Qüestió de nasos; Gregori Albareda i Jordi Martínez a la final del “Nariz de Oro”

El món dels sommeliers i els amants del vi de Lleida està d’enhorabona amb la classificació per a la gran final del concurs “Nariz de Oro” de Gregori Albareda -responsable de l’establiment especialitzat en vins i licors Vinicia  i Jordi Martínez, de Selecte Wine Store de Guissona.

La classificació per aquesta gran final no va estar gens sencilla, tots dos van tenir que competir, el passat 12 de març, amb una cincuentena de sommeliers de Catalunya i Aragó.

La prova definitiva que els hi va donar el pas a la final (van passar un total de 23 persones) va consistir en identificar un vi guiats, exclusivament, per l’olfacte. En primera instància els hi van donar quatre copes de vi diferents i poc després una altra copa -amb un dels vins presentats amb anterioritat- del qual van tenir que redactar la fitxa de tast. Tant Gregori Albareda com Jordi Martínez, que va participar a la prova animat pel propi Albareda, van identificar correctament el producte: un vi del celler  Azpilicueta (un ull de llebre de 2011 amb vuit mesos de criança en barrica de roure americà) de la localitat Navarra de Mendavia, encara que amb DO La Rioja.

Des d’aquest espai, la nostra més sincera enhorabona a tots dos i tot l’ànim i sort de cara a la gran final, que tindrà lloc a Madrid els dies 14 i 15 de juny.

Gregori Albareda –expresident de l’Associació de sommeliers de Lleida- és el responsable d’atenció i assessorament al client de la botiga especialitzada en vins, licors i productes delicastessen Vinicia -C. Humbert Torres de Lleida, 19- es propietat de l’empresa Casa Badio – distribuidora a la demarcació de Lleida dels vins de Vinya els Vilar d’Arbeca.

“Vinos Curisos”, nova sessió de tast al celler Vinya els Vilars

El celler Vinya els Vilars, fidel a la seva filosofia de fomentar el coneixement i la cultura del vi va celebrar el passat dimarts una nova sessió de tast que no va deixar indiferent a ningú. Tot va ser sorprenent: el títol del tast “Vinos Curiosos”, els noms dels vins i la gran qualitat del producte.

  • El Puño (DO Calatayud)
  • De Puta Madre (Bodega JF Lurton SL)
  • Dos Dedos de Frente (DO Calatayud)
  • La Bruja Averia (Vinos de Madrid)
  • Canto de Cuerdas (Vinos de Madrid)
  • Las Uvas de la Ira (Vino de la tierra de Castilla y Leon)

Tant els noms com els vins espectaculars. Sens dubte, una gran sessió de tast dirigida novament per Toni Lara.

La promoció de la gastronomia i els vins tindran el seu espai a la Fira de Sant Josep

La 141 Fira de Sant Josep obrirà les seves portes del dissabte dia 16 al dimarts dia 19 de març amb un creixement important tant pel que fa al nombre de firmes expositores com a superfície expositiva.

Així, el certamen, de caràcter eminentment agrícola, aplegarà enguany un total de 290 expositors, xifra que representa gairebé un 4% més de participació que l’any passat..

La present edició de la Fira de Sant Josep també dedicarà part del seu espai a la promoció i coneixement dels productes autòctons  entre altres, els vins del celler Vinya els Vilars d’Arbeca. 

Cal destacar, que en el decurs d’aquesta edició es duran diferents accions “Gustum”  al Saló de promoció comarcal de la Fira de Sant Josep. El diumenge 17 de març (de 12.00 a 13.00 hores) està programada la realització d’un tast de vins de la terra, a càrrec del sommelier Rodrigo Cebrián, on es podran tastar diferents vins com el Leix de Vinya els Vilars.

Tombolarandia

Les activitats solidàries també tindran presència a la Fira de Sant Josep. En aquest sentit, cal destacar el treball realitzat pel Centre d’Iniciatives Solidàries Lleida-Mollerussa encarregat d’organitzar Tombolarandia, una iniciativa on mitjançant una petita aportació econòmica els participants es podran endur un obsequi  i la satisfacció d’ajudar als més necessitats tot gaudint d’una bona estona.

També hi haurà el Mag Reivax que ens farà passar una bona estona i alternarà amb trucs de màgia.

Hi haurà una actuació dels castellers de Lleida el Diumenge dia 17 a les 12:00 h. davant dels pavellons firals.

Tombolarandia la tómbola que ajuda a somiar al poble etíop.

Dies: 16-17-18-19 de Març
Hora: de 10 h. fins les 22h.

La Tómbola es farà a l’Avinguda del Canal Nº1 al costat de l’entrada principal del pavelló firal.

Ruta enoturística per les Garrigues i l’Urgell a la revista Turisme d’Interior de Catalunya

El darrer número de la revista “Turisme d’Interior de Catalunya” recull entre el seus reportatges una interessant proposta turística, que amb el vi i el oli com a eixos vertebradors, ens proposa diferents rutes turístiques que combinen el coneixement del territori: la seva cultura, història, paissatges amb els uns productes amb tanta personalitat en aquest territori com l’oli i el vi.

La Ruta del Vi de Lleida protagonista a la revista “Vinos y Restaurants”

La Ruta del Vi de Lleida i la DO Costers del Segre han cobrat un especial protagonisme al  número 127 de la revista “Vinos y Restaurantes” del mes de març, amb motiu de la publicació de sengles reportatges on es realitza un detallat reportatge sobre els vins de la DO i les diferents opcions enoturístiques ofertes per la Ruta del Vi de Lleida.

El celler Vinya els Vilars d’Arbeca forma part des de els seus inicis tant de la DO Costers del  Segre com de la Ruta del Vi de Lleida.

“Vinos y Restaurantes” març 2013