Vinya els Vilars participarà a la mostra de vins i caves de proximitat d’Agramunt

El proper dissabte 1 de juny tindrà lloc a Agramunt la primera “Mostra de Vins i Caves de Proximitat D-Vins” . Una proposta, enogastronòmica i de lleure per donar a conèixer i potenciar els vins i caves de  cellers propers a la localitat d’Agramunt, així com tot un seguit de productes gastronòmics de la zona.  A més de la pròpia activitat de coneixement i gaudi dels diferents vins presents a la mostra està prevista la posada en marxa d’activitats per als més petits, música en viu, etc.

Vinya els Vilars serà un dels cellers presents en aquesta trobada organitzada per    l’Associació Festa, Gastronomia i Cultura.

La mostra tindrà lloc  al Passeig del Sió d’Agramunt (vora el Pont Romànic) de 17.00 hores a 22.00 hores.

Dvins anunci_final

El Vi Bus arriba al celler Vinya els Vilars

Des del passat 12 de maig i fins al 7 de juliol cada diumenge el Vi  Bus fa el seu particular recorregut per diferents cellers integrats a la Ruta del Vi de Lleida brindan l’oportunitat a tots els interessats de gaudir tranquil·lament dels aromes, sensacions i paisatges naturals, del patrimoni monumental, la deliciosa i variada gastronomia i la cultura del nostre vi.

Aquest proper diumenge dia 2 el Vi – Bus, una iniciativa promoguda per Turisme de Lleida, sortirà a les 09.00 hores del matí -(des del parquing del Camp d’Esport de Lleida) amb tots els intessats en conèixer el celler Vinya els Vilars d’Arbeca.

fullet viBUS CAT VIbus fullet CAT-1

Vinya els Vilars participa als “Seminaris de valor afegit”

El proper dimarts 28 de maig el Consell Comarcal del Pla d’Urgell acollirà el seminari “Anar a una fira: abans, durant i després”. El primer d’un programa de cinc seminaris organitzats conjuntament pel departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Gustum i el consorci Leader Urgell-Pla d’Urgell, amb l’objectiu de donar eines pràctiques per què cada projecte trobi un camí per comunicar millor i de manera més eficient el seu missatge al client, en base a diferents formats i en un procés de continu servei.

Antoni Aldomà, propietari del celler Vinya els Vilar d’Arbeca, participarà com a ponent en aquesta primera sessió juntament amb Judit Badia (Vinagres Badia) i Eva Llobera (L’Olivera Celler) explicant les seves experiències com a empreses que participen en fires agroalimentàries.

La jornada començarà a les 09.00 del matí amb la ponència de Lluís Blancafort (consultoria internacional i de projectes) sobre estratègies i política de màrqueting de l’empresa. La fira. Què cal fer abans, durant i després de participar-hi.

Aquests seminaris de valor afegit comptaran amb cinc sessions diferents a realitzar entre Mollerussa i Tàrrega (28 de maig, 18 i 25 de juny, 30 d’octubre i 20 de novembre).

SEMINARI VALOR AFEGIT 

logo gustum

Vinya els Vilars s’afegeix al codi de bones pràctiques de la gastronomia de lleidatana

Una seixantena d’empreses i entitats dels sectors agroalimentari, entre elles el celler Vinya els Vilars, i de la restauració s’adhereixen al Codi de Bones Pràctiques de la Gastronomia Lleidatana impulsat per Turisme de Lleida

Lleida s’ha compromès avui per la qualitat de la seva gastronomia. Una seixantena d’empreses i entitats del sector gastronòmic i agroalimentari s’han adherit avui al Codi de Bones Pràctiques promogut per Turisme de Lleida, que pretén situar la gastronomia lleidatana en un alt nivell, prioritzant l’ús de productes de la terra i de temporada i fomentant la cuina saludable. El codi de bones pràctiques és l’eina de treball que permetrà les empreses i entitats treballar en una única direcció per incrementar les capacitats individuals i assolir l’èxit col·lectiu, establint un sistema d’aliances i cooperació entre el sector públic i el privat.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, el director general de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, i el responsable de Turisme de l’Ajuntament, Fèlix Larrosa, han presidit aquest matí l’acte de signatura dels convenis d’adhesió al codi de bones pràctiques en la gastronomia lleidatana. Durant l’esdeveniment, el paer en cap ha destacat la importància de fomentar els productes de la terra i de temporada, apostar per recollir valors tradicionals en el procés de producció i cuina i l’ús d’agents locals en el procés de transformació dels productes gastronòmics. “La base d’aquest codi de bones pràctiques és la qualitat associada a la transformació i la fabricació dels nostres productes gastronòmics”, ha explicat Ros, qui ha remarcat també “la importància d’associar la qualitat gastronòmica a la marca territorial de Lleida”.

Segons Ros, “Lleida és rica en esdeveniments, salons, premis i certàmens vinculats a la qualitat de la gastronomia i difusió dels productes lleidatans, com l’Aplec, la Festa del Vi, la Festa de la Cervesa, el Mercat de l’Hort a Taula, el Dia del Pa, o el Tastapork. Lleida, però, també destaca pels seus salons especialitzats, com el Saló Eurofruit, per la recerca en el món de la fruita, materialitzada en el Fruitcentre, i per altres tipus d’activitats relacionats amb la gastronomia, com el Concurs de Joves Cuiners Àngel Moncusí, entre altres. Àngel Ros ha tramès tot el suport institucional per difondre i trametre als mercats turístics l’alt valor de la gastronomia lleidatana, i ha fet palès el compromís de la Paeria per treballar de bracet amb el sector en la creació de nous esdeveniments relacionats amb la gastronomia i en la potenciació dels ja existents. De fet, segons Ros, el Turisme a Lleida és un sector econòmic amb capacitat de generar progrés i ocupació, en tant genera un 12% del PIB local, en el què hi participen moltes petites i mitjanes empreses i que dóna ocupació a un nombre important de treballadors.

Per la seva banda, Xavier Espasa, ha agraït aquesta iniciativa per part de l’Ajuntament de Lleida i els sectors gastronòmic i agroalimentari. El Codi de Bones Pràctiques que s’ha posat en marxa pot donar molts bones resultats, per què la feina de posar en valor la gastronomia i els productes de la nostra terra forma part de la nostra cultura i és fonamental per atreure turístes, tant nacionals com internacionals.

Finalment, Fèlix Larrosa ha explicat que, amb aquesta signatura, es visualitza una aliança molt important entre el sector agroalimentari i el sector de la restauració, un fet fonamental per millorar la comercialització dels productes turístics i gastronòmics lleidatans, un dels objectius principals de Turisme de Lleida. Durant la seva intervenció, Larrosa també ha posat de manifest “la importància d’apostar pel turisme internacional, que té en la gastronomia una important motivació per visitar les nostres terres”.

Aquesta millora de la qualitat en l’oferta gastronòmica ens ha de permetre la creació d’experiències gastronòmiques que permetin als agents comercials i als consumidors gaudir de la gastronomia lleidatana, les quals s’aniran incloent en el projecte Experiències a Lleida.

Seguint les directrius fixades en el Pla de Màrqueting de Turisme de Lleida 2012-2015, i un cop fixades les bases de treball en base a les diferents actuacions fetes durant el 2012, especialment les sorgides arran de la celebració del 1r Simposi de Gastronomia i Turisme a Lleida, per al 2013 s’ha marcat un full de ruta que fomenta la cooperació entre els agents que hi intervenen, situa el client i els lleidatans com a prescriptors de l’enogastronomia local i incideix en la comercialització, amb l’objectiu que esdevingui un dels punts de llança en la promoció turística a nivell internacional, i que esdevingui un sector econòmic capaç de generar progrés i ocupació.

(informació extreta dels serveis de premsa de l’ajuntament de Lleida)

Decàleg Bones Pràctiques de la Gastronomia Lleidatana són

Signatura decaleg bones practiques

El vi de Vinya els Vilars present al Sport Business Symposium

El palau de congressos de Lleida - La Llotja- va acollir el passat cap de setmana –divendres 3 i dissabte 4 de maig- la celebració d’una nova edició del “Sports Business Symposium”. Una trobada especialment dedicada a parlar i reflexionar sobre la gestió esportiva.

El congrés va esdevenir un veritable èxit, tant pel que fa a l’organització i l’assistència  ( es van donar cita més de 300 congressistes provinents de diferents indrets de Catalunya i Espanya i quatre països diferents)  com pel gran nivell de les ponències exposades, impartides, entre altres, per Isidre Esteve, Gay de Liébana, Patricia Jiménez, José Maria Gasalla 

Vinya els Vilars d’Arbeca va col·laborar amb l’organització del congrés amb els seus vins que van estar presents en diferents actes, com el sopar de gala del congrés i l’aperitiu de clausura. El sommelier Toni Lara, va presentar als diferents participants en aquest acte les característiques del Vilar Roble, el vi escollit pel celler Vinya els Vilars, per aquest acte.

Vinya els Vilars participarà a Fenavin amb un estan propi

Del 7 al 9 de maig, Ciudad Real, acollirà una nova edició de FENAVIN, la fira de referència per al conjunt del sector vitivinícola espanyol i la de major projecció internacional de les celebrades a Espanya. Vinya els Vilars, repetirà presència en aquesta prestigiosa trobada del mon del vi.

Centenars de productors, comercialitzadors, compradors, etc . vinculats amb el mon del vi es donaran cita, a partir del dimarts 7 de maig i fins al dijous 9, a Ciudad Real amb motiu de la celebració de la sexta edició de FENAVIN.

Aquesta trobada està catalogada com la fira monogràfica del vi més important d’Espanya i amb una major projecció internacional. De fet, un dels principals objectius dels organitzadors d’aquesta cita, de caràcter biennal, es fomentar el comerç internacional dels vins produïts al territori espanyol.

FENAVIN des de els seus inicis s’ha especialitzat en el negoci exterior, una projecció internacional que ha permès que l’oferta vitícola espanyola pugui estar present als mercats més importants.

Una vegada més, el celler Vinya els Vilars ha apostat per estar present en aquesta fira de referència per al sector, que a la passada edició va comptar amb la participació de prop de 1.200 cellers.

Vinya els Vilars acudirà a la sisena edició de FENAVIN amb un estand propi ubicat al pavelló Homero –carrer 15 // estand 12 -.