetats de la 59ª edició de la Fira de Sant Miquel, que obrirà les seves portes de demà dijous 26 fins al 29 setembre. En aquest espai, dedicat a promocionar la cuina i els productes de les diferents comarques de la nostra demarcació també es podran tastar diferents vins de la DO Costers del Segre, entre altres, el Vilars 2008 de Vinya els Vilars.

Demà dijous, s’inaugurarà la 59ª  edició de la tradicional Fira de Sant Miquel de Lleida, un dels principals punts de referència per al  conjunt del sector agroalimentari d’Europa.

Aquesta nova edició, que es presenta com una de les més atractives dels darrers anys i amb un ple d’ocupació, comptarà amb un gran nombre de novetats i sorpreses (replantejament d’Eurofruit com a saló professional de la indústria frutícola, creació de la Illa del reg, etc.), però en aquest espai volem destacar les activitats organitzades pel projecte de cooperació Gustum en el marc d’aquesta trobada del sector agrari.

La present edició de la Fira de Sant Miquel, que tindrà lloc del 26 al 29 de setembre, acollirà l’Espai Gustum, una zona instal·lada al pavelló de Vidre de la fira de Lleida on tots els interessat podrà degustar les tapes seleccionades al concurs això es Gustum!.

Aquestes tapes, s’acompanyaran amb vins de la DO Costers del Segre, entre altres, el nostre vi Vilars 2008, a més de fruita de Lleida. Els visitants podran votar la tapa que més els ha agradat i entraran en el sorteig d’un magnífic lot de productes locals valorat en 100 €. Les tres tapes més votades seran les guanyadores del concurs això és Gustum!.

Els visitants podran votar entres les 13 tapes seleccionades, d’un total de 43 receptes presentades per diferents establiments del conjunt de la demarcació de Lleida. Cal destacar que un dels trets diferencials d’aquestes receptes és la incorporació en la seva elaboració de productes típics de cada zona. Les tapes seleccionades seran cuinades i servides per l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida a l’espai Gustum de la Fira de Sant Miquel.

A més d’aquest espai, A l’Espai Aliments del territori i tu de la Diputació de Lleida s’han programat tallers, tasts i maridatges i demostracions de cuina.

Activitats-Gustum-fira-Sant-Miquel-1

Vinya els Vilar comença la seva verema amb les perspectives d’una bona collita

Desprès d’un intens any de preparació l’hora de recollir el fruit de tots aquests mesos d’esforç ha arribat per al celler Vinya el Vilars d’Arbeca, que el passat dilluns va obrir la seva verema començant la collita recol·lectant el seu merlot.

El passat dilluns 9 de setembre, el celler Vinya els Vilars d’Arbeca va posar el punt de partida a la seva temporada de verema començant amb la recol·leció del seu merlot. Rosa Zarza, enòleg d’aquest celler inclòs a la DO Costers del Segre, augura una bona collita amb un merlot ben equilibrat, amb un grau d’alcohol probable no molt elevat i una acidesa que donarà com a resultat un vi de llarga vida.

Les darreres plujes han contribuït de manera positiva a aconseguir aquest bon equilibri, així com un raïm força sa, circumstàncies que fan preveure una bona campanya. En aquest sentit, cal destacar que enguany les condicions climatològiques -temperatura i pluviometria- pel que fa al creixement i maduració del carrolls han estat més favorables que l’any passat.

Per al proper dilluns 16 de setembre està prevista l’inici de la collita del Sirà, la segona de les varietats de raïm plantades per aquest celler. El merlot i el sirà són les dos varietals utilitzades pel celler Vinya els Vilars d’Arbeca en la elaboració dels seus vins (Vilars Roble, Vilars, Leix, Gerard i Tallat de Lluna).

La collita d’enguany arriba a les dates de verema habituals per aquest celler ubicat a la subzona de les Garrigues, a diferència de l’any passat que, degut a les adverses condicions climatològiques de l’estiu per al creixement del raïm, es va avançar al mes d’agost. En aquest sentit, cal destacar que enguany el rendiment per kilogram de raïm serà molt més bo que en 2012, així com la qualitat del producte recol·lectat.

Com anys enrere, el celler ha apostat per una verema de tipus tradicional a l’hora de recollir la seva producció.

Nota verema 2013