Vinya els Vilars col·labora amb la 1ª mostra de cinema català a Roma

Del 27 al 30 de juny la capital italiana acollirà la “1ª Rassegna di cinema catalano a Roma”, una iniciativa que té com a principal objectiu mostrar entre els espectadors italians una selecció de cine català, a més de difondre pel·lícules d’un director tan emblemàtic com Francisco Rovira-Beleta i promoure joves directors catalans.

 A més de la mostra de cine català, aquesta proposta cultural servirà per donar a conèixer una petita mostra de productes catalans, entre els quals es troben els vins del celler Vinya els Vilars d’Arbeca, que estarà present a Roma amb el seu Vilars Roble (coupage al 50% de merlot i sirà, amb  6 mesos en barrica de roure francès).

La mostra es durà a terme del 27 al 30 de juny en l’Isola del Cinema. Cada día, a les 22.00 hores es projectarà un curtmetratge seguit d’un llargmetratge, tots dos de producció catalana. Desprès de cada sessió, s’oferirà entre els assistents una petita degustació de productes catalans.

Aquesta iniciativa compta amb el suport del Col · legi de Directors i Directors de Catalunya, l’Acadèmia del Cinema Català, Italia.es, i l’Institut Cervantes de Roma, i amb la col · laboració de Vins i Caves Rovellats, el celler Vinya Vilars d’Arbeca, la DO Costers del Segre, la formatgeria St. Gil de l’Albió i Grup Enca.

 Programació

Dijous, 27 de juny

  • ESPERANT. Joan Vall
  • FÈNIX 11/23. Joel Joan y Sergi Lara

 Divendres, 28 de juny

  • LA CHANSON DE COLBERT. Santi Lapeira
  • THE PELAYOS. Eduard Cortés

 Dissabte, 29 de juny                     

  • BIGAS LUNA. LA MIRADA ENTOMOLÓGICA. Sergi Rubió
  • IL CORAGGIO. Santi Lapeira

Diumenge, 30 de juny

  • BiBiCi STORY. Carles Durán
  • LOS TARANTOS. Francisco Rovira-Beleta

Toni Lara, millor sommelier de Catalunya

Toni Lara, propietari del Restaurant l’Estel de la Mercè (Carrer Templers, 19 de Lleida) juntament amb la Mercè Tomàs,  es va erigir com a millor sommelier de Catalunya, desprès de proclamar-se guanyador del Campionat de Catalunya de l’especialitat, celebrat el passat dimarts 10 de juny al Palau de Congressos de Lleida, La Llotja.

La present edició tenia una significació força especial per als tots els amants del vi i la seva cultura a Lleida, ja que per primera vegada es duia a terme a la nostra demarcació.

“Jugar a casa” no va estar cap avantatge ni per al Toni ni per la resta de la representació lleidatana –cinc sommeliers en total-, ja que el nivell dels participants (19 sommeliers de diferents indrets de Catalunya) va esdevenir altíssim. Fins i tot, van viure una final inèdita disputada entre quatre sommeliers, un més dels previstos en primera instància.

Un esperit inquiet, moltes ganes de conèixer, de provar i de créixer, molts coneixements tècnics i pràctic i un gran bagatge professional i passió, molta passió per  tot el que fa… són algunes de les claus sobre les quals es va sustentar la victòria d’aquest gran sommelier, acadèmicament format a l’Escola d’Hostaleria i Restauració de BCN i el CEET i de manera professional en un gran nombre restaurants de l’estranger i Catalunya.

A la fase final d’aquest concurs, Toni va tenir que posar en joc totes les seves habilitats, coneixements i intuïció, ja que la qualitat i preparació dels seus companys de viatge era molt elevada (Pilar Cavero, del Celler de Can Roca, Josep Pelegrí de l’escola Joviat de Manresa i Tomàs Cuadrado, de La Farmacia, del Vendrell). Tot i el gran nivell dels seus adversaris, Toni Lara va estar el millor en el conjunt de les quatre proves finalistes  dutes a terme a la gran final (amb temps cronometrat): un tast de dos vins i tres destil·lats, trobar els errors en una carta de vins, maridar un menú i, finalment, decantar un vi.

Toni Lara, juntament amb Pilar Cavero i Josep Pelegrí s’han guanyat un lloc per la final del Campionat d’Espanya de Sommeliers, que tindrà lloc el proper mes d’octubre a Santander. Amb aquesta victòria, el sommelier “lleidatà d’adopció –va néixer a Barcelona” es treu l’espineta que tenia clavada des de la passada edició, on es va classificar en segona posició.

La Llotja va estar el marc excepcional per aquest concurs, que va comptar amb la presència i suport de moltes cares conegudes, entre altres, la de Josep Roca, sommelier i copropietari del Restaurant El celler de Can Roda.

De manera complementaria a aquesta prova, va tenir lloc una mostra de vins de la DO Costers del Segre, que va comptar amb la nostra participació. La jornada es va tancar amb “la Nit del Sommelier”, un sopar on els vins i la gastronomia lleidatana van tenir un especial protagonisme.

Moltes felicitats de tot el grup de tast del celler Vinya els Vilar d’Arbeca

La victòria d’en Toni Lara ha fet especial il·lusió al nostre celler, ja que Toni, de manera habitual, és l’encarregat de dirigir els diferents tast de vins i caves que cada mes realitzem a Vinya els Vilars d’Arbeca amb el nostre grup de tast. Des d’aquest espai, la nostra més sincera i cordial felicitació per aquest gran triomf, una victòria més que merescuda i com diria la cançó “no pares sigue, sigue”.

La Llotja acull aquest dilluns el Campionat de Catalunya de sommeliers i una mostra de vins de la DO Coster del Segre

Bona part dels millors sommeliers de Catalunya es donaran cita aquest proper dilluns 10 de juny al palau de congressos de Lleida -La Llotja- amb motiu de la celebració d’una nova edició del Campionat de Catalunya de Sommeliers, que per primera vegada es durà a terme a les Terres de Lleida.

Aquesta prestigiós campionat comptarà amb la participació d’una vintena d’experts sommeliers provinents de diferents indrets de Catalunya. La nostra demarcació comptarà amb una excel·lent representació formada per Juanjo Cerezuela (Casa Nostra de Cervera), Toni Lara (restaurant L’Estel de la Mercè, de Lleida) Rodrigo Cebrian (Vila Viniteca) Jordi Martínez (Selecte, de Guissona) i Miquel Valls (restaurant La Fusteria, de Lleida).

En primera instància, els concursants es sotmetran a una prova teòrica. El triomf final es dirimirà entre els tres millors d’aquesta prova desprès de realitzar un tast erròni, un maridatge i una demostració de decantació de vi.

En el decurs d’aquesta jornada el vi serà el protagonista de principi a fi, ja que per primera vegada s’introduirà en el programa la realització d’una  mostra de vins, en aquesta ocasio de la DO Costers del Segre, en la que participaran una vintena de cellers. El celler Vinya els Vilar serà un dels cellers que presentarà els seus vins.

La nit es tancarà amb un sopar en el qual es lliuraran diferents premis i distincions, entre altres el de millor sommelier de Catalunya.

IMG_2549

La mostra D Vins d’Agramunt, tot un èxit

El passat dissabte va tenir lloc a Agramunt la celebració de la primera mostra de vins de proximitat D-Vins.  Una iniciativa pensada amb l’objectiu de promocionar i potenciar els productes de proximitat, en aquesta ocasió els vins de diferents cellers de la zona.

La veritat és que la trobada va esdevenir un veritable èxit: de participació, de bon ambient… a la fi un gran dia ( a més solejat, que després de tanta pluja, vent, fred es va agrair) on, d’una manera distesa, diferents cellers de la zona van poder mostrar els fruit del nostre esforç.

Des del celler Vinya els Vilars d’Arbeca volem enviar la nostra més cordial felicitació i enhorabona als organitzadors d’aquesta jornada per tot el seu esforç, així com a tota la gent que es va passar per la nostra paradeta i els diferents estands presents per tastar i interessar-se pel producte elaborat al nostre territori. 

Salut  i bon vi!

 

Tast de vins ecològics al celler Vinya els Vilars

 

Fidels a la nostra cita mensual, a la sala de tast de Vinya els Vilars ens van reunir un bon grapat d’amics per gaudir del coneixement del vi i aprendre una miqueteta més sobre aquest producte.

En aquesta ocasió, el passat dimecres 30 de maig, en Toni Lara –sommelier i propietari del Restaurant l’Estel de la Mercè de Lleida- ens va sorprendre amb una selecció de vins i caves ecològics.

 

Desprès del tast i per acabar de degustar aquest vins vam poder gaudir d’allò més amb uns bons cocs de recapte, embotits i unes exquisides maduixes ecològiques de +BIO (alimentació ecològica de Bellpuig).