El celler Vinya els Vilars publica la seva primera memòria de sostenibilitat

El celler Vinya els Vilars d’Arbeca, amb l’objectiu de fer les seves operacions més sostenibles, ha redactat la seva memòria de sostenibilitat, esdevenint el primer celler de la DO Costers del Segre, subzona de les Garrigues, en publicar un informe d’aquest tipus. 

Desprès d’un intens treball, el passat mes de desembre el celler Vinya els Vilars d’Arbeca va presentar la seva primera memòria de sostenibilitat. Un document que ha servit per exposar tota la informació sobre l’acompliment econòmic, social, ambiental i de govern del celler –en aquesta ocasió vinculat amb l’exercici 2011-.

Amb la redacció d’aquesta memòria, editada i presentada sota l’empara i assessorament del Consorci Garrigues per al Desenvolupament del Territori i de la seva àrea de Responsabilitat Social Empresarial, el celler Vinya els Vilar fa un nou exercici de transparència i responsabilitat amb el territori al marcar-se com objectiu la realització de totes les seves operacions d’una manera més sostenible. En aquest sentit, la memòria de sostenibilitat és una eina més per mesurar l’acompliment dels compromisos de sostenibilitat, establir metes i gestionar els canvis necessaris.

La memòria de sostenibilitat realitzada per Vinya els Vilars d’Arbeca  (a l’igual que les presentades per part de les empreses Oleum Flumen, Cal Pastor i Can Antaviana) han estat realitzades d’acord amb la metodologia Global Reporting Initiative (GRI) –organització sense ànim de lucre sorgida en el si de la ONU-.

L’edició d’aquestes memòries forma part del projecte de cooperació Gestió Sostenible Rural cap a la consolidació de Territoris Smart en el qual hi participen tots els Grups d’Acció Local de Catalunya i que té com repte impulsar la sostenibilitat i la responsabilitat social de les activitats econòmiques dels territoris rurals.

Una memòria de sostenibilitat és una plataforma clau per comunicar impactes de sostenibilitat positius i negatius, per captar informació que pugui influir en la política de l’organització, la seva estratègia i les seves operacions de manera contínua. És una manera de posar de relleu tots els impactes que una empresa pot generar a diferents nivells: social, ambiental i econòmic.

Entre altres raons, les empreses, organitzacions, entitats elaboren aquest tipus de memòries per millorar la seva comprensió dels riscos i les oportunitats als quals s’enfronten, facilitar la comprensió sobre el desenvolupament i els impactes de sostenibilitat, fer comparatives, seguiments i avaluacions sobre el grau d’acompliment en matèria de sostenibilitat pel que fa al que estableixen les lleis, normes, codis, normes de funcionament i iniciatives voluntàries, etc.

Nota de Premsa MEMORIA de sostenibilitat

Nota de Premsa MEMORIA de sostenibilidad

Memòria de sostenibilitat 2011 celler Vinya els Vilars

Celler Vinya els Vilars Arbeca panoramica botellas

Tast de vins de Vinya els Vilars a la Fira de l’Oli de les Garrigues

Rosa Zarza Gil, l’enòleg del celler Vinya els Vilars d’Arbeca, va estar l’encarregada de dirigir aquest tast de vins, que es va dur a terme en el marc de la 50a edició de la fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra de les Garrigues, celebrada el passat cap de setmana a les Borges Blanques.

Una vegada més, els vins produïts per Antoni Aldomà, propietari del celler Vinya els Vilars d’Arbeca, van despertar un gran interès. El tast, que va tenir lloc a l’espai gastronòmic de la fira el dissabte pel matí, va comptar amb una nodrida participació.

La Fira tanca aquesta edició tan especial amb rebent la visita de més de 68.000 persones i la venda de més de 60.000 litres d’oli.

Vinya els Vilars col·labora amb David Serra en la seva aventura en el Dakar 2013

El pilot de Vilanova de Bellpuig, David Serra, participa per segon any consecutiu en aquesta prova, la més important i mediàtica  “off road” del calendari mundial. El Dakar 2013 va començar el passat 5 de gener a Lima i tocarà a la seva fi el proper 20 de gener. Entre altres, el celler Vinya els Vilars d’Arbeca ha posat el seu petit granet de sorra per ajudar a fer realitat “el somni” d’aquest gran pilot lleidatà.

El passat 5 de gener, a la ciutat peruana de Lima, va començar l’hora de la veritat per a tots els pilots i vehicles participants (459) a la 34 edició del Rally Dakar. Una de les competicions, del mon del motor, més exigents per a pilots, vehicles i assistència i que durant 15 dies travessarà deserts, platges i muntanyes de Perú, Argentina i Xile, per arribar, el 20 de gener, a la localitat de Santiago de Xile.

Per segon any consecutiu, el pilot lleidatà David Serra Ripoll, de Vilanova de Bellpuig, va estar present a la línia de sortida, que van traspassar un total de 663 participant. Serra, nascut l’any 1969, és un pilot amb una llarga i contrastada experiència en proves d’aquest tipus, on participa de manera regular des de 1994.

David Serra aborda aquesta segona experiència al Dakar, al comandament d’una Yamaha UVR450, amb l’objectiu d’acabar la cursa, que en si mateix ja esdevé tot un èxit i, si és possible, lluitant per  obtenir un lloc entre els primers 50 pilots de motos.

David Serra, l´únic pilot lleidatà en el Dakar 2013, ha pogut fer front a aquest aventura, el cinquè Dakar en terres sud-americanes, gràcies a la col.laboració i patrocini de diverses entitats, empreses, etc. entre altres, el celler Vinya els Vilars d’Arbeca, que ha volgut aportar el seu granet de sorra per fer realitat el somni d’aquest gran pilot i portar el nom de Lleida arreu les nostres fronteres.

La present edició del Dakar, la primera va tenir lloc a l’any 1977, compta amb la participació d’un total de 663 competidors, de 53 nacionalitats diferents. En total 196 motos, 155 cotxes,  75 camions i 40 quads. Per davant, més de 8.400 kilòmetres repartits en 14 etapes que els hi portaran a recórrer les regions d’Ica, Arequipa, Moquegua, entre altres,  per arribar al temible desert d’Atacam, la serralada andina i bona part d’Argentina per finalitzar a Santiago de Xile.


Nota de Premsa col·laboració David Serra Nota de Premsa col·laboració David Serra